Astrologie relațională

Astrologie relațională

Căutarea de sine, autocunoaşterea şi înţelegerea propriului fel de a fi specifice Astrologiei Natale sunt primii paşi ai evoluţiei conştiinţei şi spiritului. Testele se dau însă în lumea exterioară, în interacţiunile cu alţi semeni şi în multitudinea de ipostaze în care este pus un individ, de-a lungul întregii vieţi. Relaţiile joacă rolul cel mai important în viaţa noastră, deoarece ele oferă posibilitatea unor schimburi energetice absolut necesare împlinirii afective, mentale şi spirituale.

Majoritatea oamenilor care doresc un Studiu de Compatibilitate vor să ştie dacă pot avea o relaţie fericită şi stabilă cu altă persoană şi ce ar putea să facă pentru asta. Fiecare persoană este unică în aşteptările ei în ceea ce priveşte relaţiile. Pentru ca două persoane să se satisfacă una pe alta, e nevoie ca să existe o oarecare compatibilitate în modul cum ele abordează relaţiile. De aceea, un astrolog priceput şi conştiincios va face, mai întâi, un studiu al fiecărei hărţi natale. Se studiază planetele cele mai active în relaţii şi anume Soarele, Luna, Venus şi Marte, precum şi echilibrul energetic al partenerilor. O persoană echilibrată psihic şi emoţional, cu o polaritate masculină-feminină ponderată, este capabilă să-şi exprime armonios gândurile, emoţiile şi sentimentele şi va atrage parteneri cu care are relaţii sentimentale înfloritoare. O persoană care a acumulat frustrări, care nu se iubeşte pe sine, va găsi parteneri asupra cărora va proiecta toate nemulţumirile, temerile sau tiparele comportamentale distructive.

Orice relatie între două persoane se studiază de către astrolog după patru criterii:

1. personalitate(temperamental) care arată cât de bine se potrivesc la felul de a fi, cât de compatibile sunt temperamentele lor;

2. fizic(sexual) care arată cât de mare este atracţia fizică şi cum se armonizează din punct de vedere sexual;

3. sentimental(afectiv) care arată cât de bine reuşesc să-şi exprime iubirea, să-şi sincronizeze trăirile;

4. mental(intelectual) care arată cum decurge comunicarea între cei implicaţi, dacă au un mod compatibil de a gândi sau concepţii de viaţă asemănătoare.

În acest scop, astrologul utilizează, pe lângă analiza temelor natale, următoarele tehnici:

  • Sinastria
  • Tema Compusă
  • Tema Davison
  • Tema primei întâlniri
  • Tema nunţii

Un Studiu de Compatibilitate profesionist ia în considerare analiza relaţională a fiecărei teme natale şi cel puţin încă una din tehnicile enumerate.

Sinastria este un studiu al relaţiilor prin compararea a doua hărţi natale. Prin compararea poziţiei relative a planetelor şi caselor şi analiza interaspectelor dintre hărţi, astrologii încearcă să prezică modul prin care două persoane tind să interacţioneze una cu alta. Sinastria este cea mai frecventă metodă folosită în astrologia relaţională şi în urma ei rezultă un indice de compatibilitate general, precum şi o analiză detaliată asupra „plusurilor” şi „minusurilor” relaţiei. Indicele de compatibilitate reprezintă un raport dintre interaspectele pozitive şi cele negative/provocatoare) ale planetelor astrogramelor celor doi parteneri.  Dacă el este negativ, relaţia este una dezastruoasă, cel mai probabil o regăsire karmică negativă. În acest caz, este absurd şi chiar periculos pentru evoluţia persoanelor respective să rămână împreună o viaţă întreagă. Întâlnirile karmice negative există pentru ca cele două persoane să evolueze spiritual prin trăirea unor experienţe-probă împreună şi rezolvarea unor probleme relaţionale(a unor datorii de reglat). Dar dacă se ajunge într-o situaţie care blochează evoluţia sau dimpotrivă, îi trage din ce în ce mai jos(spre partea animalică chiar), este bine ca cei doi să iasă din relaţie. Nimeni nu este obligat să trăiască cu cineva anume şi karma astăzi e mult mai diversificată ca în trecut. La capătul câtorva ani de trăit împreună(7, 9, 14 sau 18 ani) care reprezintă ciclurile majore, dacă karma negativă nu este rezolvată, este mult mai bine pentru cei doi parteneri să se separe.

Fiecare are mai multe ocazii de întâlniri karmice pozitive sau negative şi în vremurile noastre, această şansă se petrece chiar mai des decât în secolele trecute. Un element care indică regăsirile karmice este acesta: în palma mâinii voastre stângi, număraţi liniile mici şi verticale situate sub inelar(în chiromanţie, aici este situat muntele Soarelui) şi care coboară spre linia inimii(prima linie aproape orizontală, sub degete, traversând palma). Veţi avea atâtea întâlniri karmice în viaţă câte linii verticale sunt: cea mai importantă este cea care atinge linia inimii. Un indice de compatibilitate de aproximativ 1 indică faptul că interaspectele pozitive şi cele nefavorabile se află într-un echilibru suportabil, deşi e vorba de o compatibilitate modestă şi doar cu efortul ambilor parteneri, relaţia poate fi îmbunătăţită. Un indice de 2-3 arată o prietenie. De la 3 în sus, compatibilitatea este mai mult decât evidentă. Indicele de compatibilitate cu valoarea peste 5 înseamnă o regăsire între două suflete-pereche. Întâlnirea lor se caracterizează printr-un sentiment acut de recunoaştere, prin sentimentul că s-au mai cunoscut, prin faptul că se înţeleg foarte bine şi pot comunica(îşi înţeleg gândurile). Relaţia se manifestă printr-o mare atracţie fizică, intelectuală şi sentimentală: cei doi se simt atraşi de acelaşi fel de ambianţă în care se simt bine. Este o întâlnire pozitivă pentru evoluţia celor două persoane, chiar dacă ele nu o percep de la început aşa.

Tema compusă nu înlocuieşte sinastria, ci o completează deoarece urmăreşte relaţia în mod dinamic, arătând felul cum funcţionează cuplul format, felul cum se prezintă partenerii celorlalţi. Tema compusă este o hartă de sine stătătoare şi care rezultă din determinarea punctelor matematice mijlocii ale planetelor şi punctelor importante din cele două teme natale(Ascendenţii şi Mijloacele Cerului). De exemplu, Ascendentul compus poate arăta modul în care are loc prima întâlnire sau felul cum încep cei doi un proiect comun. Similar, sfârşitul relaţiei poate fi dezvăluit de casa a XII-a a Temei Compuse. Nu toate aspectele şi poziţiile acestei hărţi vor fi observate, de la început, într-o relaţie şi această metodă se foloseşte mai ales pentru cuplurile deja formate şi nu pentru cele care intenţionează să se formeze şi să se stabilizeze. Trebuie avut mereu în minte că Tema Compusă este o construcţie matematică, artificială, care nu există în spaţiu şi timp. De aceea, nu se interpretează planetele în semne, ci doar poziţia lor în casele hărţii compuse şi aspectele pe care le formează.

Tema Davison a fost creată de Ronald C. Davison şi se aseamănă cu Tema Compusă, căci se bazează tot pe tehnica punctelor mijlocii, dar cu o deosebire. Ea este o nouă hartă, care caracterizează relaţia pe axa timp/spaţiu, deoarece se ridică pentru o dată de „naştere” ce este punctul mijlociu al datelor de naştere a celor doi parteneri şi pentru un loc care este punctul mijlociu al celor două locuri de naştere. Tema Davison arată „interiorul” unei relaţii, aşa cum este trăită şi percepută de cei care sunt în relaţie, pe când Tema Compusă vede relaţia din „exterior”, aşa cum o percep cei care iau contact cu cuplul respectiv. Se poate face o comparaţie metaforică de genul că Tema Davison este „inima”, Soarele unei relaţii, iar Tema Compusă este „chipul” acesteia, Ascendentul ei. Tema Davison arată ce i-a adus pe cei doi împreună, care este scopul, karma acestei asocieri în această viaţă.

Tema primei întâlniri este o altă metodă folosită de astrolog şi se bazează pe principiile Astrologiei Orare, o ramură foarte veche a astrologiei prin care se răspunde la întrebări diverse. Harta primei întâlniri se ridică pentru momentul şi locul acesteia şi ea creează o întrebare care are ca răspuns modul cum va evolua relaţia. Pentru o relaţie care a început recent, este o metodă rapidă şi la îndemână – căci e mult mai probabil să se cunoască momentul producerii evenimentului – şi oferă indicii preţioase despre relaţie, dar la un nivel superficial. La început, însă este foarte utilă, mai ales că e foarte posibil ca partenerul care se adresează astrologului să nu cunoască datele de naştere a celuilalt.

Tema nunţii este horoscopul creat pentru momentul în care nunta are sau a avut deja loc şi poate prezice felul cum va decurge căsnicia, la modul general.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică