Astrologie mundană

Astrologie mundană

O ramură veche a astrologiei este Astrologia mundană sau mondială, cum i se mai spune şi care se ocupă de studierea evenimentelor care au impact asupra unei ţări, a unei zone geografice sau chiar asupra întregii lumi. Numele ei provine de la cuvântul latin „mundus” care înseamnă „lume” şi se crede că ar fi cea mai veche disciplină astrologică. Există două abordări majore şi diferite de studiu în Astrologia Mundană: 

  • Se bazează pe hărţile naţionale, un fel de teme de naştere ale naţiunilor sau statelor respective. Ulterior, toate evenimentele majore sunt reflectate prin diverse tehnici previzionale precum tranzitele, progresiile şi revoluţiile solare anuale
  • Se ridică hărţi pentru momentul şi locul exact de producere a evenimentelor cu impact deosebit asupra naţiunii respective, aceasta fiind un fel de hartă orară

Astrologia Mondială are, la rândul ei, trei ramuri şi anume:

1. Astrologia politică

2. Astrologia economico-financiară

3. Astrologia naturală(a fenomenelor fizice)

Planetele şi casele prezente în Astrologia Mundană au semnificaţii colective, diferite ce cele din Astrologia Natală.

Aşa cum oamenii au teme natale(astrogramele întocmite pentru data, ora şi locul naşterii unei persoane) la fel şi ţările au teme naţionale care se stabilesc pentru data, ora şi locul evenimentului naţional care a dus la crearea statului respectiv ca unitate de sine stătătoare. Aceste evenimente pot fi declaraţii de independenţă, data alegerilor, data încoronării, etc. Temele sau hărţile naţionale descriu „caracterul” poporului respectiv şi pot folosi la prezicerea evenimentelor cele mai importante din viaţa lui, cu o exactitate deosebită. Hărţile/temele mundane se mai stabilesc şi pentru evenimente de genul bătăliilor, alegerilor, încoronărilor, formării unui partid politic, eclipselor, cutremurelor sau inundaţiilor, atentatelor, revoltelor populare, loviturilor de stat, etc.

Alte teme care oferă informaţii preţioase despre evenimentele care pot apare sunt ingresurile. Acestea sunt teme astrale întocmite pentru locaţia respectivei entităţi(ţară, zonă geografică) şi pentru ora de intrare a unei planete într-un semn zodiacal. Ingresurile solare cardinale(în Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn) oferă informaţii privind evenimentele întregului an. Pentru loc, se folosesc coordonatele capitalei ţării respective. Se mai pot face ingresuri pentru planetele trans-saturniene, respectiv pentru Saturn, Uranus, Neptun şi Pluton care au un impact pe o durată mare de timp, corespunzător ciclului acestor planete.

Hărţile eclipselor pot arăta, la rândul lor, cele mai importante şi mai răsunătoare evenimente pentru lunile sau anii care urmează. Aceste hărţi se ridică pentru momentul conjuncţiei pe ecliptică a Soarelui cu Luna pentru eclipsele solare şi pentru momentul opoziţiei pe ecliptică a luminariilor şi nu pentru punctul central al eclipsei. Acestea sunt, de fapt, momentele Lunii Noi şi Pline care coincid cu eclipsele respective. Eclipsele au cel mai mare efect acolo unde ele sunt vizibile şi mai ales pe acel meridian pe care se află la momentul central al eclipsei. Ele afectează, de asemenea, acele ţări sau oraşe guvernate de semnele în care eclipsele sunt plasate.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică