Zodia Vărsător

Zodia VărsătorSemn :

Este compus din două linii în zigzag paralele şi orizontale, care sugerează valurile ce le formează apa, undele electrice şi magnetice. Cele două linii, simbolizând planul fizic şi metafizic nu se ating niciodată arătând latura detaşată a acestui semn, care coincide cu apogeul iernii, când energia ei se concentrează pentru a pregăti germinarea seminţelor.

Tipul zodiei: Aer-Fixă-Masculină

Perioada : 20 ianuarie - 18 februarie

Culoare : indigo

Metal : plumb sau uraniu

Piatră preţioasă : onix, safir sau malahit

Verbul: a şti

Locuri prielnice: cele aglomerate

Planeta guvernatoare : Uranus şi Saturn

Descriere : Este idealist şi sensibil, de multe ori trecând rapid prin stări contradictorii. Contează foarte mult pentru acest nativ libertatea fizică şi mai ales cea spirituală. De aceea, în relaţiile sociale, acceptă cu greu, dar cel mai adesea deloc, constrângerile. Şi ceea ce e mai frustrant este că mulţi din oamenii cu care vine în contact tocmai asta încearcă. Are multă ingeniozitate şi talent spre inovaţie. Independent şi activ, simte permanent nevoia de a face ceva. Se simte aproape permanent nedreptăţit - ceea ce e de multe ori, adevărat - şi se poate cufunda astfel în stări prelungite de apatie: din fericire, poate ieşi cu forţe înnoite din aceste stări. Este, în general, o fiinţă blândă şi care are o mare nevoie de iubire: ştie să dea dovadă de tact şi să fie delicat cu sentimentele celorlalţi. Detestă uniformitatea, monotonia şi este gata de ceva nou în orice moment. Este o persoană muncitoare şi are o dorinţă enormă de a obţine câştiguri materiale, dar totuşi, nu este lacom(poate doar să dovedească cât de bun este?). Este dispus să muncească pentru ceea ce îşi doreşte şi nu cere mai mult decât i se cuvine. Deoarece îşi ia munca foarte în serios, poate fi, de multe ori, un pachet de nervi, ceea ce îi poate aduce probleme de sănătate, mai ales pe partea sistemului nervos. Totuşi reuşeşte frecvent să ascundă starea de iritare în care se află, afişând un calm forţat.

Calităţi : sociabilitate, inventivitate, intuiţie, prezenţă agreabilă, spirit progresist şi original, predispoziţie spre filozofare, intuiţie, serviabilitate.

Defecte : radicalism, amuzament din a-i şoca pe cei din jur, atitudine uşuratică, inconstanţă, vanitate şi mulţumire excesivă de sine.

Profesiuni: informatician, electrician, electronist, fotograf, cameraman, tehnician, cercetător, savant, astrolog, psiholog, psihiatru, radiolog.

Sănătate : Punctul vulnerabil este sistemul nervos; Pot apare probleme care interesează ligamentele, articulaţiile, gambele, gleznele; există predispoziţii spre tulburări de ritm cardiac(tahicardie, suflu sistolic, etc), tulburări de circulaţie(artrite, hemoroizi, varice, celulită, etc).

Bărbatul-Vărsător : în general, înalt, cu trăsături efeminate(aspect delicat, feminin); ochi frumoşi şi neliniştiţi; voce amplă, cu accente joviale; este nobil, generos, amabil dar adesea, neînţeles de ceilalţi; nu cunoaşte furtunile sentimentale, valurile agitate ale pasiunii şi geloziei. Acordă mai multă importanţă prieteniei şi afinităţilor de idei şi gusturi decât aspectului fizic. Este loial în căsnicie, dar aşteaptă de la soţia lui să-i fie o adevărată prietenă. Foarte rar poate deveni vulgar în vorbă, gest sau faptă: este norocos, idealist şi nu prea practic; imprevizibil, contradictoriu, plin de surprize; generos, dar nu cheltuitor cu femeile; chinuit de mai multe fobii sau manii. Bărbatul Vărsător este un „atotştiutor". Este inteligent şi are o opinie despre orice. Este un tip care preţuieşte libertatea, deci nu trebuie presat spre un angajament şi nu trebuie să i se ceară prea mult din timpul său.

Femeia-Vărsător: este plină de farmec, zveltă, bine făcută, cu picioare frumoase, o voce plăcută şi ochi frumoşi; este mereu în avangardă, îndreptată spre tot ceea ce este nou şi original(în coafură, modă, etc). Este drăguţă, miloasă şi extrem de prietenoasă, o fire independentă, niciodată înfocată în dragoste în sensul că nu-şi pierde capul; de obicei, foarte erudită, cu multe cunoştinţe dobândite într-un mod temeinic. Casa ei este bine organizată, dar ştie şi să se distreze, fiind atrasă mai mult de compania bărbaţilor decât a femeilor. De obicei, femeia Vărsător se căsătoreşte târziu sau cu cineva cu care există o oarecare diferenţă de vârstă.

Copilul-Vărsător: este cel mai imprevizibil copil şi îşi va lua adesea prin surprindere părinţii şi nu numai, în bine sau în rău. Nu respectă autoritatea impusă, ci trebuie să i se câştige admiraţia pentru a-l putea face să fie mai ascultător. Îl enervează regulile, convenţiile şi tot ceea ce simte că îi îngrădeşte libertatea. Părinţii trebuie să se pregătească de compromisuri şi să ştie să facă concesii: este o idee bună să se insiste doar pe regulile universal valabile şi de bun simţ şi să nu se adopte o atitudine dogmatică, căci rezultatul va fi dezastruos. Este un copil sociabil şi se va simţi cu atât mai fericit cu cât are mai mulţi prieteni. Are o personalitate magnetica, originala si poate fi, de la vârste fragede, un atent observator al naturii umane. Este foarte tolerant şi nu va fi, cu siguranţă, unul din copii care vor spune răutăţi gratuite despre colegi.
Şeful-Vărsător:
Cel mai adesea, poate fi doar propriul lui şef, căci rar va aspira să poarte de grijă altora sau să fie încorsetat de bilanţuri şi dead-lineuri. Deoarece este inteligent şi cu scânteieri de geniu privind tot ce înseamnă drumuri nebătătorite, poate ajunge însă în poziţii de top şi în domenii cât mai inedite. Se bazează foarte mult pe imaginaţia şi pe intuiţia sa, atât în ceea ce priveşte calitatea oamenilor, cât şi pe alegerea soluţiilor cu impact deosebit asupra activităţii. Este vizionar şi poate găsi soluţii ingenioase de mărire a profitului , acolo unde alţii pot vedea doar pierderi sigure sau chiar ...nimic. Cel mai adesea, este un şef nonconformist, care poate fi extrem de stimulator pentru oameni, apreciind deschis calităţile fiecărui om din echipa sa.

Subalternul-Vărsător: Are un spirit de libertate care îl face dificil în profesii care impun disciplină şi rutină, dar va înţelege rapid că acestea nu sunt de el şi le va părăsi neaşteptat. Este un fin observator al colegilor, deşi nu pare deloc atent la ce fac aceştia şi poate fi un bun prieten al colegelor-femei. Este pragmatic şi inteligent şi deşi poate fi destul de neînţeles uneori, este un bun executant. Nu are o memorie prea bună şi e bine să i se dea sarcini punctuale. Poate avea uneori idei sclipitoare de rezolvare a unei sarcini, deşi poate să nu fie la fel de entuziast să le şi pună în practică.