Zodia Taur

Zodia TaurSemn :

Simbolul sugerează un cap de taur, cercul fiind craniul şi semiluna, coarnele. Practic e vorba de cercul spiritului iluminat de semiluna sufletului şi pentru că nu avem linii drepte, simbolul este exclusiv sentimental. Reprezintă consolidarea naturii, apariţia primelor flori, pământul hrănitor.

Tipul zodiei: Pământ-Fixă-Feminină

Perioada : 21 aprilie - 21 mai

Culoare : galben

Metal : cupru

Pietre preţioase : agat, granat sau smarald

Verbul: a avea

Locuri prielnice: cele liniştite

Planetă guvernatoare : Venus

Descriere : Taurul este considerat cel mai îndărătnic nativ din tot zodiacul. Are o mare voinţă, tenacitate, o rezistenţă excepţională, capacitate de a reuşi prin eforturile proprii; este calm, placid, cu tact în rezolvarea problemelor; nu se hazardează, este neîncrezător şi se bazează foarte puţin pe alţii; în timp, ajunge la stabilitate financiară, chiar o mare bunăstare; ţine foarte mult la securitatea personală şi a familiei sale; este fidel partenerului de viaţă. Este un foarte bun administrator (persoana ideală pentru „operaţii financiare"); este capabil de o activitate consecventă, de durată pentru a-şi atinge scopurile. Este o gazdă perfectă, agreabilă; are mult bun simţ şi bun gust(mâncare, modă, etc); îi plac călătoriile şi este(dacă şofează) un şofer prudent. Este o fire introvertită, amabil când nu este provocat, dar poate deveni periculos când se înfurie; are o mare capacitate de a suporta, multă forţă şi energie latente şi pe care le distribuie uniform pentru a-şi atinge scopurile; este dotat cu mult spirit practic şi se concentrează, în cursul vieţii, spre achiziţionarea bunurilor materiale şi pe acumularea banilor. De asemenea, este interesat cu prioritate de a-şi satisface dorinţele cum ar fi plăcerea, confortul, bogăţia. Are o forţă de atracţie deosebită şi este de folos celor iritabili şi nervoşi prin calmul şi echilibrul pe care-l degajă.

Primul decan(21-30Aprilie): îndemânare şi pragmatism, inventivitate, talent la negustorie, găseşte mereu argumente în favoarea sa şi a intereselor sale.

Al doilea decan(1-10Mai): imaginaţie, indecizie, afecţiune reţinută, visare; fantezie în obţinerea banilor, dar uşurinţa poate compromite succesul; carieră strălucită, dar schimbătoare, urmând cursul evenimentelor.

Al treilea decan(11-21Mai): este o persoană solitară, care se gândeşte în primul rând la sine şi nu va ţine cont de opiniile altora. Este flegmatic, dar agreează laudele care îi alimentează orgoliul.

Calităţi: manifestă constanţă, răbdare, forţă statică concentrată şi fidelitate; stăpânirea şi respectul de sine produc un caracter calm, reflexiv, care rareori este un  subiect al răbufnirilor violente, dar, ca în toate cazurile tipului placid, când se înfurie, furia sa devine redutabilă.

Defecte: materialism(avariţie şi meschinărie în mărunţişuri), neîncredere în corectitudinea celorlalţi; mobilitate şi adaptabilitate scăzute; tendinţă către complexe de inferioritate; în cazuri extreme, dacă se asociază şi rigiditatea, poate ajunge să lupte contra progresului; într-un astfel de moment, se declanşează o încăpăţânare dusă până la brutalitate ce îl face orb în faţa argumentelor raţionale; bine disimulată, nesiguranţa în propriile sale forţe stă, de multe ori, la baza tendinţei către inerţie, tristeţe sau ignoranţă.

Profesiuni: bancher, contabil, funcţionar, medic ORL, stomatolog, cântăreţ, decorator, creator de modă, comerciant, bucătar, ţăran, grădinar, horticultor, afaceri imobiliare.

Sănătate : Sunt posibile probleme cu gâtul(inflamaţii, laringite, amigdalite); cu urechile(otite, surditate); disfuncţii tiroidiene(cu efect asupra regularităţii ciclului menstrual şi a fertilităţii); dureri ale cefei, cefalee(dureri de cap) cauzate de afecţiuni ale coloanei cervicale. Prin reacţia semnului opus, pot apare afecţiuni genito-urinare(cistită, prostată) sau ale părţii terminale ale intestinului gros(colonul descendent şi rectul), cum ar fi hemoroizi, fistule, abcese anale. I se recomandă să consume cu cumpătare alimente grase, existând o evidentă tendinţă spre îngrăşare. Plantele ierboase asociate acestei zodii sunt iedera, umbra nopţii si verbina.

Bărbatul-Taur : în general frumos, plăcut, de statură mijlocie sau înaltă; deschis, sincer, politicos; manifestă senzualitate(înclinaţie spre plăcerile trupeşti); are un destin sentimental agitat, cu multe experienţe; greşeşte adesea în alegerea celei care îi va fi soţie(se ia mai mult după aspectul fizic, decât după temperament);  îşi iubeşte mult familia şi se zbate să asigure membrilor ei toate condiţiile materiale necesare; spre deosebire de alţi bărbaţi, nu se plictiseşte niciodată de căsnicie; este un tată bun pentru copiii săi(educator şi prieten în acelaşi timp); fără idealuri sofisticate, consideră legăturile în plan fizic cel puţin la fel de importante precum cele intelectuale, iar lipsa de fantezie este compensată de rezistenţă şi fidelitate; nu acceptă opoziţiile manifestate faţă de obiceiurile lui, chiar dacă acestea sunt greşite; partenera trebuie să ştie să-l secondeze şi să-l răsfeţe suficient pentru a-i oferi certitudinea de stăpân absolut.

Femeia-Taur : este frumoasă şi feminină, cu trăsături armonioase, figura rotundă sau ovală, privire seducătoare; senzuală şi cu mult farmec(influenţa lui Venus); îi place tot ce este legat de artă, de frumos, modă; îmbină foarte bine profesia cu obligaţiile familiale; îşi iubeşte familia şi este preocupată să-şi ajute soţul; când este trădată, devine geloasă şi periculoasă, iertând foarte greu trădările(sau niciodată); este în pas cu moda, îi plac călătoriile, bijuteriile; nu-i place să-şi împărtăşească secretele şi va ţine mereu în ea o problemă care o frământă; este fidelă şi foarte dependentă: rar o femeie ca ea divorţează din proprie iniţiativă; în general, îşi alege bine soţul, fiind foarte exigentă; ca soţie şi mamă, se încadrează în genul casnic, fiind cea mai dependentă şi devotată femeie, cu o adâncă dragoste pentru familia ei.

Copilul-Taur : este un copil tandru, cald, calm, dar încăpăţânat ; poate învăţa şi gândi mai lent decât colegii săi, dar va compensa prin soliditatea cunoştinţelor: Odată ce reţine ceva, cu greu va mai uita vreodată. Este perseverent ţi poate puţin prea matur pentru vârsta lui ; foarte ataşat de lucrurile, jucăriile şi tabieturile lui. Poate fi educat prin dragoste, fiind foarte sensibil la aceasta şi prin mijloace punitive care îi afectează activităţile care îi fac plăcere sau lucrurile la care ţine ; de asemenea, apreciază cadourile şi trebuie să ştiţi că îi plac plantele, animalele, foarte mult. Are multă hotărâre şi energie, dar poate fi lipsit de creativitate care trebuie să li se stimuleze prin jocuri şi activităţi adecvate. Este afectat de schimbări şi trebuie ajutat să înţeleagă că acestea îi sunt necesare şi trebuie sprijinit să treacă peste ele, lăudându-l atunci când reuşeşte : altfel, acesta va fi un adevărat handicap mai târziu, în viaţă.

Şeful-Taur : este conştiincios, un bun organizator şi cu un instinct apreciabil de a găsi ceea ce are bun fiecare om din echipa lui. Este o persoană de încredere, datorită stabilităţii şi previzibilităţii lui atât pentru subalterni, cât şi pentru superiorii săi ; nu trebuie să se abuzeze însă de înţelegerea lui, căci singurul lui scop este să facă pe fiecare să dea tot ce e mai bun şi poate fi foarte dur în criticile lui. Îşi coordonează foarte bine timpul şi nu acceptă nici ca alţii să-şi bată joc de timpul lui. Ştie să impună respect şi încredere şi va şti să ceară să fie răsplătit pe măsura acesteia.

Subalternul-Taur : este un bun executant, mai ales dacă i se explică clar şi detaliat ce are de făcut; şefii nu se pot aştepta la surprize din partea lui odată ce a înţeles care îi sunt responsabilităţile. Este un bun coleg şi este plăcut în felul cum se integrează în colectiv ; nu va vorbi de rău pe nimeni şi ştie să ţină un secret. Deşi poate fi foarte conştiincios şi eficient, nu are viteză de execuţie şi nu-i place să-i fie schimbate sarcinile neaşteptat. Când nu-i convine ceva, fie trenează treaba, fie poate deveni foarte cârcotaş şi încăpăţânat în a-şi susţine punctul de vedere diferit de al şefului. Este foarte scrupulos, atât în ceea ce priveşte lucrările sale, cât şi în ceea ce priveşte drepturile băneşti.