Zodia Scorpion

Zodia ScorpionSimbol :

Simbolul conţine semnul « m » ca în cazul zodiei Fecioarei, care semnifică materia primitivă. La capătul de jos al ultimei linii verticale, are însă o coadă având în vârf o săgeată, aceasta simbolizând acul scorpionului sau dorinţa(vezi simbolul planetei Marte cu referire la săgeată). Cele trei bucle ale semnului sugerează trei nivele de conştiinţă, dar lucrând diferit decât la Fecioară : primul nivel este îmbibat de dorinţă animală, al doilea arată expansiune şi al treilea arată regenerare, renaştere. Semnul se asociază cu moartea naturii, uscarea plantelor, căderea frunzelor.

Tipul zodiei: Apă-Fixă-Feminină

Perioada : 23 octombrie - 21 noiembrie

Culoare : roşie

Metal : fier

Pietre preţioase : malahit, safir sau topaz

Verbul: a dori

Locuri prielnice: lângă ape

Planetă guvernatoare : Marte si Pluton

Descriere : Este foarte energic în preocupările sale, chiar daca uneori poate fi liniştit şi pasiv; se învăluie constant în mister şi nu-şi destăinuie în nici o împrejurare adevăratele sale aspiraţii(este discret în toate afacerile sale, sentimentale sau materiale); este dinamic, cu o mare putere de a învinge; are un spirit de independenţă şi de posesiune avansate şi nu suportă să depindă de nimeni şi în nici un caz de persoane pe care nu le agreează; nu aşteaptă nimic de la nimeni şi tot ceea ce dobândeşte este rezultatul exclusiv al unei munci îndârjite. Ce este al lui, în mod categoric nu poate fi şi al altuia. Este foarte mândru, chiar dacă joacă uneori rolul umilului. Ştie în orice moment ce vrea de la viaţă, ce poate şi ce trebuie să facă pentru realizarea planurilor sale. Faţă de prieteni este loial, generos şi sincer, deşi păstrează totuşi o rezervă, o distanţă faţă de ei; exercită un mare magnetism asupra anturajului; îi plac riscurile, tot ceea ce implică pericole şi are un pronunţat spirit pentru aventură. Este capabil să părăsească o cale pentru alta, poate munci cu încrâncenare pentru a reuşi într-o carieră şi pentru raţiuni extrem de profunde pentru el, dar de neînţeles pentru alţii, distruge totul pentru a reîncepe de la zero. Gelozia sa nu este neapărat legată de dragoste, ea manifestându-se pe mai multe planuri, unele din ele părând ridicole altor temperamente.

Calităţi : nu se împiedică în pasiuni şi interese meschine; urmăreşte scopuri nobile; generos, cu o curiozitate şi sete de cunoaştere devoratoare; curaj, loialitate, onestitate; răbdare, ambiţie, profunzime.

Defecte : violenţă, distructivitate  egoism; este gelos, răzbunător, vicios, orgolios; sever, suspicios, sarcastic, tiranic.

Profesiuni: şef, chirurg, ginecolog, proctolog, farmacist, poliţist, militar, sportiv, sexolog, psihiatru, criminalist, detectiv, ezoterist, scafandru, speolog, sudor.

Sănătate : În general, un nativ Scorpion se bucură de o constituţie sănătoasă, care este neglijată sau de care se abuzează cu dezinvoltură. Exista predispoziţii către probleme ale sinusurilor şi nasului(sinuzite, adenoidite, polipi, rinite), boli ale părţii terminale a intestinului gros(hemoroizi, fistule, constipaţii cronice); probleme ale organelor genitale(chisturi, tumori), ale vezicii urinare(polipi vezicali, cistite, calculi), la abdomenul inferior(hernii, tumori).

 

Bărbatul-Scorpion: Fizicul Scorpionului este adesea robust, cu un magnetism puternic, cu tenul de culoare mai închisă, ochii adânciţi cu sclipiri de foc rece; are o privire pătrunzătoare, o exprimare directă şi sarcastică; vocea are tonuri aspre, chiar dacă manierele sunt curtenitoare. Este capabil de pasiuni arzătoare şi este decis să reuşească; stilul său este dominant şi posesiv şi apelează cu talent artistic la rolurile care îi convin pe moment. Bărbatul-Scorpion este dominat de senzualitate şi sexualitate, abil şi pasionat şi găseşte mereu mijloacele de a cuceri femeia care îi place. Este bărbatul care nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură, ce pretinde adoraţie, vrea să domine şi e plin de pretenţii; încăpăţânat şi chiar obositor, făcând foarte dificilă convieţuirea cu el în pace şi armonie. Partenera sa trebuie să fie alăatuită din superlative(cea mai frumoasă, tandră, tolerantă şi bună gospodină din câte există). Îşi iubeşte mult copiii şi le va acorda atenţie deosebită influenţându-i cu personalitatea lui puternică.

Femeia-Scorpion: Chiar dacă nu este mereu frumoasă, datorită puterii sale magnetice, este deosebit de seducătoare şi cu un farmec cuceritor. În personalitatea ei, se produce o uşoară polarizare spre domeniul masculin, împletită cu accente extrem de feminine(violenţă, independenţă, expresivitate, exuberanţă, voluptate, erotism); reprezintă femeia care, dacă regretă ceva, atunci regretă faptul că nu s-a născut bărbat. Fascinantă, excesivă, chiar obositoare, dispreţuieşte lipsa de fermitate şi îşi doreşte reuşita pentru satisfacerea ambiţiei sau pentru a putea străluci. Pretenţioasă şi pătimaşă, nu are răbdare cu cei care nu corespund standardului, sau  care sunt instabili, iar frustrarea vieţii sentimentale declanşează furii răzbunătoare şi reacţii distructive. Femeia-Scorpion poate fi o parteneră ideală pentru căsnicie cu condiţia ca soţul să o înţeleagă şi să-i respecte independenţa şi preocupările profesionale; daca nu va face acest lucru, va fi nefericită şi depresivă psihic şi va căuta să evadeze de lângă un bărbat tiranic, iar în cazul unuia slab, îl va părăsi imediat.

Copilul-Scorpion: Este un copil cu o personalitate puternică, introvertită şi destul de greu de educat. Este inteligent, ascuns sau misterios şi înţelege mai mult decât majoritatea copiilor de vârsta lui. Va observa uşor punctele slabe ale părinţilor şi a ceea ce aceştia îi cer şi nu se va sfii să fie contra. El poate spune răspicat lucruri care îi vor lăsa pe adulţi cu gura căscată sau poate care îi vor jena, căci acest copil nu are inhibiţii în ciuda faptului că pare liniştit şi timid. Este un copil magnetic care va atrage în jurul său alţi copii şi chiar adulţi care vor fi fascinaţi de personalitatea sa. Va învăţa de mic să manipuleze şi să-şi impună voinţa, căci are o dorinţă de putere şi de control remarcabile, chiar dacă nu e evident acest lucru. Are sentimente foarte puternice, de dragoste sau de antipatie, şi poate fi destul de răzbunător dacă i se pare că a fost ironizat. Este adesea gelos, mai ales pe fraţii mai mici şi se va simţi cu uşurinţă neglijat. Este un copil posesiv, care se împrieteneşte greu, dar care nutreşte sentimente durabile şi oarecum extremiste.
Şeful-Scorpion:
Consideră că acest rol i se potriveşte ca o mănuşă şi este exemplificarea dictonului că « şeful are întotdeauna dreptate ». Într-adevar, are calităţi multe pentru a conduce : inteligenţă, luciditate, spirit de organizare, perfecţionism, voinţă puternică, dorinţă de a câştiga. Intuiţia îl face un om de afaceri de temut şi un şef eficient şi îl ajută atât în alegerea oamenilor, cât şi pentru a sesiza care sunt cele mai bune oportunităţi. Cere disciplină şi eficienţă şi nu este prea sensibil la laude, la aprecieri declarative, mirosind rapid dacă subalternul în cauză are vreun interes în respectiva chestiune. Inspiră respect, autoritate şi odată ce i se (re)cunoaşte şi intransigenta, inspiră chiar teamă. Dacă ati gresit doar pe linie profesională, aveţi şanse să scăpaţi cu o mustrare usturătoare, dar dacă aţi acţionat pe la spate sau l-aţi minţit va fi necruţător. Poate fi destul de irascibil şi furiile lui pot răsări exact când subalternii se aşteaptă mai puţin şi puteţi fi sigur că nu se va limita doar să facă gălăgie, cum ar face-o poate un Leu.

Subalternul-Scorpion: Este un tip inteligent, conştiincios, ambiţios şi bine pregătit care poate aspira, după un timp, chiar la locul şefului său. Oricum ar fi, ajunge adesea cel mai bun om din echipă sau de neînlocuit atât prin pregătirea sa profesională, cât şi prin perseverenţa sa. Nu va suporta însă să fie tratat ca oricine şi o jignire, mai ales dacă este făcută în public, îl va face un duşman redutabil şi foarte predispus să se răzbune. Va fi foarte discret şi nu va împărtăşi ce ştie nici colegilor şi nici şefului ; acestuia din urma, foarte rar, doar ca sa-i fie apreciată valoarea. Este orgolios şi este deranjat dacă este controlat sau ghidat cu insistenţă. Poate avea un sarcasm şi un spirit de polemică care îl pot face dezagreabil atunci când intră în zilele lui proaste sau când este provocat de ceva sau de cineva.