Zodia Săgetător

Zodia SăgetătorSemn :

Simbolul este reprezentat de o săgeată oblica, îndreptată spre dreapta şi în sus şi tăiată de un mic arc de cerc. El sugerează săgeata arcaşului şi arată o tendinţă permanentă spre progres, spre orizonturi cât mai largi, aspiraţia sufletului către infinit. Mai semnifică şi dualitatea, arătând faptul ca omul are şi o natură animalică, pe care trebuie să o accepte şi să o depăşească, să o controleze.

Tipul zodiei: Foc-Mutabilă-Masculină

Perioada : 22 noiembrie-21 decembrie

Culoare : bleu

Metal : cositor

Pietre preţioase : hiacint, turcoaz sau zirconiu

Verbul: a înţelege

Locuri prielnice: spaţii deschise

Planetă guvernatoare : Jupiter

Descriere : Este o persoană plină de energie, împinsă parcă de o forţă nevăzută către noi acţiuni şi proiecte. Are o mare dorinţă de mişcare şi de schimbare. Este o individualitate puternică, un om de acţiune, cu spirit întreprinzător şi cu înclinaţie spre aventură. Având o intuiţie fină şi arta de a conduce strălucit o discuţie, are o mare putere de a-i influenţa pe alţii, dar foarte greu este el influenţat de cineva. Este făcut pentru viaţa de societate pentru că este simpatic, se exprimă uşor si are, în general, multă bunăvoinţă. Orgolios, îi plac mult laudele, dar nu suportă critica. Este un mare iubitor de natură şi de animale. Preţuieşte libertatea, independenţa şi mişcarea, dar nu agreează un stăpân peste el însuşi şi nu acceptă sa fie condus. Este o fire jovială, optimistă, generoasă, mărinimoasă, cu o mare încredere în sine şi în ceilalţi oameni; este sincer, cinstit, onest, ambiţios, perseverent şi rezistent în faţa obstacolelor. Apreciază filosofia şi ştiinţa şi are un spirit prevăzător şi uneori chiar clarviziune, putând prevedea desfăşurarea unor situaţii.

Calităţi : sinceritate, modestie, calmitate, toleranţă, loialitate, inteligenţă, spirit de dreptate, generozitate, optimism,  raţional.

Defecte : lăudăroşenie, ipocrizie(prefăcătorie), îngâmfare; risipitor, fanatic(ataşament excesiv, pătimaş faţă de o convingere sau o persoană dublat de o totală intoleranţă faţă de convingerile altora); impulsivitate, superficialitate, lene, extravaganţă.

Profesiuni: în transporturi, turism, relaţii externe; ghid, traducător, profesor de filozofie, limbi străine, de drept; specialist în boli ale sângelui; vânător, zoolog; profesor universitar.

Sănătate : Are un entuziasm contagios pentru mişcare, dar trăind atât de mult din energia nervoasă, se creează primejdia unei suprasolicitări fie mentale, fie fizice ce îi poate afecta sănătatea. Există predispoziţii spre răniri ale sistemului muscular al coapselor; afecţiuni ale şoldurilor; sciatică(boala care se manifesta de-a lungul celui mai mare nerv din corpul omenesc şi care se ramifică din partea de jos a măduvei spinării în coapsă, gambă şi laba piciorului); flebită, reumatism. Prin efectul semnului opus, pot apare suferinţe pulmonare, bronşite, astm, depresii nervoase.

Bărbatul-Săgetator: Este atletic, genul sportiv, viril; are ochi limpezi şi curioşi; vorbire facilă şi rapidă; capacitate de mobilizare, independenţă şi umor fin; se exacerbează stilul mărinimos. Este un optimist ce caută variaţiile prin noi întâmplări şi noi contacte; permanent îndrăgostit de o idee, atras de un vis; foarte interesat de afaceri profitabile; sentimentele sale sunt instabile(nu prea este loial şi nici statornic). În cel mai bun caz, îi place să fie independent, liber de orice constrângere. Căsătoriile sale sunt adesea nefericite; soţia nu trebuie să fie prea exigentă în ceea ce priveşte regulile de conduită. Când tendinţele sale centrifuge se transformă în acte de infidelitate, apare riscul destrămării căsniciei.

Femeia-Săgetator: Este înaltă, zveltă, cu picioare lungi, având ceva de felină în gesturi şi în mers; pare mândră şi reţinută; este foarte hotărâtă în ceea ce face; este agreabilă ca soţie, dar nu este o femeie de interior; nu se împacă cu un soţ posesiv din cauza preocupărilor sale exterioare căminului. Este o bună prietenă, sociabilă şi veselă, dar poate avea căderi în stări de melancolie şi uşoară izolare. Îi plac complimentele şi aprecierile pe linie profesională. Deşi are o raţiune limpede, câteodată este naivă şi poate face greşeli grave în probleme serioase, instabilitatea afectivă conduce la legături sentimentale care nu au profunzime şi este înclinată să se joace cu dragostea. Este o companie plăcută, optimistă, dar nu prea îi plac activităţile casnice şi este, în general, destul de independentă.

Copilul-Săgetător: Este un copil care iubeşte foarte mult mişcarea, vesel, schimbător şi foarte independent. Foarte sociabil, are mulţi prieteni pe care îi face cu uşurinţă şi de care este iubit datorită firii lui exuberante şi a faptului că nu e supărăcios. Are o imaginaţie bogată şi o fire aventuroasă, aşa că e predispus spre tot felul de răniri din cauza escapadelor şi năzbâtiilor sale. Iubeşte libertatea şi urăşte proporţional constrângerile şi va trebui să-l supravegheaţi cu tact şi fără să-l sufocaţi, căci altfel va deveni distructiv. Părinţii trebuie să fie flexibili şi să-i lase suficientă libertate pentru a nu se întâmpla aşa ceva. Este un elev inteligent şi care învăţa cu uşurinţă, deşi detestă monotonia şi rutina. Este curios şi atras de materiile incitante şi de lecturile sau filmele SF sau de aventuri. Răbdarea nu este însă una din calităţile sale şi dacă subiectele sau oamenii se anunţă a fi plictisitori sau repetitivi, vor căuta rapid altele/alţii.
Şeful-Săgetător:
Un nativ Săgetător poate fi un lider sau un dezastru ca şef. În prima variantă, ar trebui să aibă calităţile specifice precum dinamism, inteligenţă, optimism, generozitate şi să aibă...o secretară, un asistent bun care să-i ţină agenda din scurt. Este foarte direct şi adesea lipsit de tact, aşa că un subaltern va fi muştruluit exact unde şi când va fi prins pe picior greşit, dar nu i se va purta ranchiună sau nu va fi tocat sistematic. La fel, va lăuda din toată inima pe cei care îşi vor realiza impecabil sarcinile sau chiar cei începători pentru a se simţi încurajaţi. Defectele care pot transforma un şef bun într-un dezastru ţin de imprevizibilitate si lipsa de perseverenţă, care îl pot face să-şi schimbe ideile şi indicaţiile provocând haos în activitatea pe care o conduce. O altă trăsătură nepotrivită poate fi imprudenţa care poate degenera din curajul prin care îşi asumă riscuri.

Subalternul-Săgetător: Este subalternul care poate provoca cele mai mari surprize: azi poate rezolva strălucit o problemă complicată şi dificilă, iar mâine poate face nişte gafe colosale. În mod sigur, este un coleg care poate aduce „sarea si piperul" în situaţii din cele mai dificile şi asta prin optimismul său debordant. Nu este cârcotaş, cel puţin nu în sensul strict al cuvântului, căci va apela la alte tactici ca să se eschiveze de la vreo treabă pe care o consideră prea insignifiantă pentru valoarea lui. Nu suportă însă să fie constrâns şi să i se dea un fel de comenzi militare şi se pot obţine rezultate mai bune, dacă i se arată consideraţie.