Zodia Pești

Zodia PeștiSemn :

Simbolul este reprezentat de două linii curbe verticale, aşezate spate la spate şi reprezentând cele două semiluni ale conştiinţei, legate prin linia orizontală a materiei. Simbolul sugerează lupta dintre corp şi suflet, dintre conştiinţa finită, perenă a omului şi cea infinită, nemuritoare a Universului întâlnindu-se în materie, adică pe Pământ. Semnul corespunde sfârşitului iernii, când începe dezgheţul şi începe să se pregătească momentul rodirii seminţei.

Tipul zodiei: Apă-Mutabilă-Feminină

Perioada : 19 februarie - 20 martie

Culoare : albastru deschis

Metal : cositor

Piatra preţioasă : perle, smarald sau turcoaz

Verbul: a crede

Locuri prielnice: lângă apă

Planetă guvernatoare : Neptun şi Jupiter

Descriere : Peştii sunt cei mai nebuloşi(neclari, indecişi, confuzi), impresionabili şi plini de jertfă dintre nativii zodiacului. Este un semn dual, fiind în permanenţă consumat de contradicţii care î sfâşie şi care îl fac pe nativul Peşti să fie şovăitor, nehotărât în actele sale. Aparent liniştit, în realitate se frământă intens şi continuu. Are, de multe ori, un aer de oboseală şi deprimare. Generos şi foarte milos, se va dedica în permanenţă celorlalţi(familie şi prieteni). Deşi inspirat şi cu idei bune, lipsa sa de energie(consumată în numeroasele ezitări), îl împiedică să fie prea activ şi să aibă prea multe iniţiative. Sincer şi afectuos, de cele mai multe ori este rezervat, dar din când în când, devine agresiv ca o compensare a perioadelor lungi în care a fost rezervat şi interiorizat. Are puţini prieteni, dar buni şi apropiaţi. În general, Peştii nu sunt prea atraşi de sport, căci au o fire molatecă, înceată; nici şoferi foarte buni nu sunt; neavând reflexe prea bune, trăiesc într-o atmosferă plină de lentoare şi de reverii, aproape de vis. Nativul Peşti este înclinat spre lenevie şi confort şi are perioade lungi de indolenţă şi apatie. De regulă, este cel înşelat din cauza naivităţii sale; este foarte idealist, cu multă imaginaţie, şi de aceea, uşor de rănit: Adesea, se poţi complace în postura de victimă, la aceasta contribuind foarte mult "capacitatea" lui de a fi orb la toate defectele persoanelor pe care le iubeşte. Este o persoană timidă şi rezervată şi trebuie să depună mari eforturi pentru a deveni mai expresiv, deoarece nu deţine arta de a se pune în valoare. De asemenea, ar trebui să-şi controleze tendinţa spre fatalism şi de a se lăsa în voia sorţii, în loc să aibă curajul de a-şi influenţa destinul.

Calităţi : rafinament, linişte, amabilitate, compasiune, idealism, puritate, putere de creaţie, dărnicie, loialitate.

Defecte : letargie, neglijenţă, indolenţă, tendinţă exagerată spre visare, nestatornicie, pesimism, complex de inferioritate, autocompatimire.

Profesiuni: designer, muzician, psihiatru, terapeut, asistent social/medical, pedagog, actor, laborant, fotograf, preot, dansator.

Sănătate : În general, constituţia Peştilor este una delicată, remarcându-se lipsa robusteţei fizice şi psihice. Se remarcă o tendinţă la infecţii, intoxicaţii ale sângelui; depresie şi boli nervoase, tulburări cardiace, ale ficatului; pentru femei, se observă disfuncţii ovariene. Zonele sensibile sunt: membrele inferioare(în special, gleznele şi tălpile), sistemul limfatic(paloare, lipsă de energie, rezistenţă slabă la infecţii).

Bărbatul-Peşti: Din punct de vedere fizic sunt două tipuri: unii sunt osoşi şi slabi, cu mişcări iuţi; alţii sunt lenţi şi greoi. În general, nativii au ochii strălucitori, privirea vagă; gesturi domoale, puţin expresive; au o conversaţie calmă cu voce moale, afectată. Bărbaţii-Peşti sunt foarte impresionabili şi sensibili; îşi iubesc casa şi familia; au un puternic tradiţionalism, ambiţii mari, dar nu găsesc întotdeauna mijloacele de a le duce la bun sfârşit; nu sunt persoane voluntare, care să iasă înaintea destinului; în general, lipsiţi de perseverenţă. Aceşti bărbaţi sunt demni, rafinaţi, politicoşi, prudente; există totuşi situaţii în care se lasă antrenaţi în tot felul de aventuri. Au o sensibilitate mânată de tot felul de impulsuri contradictorii; sunt impresionabili, căzând uşor în depresii mai mult sau mai puţin profunde, labili psihic pe fondul lipsei de încredere în ei înşişi şi a nehotărârii lor. Preferinţele lor se îndreaptă spre femei raţionale sau dominatoare(extremele se atrag, nu-i aşa?), care pot oferi stabilitate emoţională, mulţumire şi protecţie. În ceea ce privaste capacitatea lor de a se descurca din punct de vedere material, Bărbaţii-Peşti sunt tot de două tipuri: unii aduc multe beneficii în casă; alţii pierd mereu, chiar catastrofal.

Femeia-Peşti: ca şi la bărbaţi, din punct de vedere fizic, sunt două tipuri: unul o reprezintă ca fiind foarte feminină, eterică, fragilă şi tipul robust, masculin.  Se remarcă o lipsă de vitalitate, ocolirea responsabilităţilor, dispoziţii extreme şi schimbătoare, gesturi domoale şi slab expresive, voce afectată. În general, are un aer uşor somnambul, iar coafura sa(spre frunte, mai ales) se află într-o dezordine aranjată. Este o foarte bună îngrijitoare a bolnavilor, datorită compasiunii sale înnăscute; foarte bine adaptată căminului, foarte casnică - genul femeii "de interior"; se avântă în tot felul de activităţi sociale; e şi puţin snoabă(admiră şi adoptă cam ce este la modă). Aceste femei sunt extrem de influenţate de fazele Lunii: în perioadele de Lună Plină, se simt active şi eficace - pot avea insomnii şi /sau stări de nervozitate, iar în perioadele Lunii Noi, se simt obosite şi deprimate. Femeia-Peşti este predispusă la dezamăgiri sentimentale, dar poate fi cea mai devotată şi înţelegătoare soţie.

Copilul-Peşti: Este un copil timid, sensibil, retras şi impresionabil. Emoţiile şi situaţiile care implică agresivitate îl marchează profund şi se pot transforma în adevărate traume pentru psihicul lui fragil. Este aplecat spre studiu şi dacă nu este cooptat în anturaje dubioase, căci este foarte naiv şi influenţabil, va fi un elev bun şi cuminte. Iubeşte animalele şi natura şi poate culege de pe drum orice vietate abandonată şi jigărită. Are un sistem digestiv sensibil şi este un mare pofticios având tendinţa de îngrăşare, mai ales că nu e nici mare amator de sport. Are o imaginaţie bogată şi se poate folosi intens de ea când simte că mediul îi este ostil: poate să ajungă astfel să-şi creeze o lume a lui proprie. Este rănit cu uşurinţă şi dacă aceasta se va întâmpla prea des sau nu va fi compensată de atitudinea protectoare şi încurajatoare a părinţilor, poate să sufere intens. Nu este un copil prea ordonat şi va trebui să i se stimuleze capacitatea de a-şi organiza timpul şi lucrurile.
Şeful-Peşti:
Este un rol care nu i se prea potriveşte, dar odată instalat prin forţa împrejurărilor mai degrabă decât a unui interes direct, este plin de tact şi înţelegere. Nu trebuie însă să se abuzeze de aceste calităţi ale sale, căci are un simţ al demnităţii foarte ridicat şi ceea ce poate face un Berbec la furie, va face şi Peştele, dar într-un mod mai elevat: astfel, nu se va sfii să renunţe la cei care greşesc de prea multe ori, dar se va despărţi de aceştia determinându-i să regrete că au pierdut un job în care se puteau simţi bine. Paradoxal, un şef-Peşte se poate mobiliza în situaţii critice, deşi poate a fost cam „moale" în cele obişnuite şi să dea dovadă de un dinamism şi un spirit de ofensivă nebănuit: însă, după ce obiectivul este atins, se va relaxa pentru că nu poate susţine un nivel de energie la cote înalte.

Subalternul-Peşti: Este foarte conştiincios şi rezervat; se poate conta pe el în situaţii critice, la ore suplimentare, dar este sensibil la admonestări şi la stilul de lucru cazon. Este cinstit şi loial şi nu va accepta joburi în care trebuie să încalce nişte norme, chiar şi de bun simţ. Pentru a se integra într-un colectiv, poate fi însă naiv şi să se lase influenţat în rău de colegi, mai ales că este zodia care are o sensibilitate crescută la alcool, fumat devenind cu uşurinţă dependent. Nu excelează prin simţ practic, aşa că rar îl vom găsi în profesii mecanice, brute şi lipsite de orice imaginaţie. Este neîntrecut însă în tot ce are legătură cu oamenii sau cu orice artă sau profesie creativă.