Zodia Leu

Zodia LeuSemn :

Acest simbol sugerează capul, coama şi coada unui leu : un cerc mic urcă în sus cu o curbă care revine apoi în jos şi coboară sub nivelul cercului ca un S inversat. Este vorba de cercul spiritual, care iniţial se ridică peste materia pământească, dar apoi se coboară către pământ, către oameni. Având numai linii curbe, este un simbol eminamente emoţional şi coincide cu căldura verii şi timpul maturizării fructelor ; reprezintă punctul culminant al naturii, al plenitudinii vieţii, acolo unde Soarele(stăpânul zodiei) este cel mai puternic.

Tipul zodiei: Foc-Fixă-Masculină

Perioada : 23 iulie - 22 august

Culoare : galben-oranj

Metal : aur

Pietre preţioase : crisolit/peridot, diamant sau rubin

Verbul: a voi

Locuri prielnice: spaţii larg deschise

Planeta guvernatoare : Soare

Descriere : Este animat de doua mari dorinţe: de a conduce şi de a reuşi în viaţă; dezvoltă o mare energie; are voinţa de a-şi urmări interesele până la capăt; îi place mult să fie admirat, adulat chiar; este un lider înnăscut, foarte mândru; are o fire nobilă ce nu poate înţelege meschinăriile anumitor semeni; este generos, darnic, foarte încrezător în forţele proprii şi perseverent; tinde către bunăstare şi atunci când o are, o etalează cu multă plăcere; este o foarte bună gazdă; munceşte mult când este cazul, dar spiritul său de conducere degenerează uneori într-o veritabilă tiranie; cum este plin de idealuri nobile şi generoase, ar fi normal să ajungă departe. Se înfurie uşor, dar îi trece la fel de repede şi are capacitatea de a ierta, dar nu de a uita. Fiind foarte slab psiholog, nu reuşeşte să se identifice cu cei apropiaţi; excelează însă în munca de coordonare şi organizare; are o concepţie de viaţă precisă şi scopuri clare ce trebuie atinse; pentru că de multe ori este convins de propria sa importanţă, se complace adesea într-o stare de autoadmiraţie; acordă o mare importanţă prieteniilor cu persoane bine plasate, influente şi bogate, dar şi către persoane slabe care vor fi dominate, dar tratate cu respect, totuşi.

Calităţi : loialitate, sinceritate, entuziasm, toleranţă, generozitate, magnetism, mărinimie, hărnicie.

Defecte : egoism, aroganţă, spirit dominator, îngâmfare, nervozitate, imprudenţă.

Profesiuni: administrator, şef, director, patron, bijutier, organizator de evenimente, actor, regizor, creator de jocuri, cardiolog, profesor.

Sănătate : sănătatea este esenţial legată de echilibrul psihic; trebuie protejate inima şi coloana vertebrală(zona lombară); riscuri de boli de inimă, tahicardie, anevrism; din punct de vedere energetic, apar afecţiuni ale regiunii cardiace şi suferinţe în sfera psihică, depresii, insomnii; predispoziţie spre boli ale aparatului circulator.

Bărbatul- Leu: robust, viril, cu o siguranţă afişată, faţa fascinantă, expresivă, cu trăsături energice, atrage prin ochii electrizanţi, hipnotici şi privirea pătrunzătoare, atentă; îi place să fie admirat, flatat, să-şi subordoneze cunoscuţii şi familia; uneori, poate fi chiar îngâmfat şi autoritar; este foarte grijuliu cu familia şi face sacrificii pentru a le asigura o existenţă confortabilă; este tandru, afectuos şi protector şi respectă libertatea fiecărui membru al familiei sale; deşi nu va fi prea posesiv, va fi totuşi personajul nr. 1 printre ai săi(nimeni nu va avea rolul de conducător atât timp cât va domni el; este sigur pe sine, mândru, foarte atrăgător pentru sexul opus(este conştient de acest lucru); poate avea parte de aventuri, dar nu este un don Juan; poate fi uşor măgulit, obţinându-se astfel multe avantaje din partea sa; soţia lui trebuie să fie frumoasă sau măcar drăguţă, plină de decenţă şi să-i lase lui rolul central; nu admite replica atunci când pune piciorul în prag şi devine foarte impulsiv şi mânios când i se opune rezistenţă.

Femeia-Leu: de talie mijlocie, bine proporţionată şi robustă, exercită o mare atracţie asupra persoanelor de sex opus(stârneşte multe gelozii şi invidii feminine). Orgolioasă, sigură pe ea, doreşte întotdeauna să aibă ultimul cuvânt, chiar atunci când nu are dreptate; visează la o dragoste profundă, dar mândria îi temperează sentimentele; deşi uneori este naivă, nu va putea fi ţinută mult timp sub papuc; îi plac cadourile; detestă vorbirea "colorată" şi vulgaritatea; apreciază la un bărbat masculinitatea, virilitatea(deşi tocmai aceşti gen de bărbaţi îi creează probleme) şi nu acceptă un om slab lângă ea; reprezintă tipul ideal de soţie pentru un bărbat ambiţios(îşi sprijină partenerul, atunci când îl iubeşte, în tot ceea ce întreprinde). Îşi iubeşte copiii şi are tendinţa de a-i răsfăţa. Este o fire independentă totuşi şi nu-şi va consuma tot timpul cu familia şi gospodăria. Este bine dotată din punct de vedere intelectual şi poate să aibă succes în multe domenii.

Copilul-Leu: este un copil plin de viaţă, mlădios, puternic şi, în general, cu o sănătate remarcabilă. Este exuberant, impulsiv, bătăios şi gata să preia conducerea oricărui joc şi oricărui grup de copii. Dacă este răsfăţat peste măsură, va forma un ego care va fi atât de plin de sine încât va crede că toată lumea este a lui. Trebuie să fie iubit şi are nevoie să i se arate aceasta, dar trebuie învăţat de mic că e nevoie ca, din când în când, să ştie să cedeze, căci sunt bătălii care pot fi câştigate şi altfel sau victorii care se dovedesc dezastruoase dacă va merge doar pe drumul lui. Nu suportă să fie criticat în public, căci de mic are o mândrie apreciabilă şi ca să arate că tot el are dreptate, poate face nişte scene memorabile. Nu este un copil răzbunător şi deşi poate avea accese de furie teribile, iartă uşor şi uită cu timpul. Poate fi un coleg de joacă nemaipomenit şi în general, are mulţi prieteni, fiind fidel acestora.
Şeful-Leu:
este un bun organizator, dinamic, eficient şi cu un bun spirit întreprinzător. Este sensibil la măguliri şi se poate înşela adesea asupra oamenilor, nefiind un bun psiholog. Este corect faţă de subalterni, fiind chiar generos cu cei care sunt eficienţi ; uneori, însă trebuie să i se amintească asta, căci nu are o memorie foarte bună sau este absorbit de alte probleme, mai generale. Este extrem de intransigent cu cei care cârcotesc sau nu îi execută ordinele şi dacă subalternii respectivi nu sunt nici profesionişti vor fi debarcaţi fără nici un preaviz. O greşeală involuntara şi recunoscută are şanse de a fi iertată şi cel în culpă poate primi laude în viitor, fără să i se amintească faptul că a greşit.

Subalternul-Leu: este conştiincios, dar nu suportă să fie controlat insistent. Nu suportă să-i fie îngrădită o oarecare libertate profesională sau să fie criticat la modul ostentativ, de faţă cu alţi colegi. Aşteaptă să fie apreciat material sau avansat, căci a fi într-un fel deasupra altora, este ţelul lui mai mult sau mai puţin evident. Dacă este ignorat sau mai rău, jignit, va deveni extrem de ineficient, apatic sau îşi va da demisia căutând un alt loc în care să se simtă apreciat. Este un bun organizator şi are darul de a-i dinamiza pe alţii, fiind dedicat profesiei care simte că îl împlineşte.