Zodia Gemeni

Zodia GemeniSemn :

Simbolul este alcătuit din două linii drepte, verticale si paralele, între două linii orizontale, tot drepte. El reprezintă natura duală a fiecărui individ, cei doi stâlpi ai înţelepciunii sau ai destinului(liniile verticale) uniţi de planul fizic(jos) şi planul metafizic(sus). Semnul arată detaşare, cerebralitate, pentru că nu conţine curbe şi face trecerea de la primăvară la vara care implică maturizare, desăvârşire.

Tipul zodiei: Aer-Mutabilă-Masculină

Perioada : 22 mai-21 iunie

Culoare : violet

Metal : mercurul

Piatra preţioasă : crisolit/peridot, opal sau topaz

Verbul: a gândi

Locuri prielnice: localităţi la altitudine mare

Planetă guvernatoare : Mercur

Descriere : Este nativul cel mai comunicativ, adaptabil si versatil(schimbător); adesea fire iritabilă, mânată în permanenţă de grave incertitudini şi ezitări, măcinată de contradicţii; dinamic, se ocupă de mai multe lucruri deodată şi de multe ori nu termină ceea ce începe(superficialitate in ordonarea problemelor); este foarte adaptabil si are o mare curiozitate(motorul ce îl propulsează în toată agitaţia); adeseori, are lungi stări de anxietate, de deprimare, de nesiguranţă(efect negativ asupra organismului), alteori are perioade fertile de creaţie; poate trece ca o persoană neserioasă, pe care nu se poate pune bază; volubil sau expansiv, nu poate sta multă vreme într-un loc sau într-o legătura amoroasă(decât dacă aceasta este într-o continuă schimbare); plin de nechibzuinţă, asemenea croitorului care mai întâi taie şi apoi măsoară; va cunoaşte în viaţă situaţii financiare instabile şi alternante; are nevoie de multă dragoste şi susţinere morală; are o mare perspicacitate, imaginaţie şi darul argumentării; în general, nu este senzual şi nici pasional. Foloseşte diplomaţia pentru a evita jignirile; prin şiretenie, tact, ocoleşte înfruntarea deschisă; acordă o mai mare importanţă legăturilor afective bazate pe entuziasm şi pe libertate, decât pe sensibilitatea şi dragostea pornită din inimă.

Calităţi : inteligenţă, elocvenţă, înclinaţie spre studiu, toleranţă, energie, ambiţie, sociabilitate.

Defecte : inconsecvenţă, instabilitate, neseriozitate, lipsă de eficienţă, împrăştiere, lipsă de concentrare, vorbărie, impulsivitate, tendinţă spre minciună.

Profesiuni: comerciant, broker, secretar, ziarist, vânzător, comis-voiajor, distribuitor, sportiv, scriitor, medic pneumolog.

Sănătate : Punctele sensibile sunt: sistemul respirator(bronşite, astm, pleurezii, tuberculoză); mâinile(reumatism, deformări, accidente); tulburări nervoase(cel mai mare procent de neurastenici); energetic: nevralgii(nevralgie de trigemen), sindroame de agitaţie, stomac sensibil. Tulburările nervoase sunt ca urmare a neliniştii, anxietăţii, suprasolicitării, activităţii în exces. Trebuie să acorde o atenţie deosebită dietei, fiindu-i recomandate consumul de cereale şi legume.

Bărbatul-Gemeni : are un comportament diplomatic şi gentil(mai ales, când urmăreşte atingerea unui scop); este dinamic, cu mare succes la femei; face totul pentru a inspira încredere, dar în general, nu este sincer şi nici statornic; femeia potrivită pentru el este cea cu care poate împărtăşi obligaţiile sociale şi spirituale şi care să se ocupe de cămin; adeseori, se poartă rău cu ceilalţi după ce i-a manipulat pentru a-şi atinge scopurile; amabilitatea sa este doar o mască a unei firi dure şi realiste; deşi nu este ceea ce se obişnuieşte a se înţelege prin bărbat frumos, încântă prin jovialitate şi conversaţie scânteietoare; nu este tocmai omul potrivit să i se încredinţeze o taină; îi place foarte mult ceea ce este neobişnuit, straniu, deoarece detestă nonconformismul.

Femeia-Gemeni : în general, zveltă, cu gesturi şi mişcări feline, trăsături regulate, nas drept; simpatică, veselă, intuitivă; străluceşte în societate datorităa vioiciunii spiritului şi a conversaţiei inteligente şi sclipitoare; are o mare curiozitate; este o erudită(are cunoştinţe temeinice în urma unor studii îndelungate); nu este genul de gospodină ataşată căminului, dar se achită totuşi, de obligaţiile familiale; predispoziţia spre comunicare poate degenera spre pălăvrăgeală sau chiar bârfă; nu este prea discretă, iar atunci când este îndrăgostită, devine agasantă prin întrebări multe şi inoportune; este o femeie independentă ce se desfăşoară pe mai multe planuri.

Copilul-Gemeni : este un copil talentat si sclipitor, dar riscul de a ajunge « brânză bună în burduf de câine » este destul de mare. Nu stă o clipă locului, explorează tot şi se plictiseşte repede de ceea ce, la un moment dat, i-a captivat atenţia ; este inteligent şi îşi foloseşte acest dar, în bine sau în rău, ca să obţină ce vrea. Depinde mult de dumneavoastră  şi de voinţa lui, cât de « bine » sau « rău » ...Este vioi, plin de energie, foarte curios, dar trebuie să i se impună o disciplină, altfel aceste trăsături se vor dovedi mai degrabă defecte mai târziu, când vor fi adulţi. Învaţă repede, îi place să citească şi să scrie şi dobândeşte o bună educaţie. Faptul că are înclinaţii şi aptitudini diverse se va dovedi ca fiind dificil în alegerea unei profesii sau în stabilitatea locului de muncă.
Şeful-Gemeni :
are multe idei şi creativitate şi faptul că nu el este cel care trebuie să le pună în aplicare poate fi un avantaj. Ar fi bine să aibă o secretară sau o asistenta conştiincioasă şi eficientă care să-i aducă aminte şi de termene şi dead-line-uri, căci organizarea nu este tocmai punctul lui forte. Poate fi destul de irascibil, mai ales dacă i se pare că cei din echipă înţeleg cu dificultate sau se mişcă prea încet pentru ritmul lui alert. Va cere destul de mult de la subalternii lui şi va uita adesea şi să-i recompenseze pe măsură : când e vorba de mustrări şi mai ales de păstrarea de resentimente, această « memorie scurtă » este totuşi un lucru plăcut pentru cei vizaţi.

Subalternul-Gemeni : face o impresie mai bună decât aptitudinile reale. Este vorbăreţ(ceea ce poate fi o calitate preţioasă pentru domenii în care se cere aptitudini de comunicare), agreabil, dinamic şi entuziast. Înţelege foarte repede ce are de făcut, mai greu e să şi facă, mai ales daca e vorba de o treabă ce durează mult sau care este monotonă. Are multe idei şi crede întotdeauna că sunt mai bune decât ale şefului său. Poate fi colegul cel « bun » şi cel « rău » depinzând de circumstanţe : poate spune glume şi să întreţină o atmosferă optimistă, dar se poate fofila dacă este vorba să ţină locul cuiva sau să primească vreo sarcină de serviciu care îi displace.