Zodia Berbec

Zodia BerbecSemn :

Simbolul sugerează cele două coarne ale berbecului, sugerând prin cele două semiluni incomplete conştiinţa care irumpe cu putere în exterior. Linia dreaptă arată o gândire lipsită de emotivitate. Este semnul începutului primăverii, momentul în care ziua începe, în sfârşit, să crească şi reprezintă primul impuls al anului astrologic.

Tipul zodiei: Foc-Cardinală-Masculină

Perioada : 21 martie - 20 aprilie

Culoare : roşu

Metal : fier

Pietre preţioase : ametist, diamant sau rubin

Verbul: a fi

Locuri prielnice: oraşele mari

Planetă guvernatoare : Marte

Descriere : Este cel mai grăbit şi dornic de afirmare dintre toţi nativii. Are multă energie mentală şi isteţime. Este dinamic, curajos, volubil, cu o tărie de caracter rar întâlnită ; organizat şi disciplinat când urmăreşte un scop anume ; veşnic ocupat cu câte ceva ; comunicativ şi gentil ; un excelent povestitor, plin de umor ; nu este o fire răzbunătoare, dar nu are prea mult tact şi diplomaţie căci îşi spune opinia clar, deschis . Este foarte tenace, nu se dă bătut niciodată şi, de aceea, uneori trece drept o persoană dură şi lipsită de scrupule ; munceşte din greu în orice situaţie ; e plin de idei, dar nu se poate concentra asupra unei singure acţiuni şi înclină să-şi abandoneze repede proiectele , mulţumindu-se cu satisfacţia de a fi învins dificultăţile . Dorinţa lui este de a fi la putere, impunându-se mental şi prin acţiune. Este întreprinzător, ambiţios, încăpăţânat şi impulsiv, o personalitate puternică şi extrovertită. Are un temperament schimbător şi nu poartă ranchiuna pentru mult timp. Traversează frecvent stări de pasiune şi exaltare în care face proiecte, se lansează în aventuri, se precipită în răsturnarea obstacolelor sau caută pericolele doar de dragul riscului . Trăieşte cu pasiune clipa prezentă, dând dovadă de lipsă de interes faţă de trecut sau viitor. Nu-i place să fie sub supravegherea unui stăpân şi este predispus spre a fi inflamabil şi temperamental, gata să respingă orice formă de abuz sau autoritate. Felul lui de a vorbi este precipitat şi este destul de indiscret.

Primul decan(21-30Martie): îndrăzneală, agresivitate, mândrie, impulsuri bruşte, pasiune până la brutalitate, riscând totul şi înfierbântând spiritele; ascensiuni şi căderi violente, încăpăţânare, urcuş ameţitor, cădere bruscă. Îşi poate alege orice tip de destin.

Al doilea decan(31Martie-9Aprilie): Este sincer, fidel şi uşor influenţabil; aprinderea devine entuziasm, idei măreţe, dar nefinalizate; natură generoasă şi veselă, afectivitate crescută, randament excelent; repulsie faţă de mediocritate, convingeri interioare ferme asupra drepturilor personale; esenţa sensibilă a decanului este aceea că viaţa se consumă pe plan exterior, veşnic în acţiune, se consacră evenimentelor şi activităţilor cu entuziasm consumând o mare parte din fericirea personală; preocupat prea mult de activităţi captivante, mai ales pe plan social şi profesional, poate ajunge să îşi sacrifice inconştient familia şi căminul.

Al treilea decan(10-19Aprilie): Apar mari pasiuni şi entuziasm debordant; întreaga existenţă va fi marcată de îndrăzneală, exces şi dorinţă de activitate; o viaţă care poate fi presărată cu complicaţii, inconsecvenţă în gândire, insatisfacţii afective, cu duşmani şi cu lupte; poate fi lipsit de noroc şi supus unor riscuri permanente; impulsuri iraţionale şi lipsa prietenilor; va avea cheltuieli masive, pentru că are mult de plată.

 

Calităţi : entuziasm molipsitor, curaj, generozitate, un profund simţ al datoriei, spirit întreprinzător, dinamism, aptitudini de lider.

Defecte : nerăbdare, lipsă de tact, indiscreţie, megalomanie, agresivitate, sarcasm, fanatism, încăpăţânare, indecizie, imprudenţă, gelozie, egoism.

Profesiuni: profesii legate de foc sau de fier(metalurgist, pompier, bucătar, pirotehnist, sticlar); neurochirurg, oculist; militar, poliţist, sportiv, fabricant de arme; cioban; constructor, coafor, frizer, acupunctor, paznic, director executiv, inginer, mecanic, soldat, mercenar.

Sănătate : Sunt posibile diferite probleme în zona capului şi a feţei : acnee, migrene, cefalee, encefalită, meningită, sinuzită. Nelinişte, anxietate, stări tensionale, nervozitate. Are nevoie de multă odihnă şi somn, precum şi de un ambient liniştit şi echilibrat. Ar trebui să consume multe vegetale, dar în realitate este un carnivor. De asemenea, trebuie evitate condimentele şi alimentele picante. Ierburile specifice acestei zodii sunt muştarul şi dafinul.

Bărbatul-Berbec : Se caracterizează prin robusteţe, severitate ; are o privire vie, pătrunzătoare, nasul robust. Este destul de conformist în ceea ce priveşte femeia pe care o iubeşte care trebuie să fie frumoasă, inteligentă, înţelegătoare şi faţă de care este credincios, sincer şi tandru; este atras în genere de femei gingaşe, romantice, sensibile, dar are pretenţia de a-şi urma propriul drum şi să aibă libertate de mişcare. Dă dovadă de mândrie, înflăcărare, putere de decizie; are uneori un stil exagerat de dominant şi impunător, tocmai pentru a-şi ascunde sensibilitatea. Se poate încăpăţâna foarte tare şi poate deveni tiranic dacă întâmpina rezistenţa în executarea dorinţelor sale de către familie, anturaj sau subordonaţi.

Femeia-Berbec : este scundă, subţire, dar viguroasă; în general, o fire blândă, sensibilă şi care munceşte toată viaţa din greu pentru a-şi îndeplini visele; prin felul ei de a fi(mândră, elegantă, frumoasă), declanşează multe invidii şi gelozii; este deschisă, mereu în alertă; conştientă de propria sa valoare, dă mult celorlalţi, dar şi pretinde mult de la ei; este de o generozitate deosebită faţă de familie şi prieteni; de obicei, îşi controlează partenerul; este romantică, temperamentală, geloasă şi fără prea mult simţ gospodăresc; este pătimaşă, credincioasă, sentimentală, cu o conversaţie inteligentă şi o gândire independentă; ştie să se comporte perfect în societate şi este partenera ideală pentru un bărbat ambiţios.

Copilul-Berbec : este ceea ce se înţelege, în general, prin copil dificil. Are un corp viguros şi o energie debordantă, căutând permanent acţiunea. Este impulsiv, neastâmpărat şi refractar la orice fel de autoritate. Are o imaginaţie grozavă pe care o exersează în năzbâtiile sale, spre exasperarea părinţilor şi bunicilor. Este însă inteligent, îndrăzneţ, fascinant şi simpatic prin candoarea şi felul lui direct de a fi. Fiind primul semn din zodiac, copilul-Berbec va fi primul care se va dezvolta, primul care va încerca lucruri noi, primul în tot ceea ce îl va interesa la „un moment" dat. Dar la el, „momentul" este adesea aşa cum se înţelege; ceva care va dura puţin şi care va fi înlocuit rapid cu altceva care îi va stârni interesul. Poate fi educat mult mai bine cu duhul blândeţii, dar cu fermitate, căci este sensibil la laude şi la afecţiune. Trebuie să fie stimulat să accepte şi personalitatea celor din jurul lui şi să fie altruist, căci are un ego foarte puternic care poate degenera în egoism.
Şeful-Berbec :
Acest rol este râvnit de nativul Berbec de foarte timpuriu şi dorinţa sa de a fi mereu în frunte îl face să depună toate eforturile în acest sens. Este un bun organizator şi ştie să se impună. Este corect, dar pretenţios şi ştie să-şi stimuleze subalternii transmiţându-le entuziasmul său. Are în schimb concepţia că el are mereu dreptate şi astfel pierde puncte de vedere utile din partea echipei sale. Poate avea ieşiri temperamentale care pot să-i îndepărteze pe subalternii cu personalitate, mai ales că atunci nu se controlează în ceea ce spune. Deşi îi trece rapid, efectele negative se pot constitui în motive de rupere a contractelor sau de pierdere a unor colaboratori.

Subalternul-Berbec : este un subaltern dificil, care îşi poate pune adesea şefii în situaţii neplăcute din cauză că nu prea agreează disciplina şi poate fi destul de rebel. Îşi poate însă achita conştiincios obligaţiile profesionale, ceea ce nu îl împiedică să gândească şi chiar să spună că el ar fi gândit mai bine ca şeful său. Dacă este apreciat însă, poate fi un angajat inteligent care va găsi soluţii pentru eficientizarea muncii sale sau chiar a colectivului. În general, spune ceea ce are de spus în mod direct sau atitudinea lui este destul de sugestivă şi şeful său nu se poate aştepta să fie „lucrat pe la spate".