Zodia Balanță

Zodia BalanțăSemn :

Simbolul este alcătuit din două părţi neunite între ele : jos este o linie orizontală, care simbolizează planul fizic ; deasupra este o semilună cu deschiderea în jos, simbolizând metafizicul. Imaginea seamană şi cu o balanţă cu braţe egale sugerând faptul că justiţia divină este mai presus de cea pământească. Simbolul este alcătuit din linii drepte şi curbe şi arată detaşare prin faptul că cele două linii nu se ating deloc. Este simbolul începutului toamnei, momentul când zilele devin egale cu nopţile şi arată echilibrul între lumină şi întuneric.

Tipul zodiei: Aer-Cardinală-Masculină

Perioada : 23 septembrie-22 octombrie

Culoare : galben

Metal : cupru

Pietre preţioase : crisolit/peridot, opal sau zirconiu

Verbul: a echilibra

Locuri prielnice: legate de activităţi sociale

Planetă guvernatoare : Venus - planeta dragostei

Descriere : Este o persoană gentilă, sociabilă, cu un talent înnăscut pentru a modera unele situaţii conflictuale. Nu suportă tonurile ridicate, certurile, tot ce implică tensiune psihică. Poate fi răbdarea întruchipată şi dacă lucrurile nu merg aşa cum îşi doreşte, ştie să aştepte până când lucrurile îi vor fi favorabile, pe baza devizei  că "timpul rezolvă orice problemă". Are capacitatea de a aluneca peste cele neplăcute, amânându-le rezolvarea pentru mai târziu, ori chiar pe ultimul moment. Este o persoană altruistă(care acţionează dezinteresat în favoarea altora) şi generoasă; adesea îşi ajută financiar părinţii sau rudele  fără să se aştepte la aprecieri laudative din partea lor. Iubeşte confortul şi preferă să-şi decoreze locuinţa şi dacă e posibil şi biroul cu obiecte frumoase. Nu agreează deloc ceea ce este necioplit, vulgar, extremismul, violenţa, nedreptatea şi intoleranţa. Sensibilă şi romantică, are nevoie de afecţiune şi admiraţie. Este şi uşor de flatat căci doreşte foarte mult să fie apreciată şi aprobată şi nu respinge niciodată laudele, nici chiar pe cele exagerate. Nu agreează munca brută, iar puterea sa regeneratoare stă în somn.  Pentru a evita disputele şi situaţiile disonante, poate fi un pic cameleon sau poate adopta o „poză", o atitudine pe care o foloseşte în mod conştient.

Calităţi : imparţialitate, bunăcuviinţă, rafinament, lipsa de prejudecăţi, capacitate de adaptare, veselie, pace, simpatie, echilibru, tact, spirit de dreptate.

Defecte : egoism, îngâmfare, lăudăroşenie, încăpăţânare, impulsivitate, lene, senzualitate exagerată, lipsă de simţ practic, ezitare şi superficialitate în comportament.

Profesiuni: profesiuni în justiţie(avocat, judecător, procuror); profesiuni ce necesită menţinerea unui echilibru(dansator, gimnast, acrobat); pictor, stilist, coafeză, creator de modă, organizator de evenimente festive, decorator; urolog, diabetolog; profesor de muzică, cântăreţ, profesiuni ce ţin de distracţie, amuzament.

Sănătate : Zodia Balanţei se caracterizează printr-o structură mai fragilă, fără prea multă vitalitate, dar şi o remarcabilă capacitate de recuperare, Zonele sensibile sunt: rinichii(infecţii, nefrite, uremie); coloana vertebrală(deformări, scolioză, lombosciatică); eczeme, dermatite. Există tendinţa de îngrăşare odată cu vârsta.

Bărbatul-Balanţă : acest nativ are corpul bine format, înalt, subţire în tinereţe; părul moale, castaniu închis sau negru; privirea blândă, dar cu mare putere de pătrundere, tonul binevoitor şi gesturile domoale; maniere impecabile, răbdare, simţ estetic dezvoltat, curtenie, comunicativitate. În adâncul lui, este un egocentric, un individualist care ascunde sub aspectul lui liniştit şi amabil puterea de a se apăra foarte eficient. Este marele şi eternul îndrăgostit, iar pentru el viaţa este un balansoar bazat pe sentimente şi simţuri, pe fantezie bogată şi intuiţie erotică. Este gentil, sociabil, comunicativ; îi place să se găsească mereu în centrul atenţiei. Ştie să muncească foarte bine atunci când trebuie, dar nu va fi totuşi primul care dă buzna la locul de muncă; este foarte raţional, iar logica sa este fără cusur; înţelege multe şi va fi întotdeauna atent să nu ia vreo decizie greşită prin care ar putea să nedreptăţească  pe cineva. Uneori, din prea multă grijă şi teamă, se va întâmpla exact pe dos. Nu prea are talentul introspecţiei, să se analizeze pe el însuşi ca să poată vedea unde a greşit şi ce ar trebui să corecteze. De obicei, nu străluceşte prin loialitate conjugală, dar în mod paradoxal, ţine foarte mult la partenera sa atunci când aceasta este persoana potrivită pentru el.

Femeia-Balanţă: este feminină, cu mult farmec şi senzualitate; elegantă, capricioasă. Este o natură visătoare, uneori frivolă sau exhibitionistă(se etalează în public în mod ostentativ). Are ochi expresivi, catifelaţi, un surâs captivant; gesturi domoale şi voce binevoitoare. Este romantică, sociabilă, cu o mare dorinţă de perfecţiune. Adesea, are exacerbată latura afectivă şi admiră şi caută frumosul sub toate manifestările sale. Este o cochetă simpatică şi atrăgătoare, foarte potrivită pentru viaţa mondenă.  Chiar dacă nu este foarte frumoasă, ştie să se facă plăcută prin felul cum se îmbracă şi prin comportament. Iubeşte flirtul, iar apariţia ei delicată trezeşte dorinţa de protecţie a bărbaţilor; nu este însă deloc vulnerabilă cum pare şi va şti cum să-şi apere reputaţia, ca şi căminul.

Copilul-Balanţă: Deşi toţi copiii sunt frumoşi, cei din zodia Balanţei pot fi folosiţi în reclame datorită chipului lor angelic, cu faţa rotundă şi plină de candoare, accentuată adesea de prezenţa gropiţelor în obraji. De aceea, un copil Balanţă este adesea şi foarte răsfăţat şi i se poate accentua astfel preocuparea înnăscută către aspectul fizic. Nu-i place agresivitatea şi va căuta adesea jocuri care necesită răbdare, precizie şi în care nu se murdăresc. Îi plac jocurile de echipă şi este un coleg bun şi la şcoală, căci nu intră în conflicte, chiar şi când este provocat. Evită orice ceartă şi caută cooperarea şi asentimentul celorlalţi atât în familie, cât şi printre prieteni. Cea mai mare dificultate a sa este să ia decizii şi această inconstanţă şi oscilare a sa între jucării sau prieteni de joacă, va putea lua accente dramatice mai târziu când va avea de ales între lucruri mult mai importante în viaţă.
Şeful-Balanţă:
Este un şef care deţine cheia eficienţei fără a părea că face mare lucru. Este cald, discret, echilibrat şi binevoitor şi nu este vocal şi agitat ca un şef Berbec. Cum este inteligent şi calm, analizează şi ia decizii care se pot pune cu uşurinţă în practică. Atmosfera degajată pe care o creează în mediul de lucru face ca echipa sa să nu lucreze sub stres şi să fie motivată. Prudenţa şi înţelepciunea feresc afacerea sa de dezechilibre majore şi frecvente. O problemă poate fi însă luarea deciziilor rapide, căci dorinţa sa de a „împăca şi capra şi varza" poate să amâne, cu consecinţe nefavorabile, măsurile imediat necesare. În ciuda aparenţelor, nu va fi foarte familiar cu subalternii şi va şti să traseze o linie fină de demarcaţie între amabilitate şi autoritate. Nu va recunoaşte însă niciodată că a comis o greşeală, chiar dacă aceasta este evidentă.

Subalternul-Balanţă: Este un coleg serviabil, dar care se poate eschiva cu tact de treburile care nu-i plac, chiar dacă intră în atribuţiile sale de serviciu. Poate fi destul de greu de convins să facă anumite lucruri exact cum i se cere şi poate deveni destul de cârcotaş dacă el vede o altă soluţie mai bună. Va şti aproape mereu să treacă drept mai eficient decât este, mai ales în perioada de început când  poate fi foarte convingător în ceea ce va „face şi va drege" el.