Pietre prețioase - turcoaz

Pietre prețioase - TURCOAZ


Zodie: este piatra zodiilor Săgetător(22.11 - 21.12) şi Peşti (19.02 - 20.03)

Nume şi istorie: provine, fără îndoială, de la cuvântul „turc", deoarece a fost transportat de la arabi câtre Europa, prin Turcia. Turcoazul cu nuanţa sa albastră este printre cele mai vechi cunoscute pietre preţioase, el fiind obţinut în peninsula Sinai, mai devreme de mileniul IV î.C. Turcoazul era o piatră importantă pentru bijuterii şi alte obiecte pentru vechii egipteni. El împodobea gâtul faraonilor şi ornamenta  îmbrăcămintea de ceremonie a primilor băştinaşi din America. Turcoazului i se atribuia puteri magice de vindecare, la fel şi capacitatea de a creşte bogăţia şi statutul social al purtătorului. Turcoazul era considerată o piatră sacră la multe triburi ale indienilor americani.

Descriere: Este un fosfat natural hidratat de aluminiu si de cupru. Duritate: 5 - 6 (din 10). Compoziţie chimică: CuAl6[(OH)2PO4]4 . 4H2O.

Culori: de la bleu-ciel la albastru-verzui. La unele varietăţi, culoarea devine mai fadă în lumina directă a soarelui.

Calităţi: Are un puternic rol protector, protejează împotriva accidentelor, a energiilor negative şi a deochiului. Este un talisman de protecţie şi putere. Ajută la începerea unor proiecte noi, la găsirea soluţiilor de ieşire dintr-un impas. Este bun pentru meditaţie şi rugăciune. Măreşte creativitatea, curajul, comunicativitatea, spiritualitatea, curajul. Aduce noroc, succes, prosperitate, linişte sufletească, echilibru emoţional, prietenie, loialitate. Este recomandat celor care au frică de întuneric. Este un bun liant relaţional, fiind şi o piatră a prosperităţii. Se spune că are rolul de a proteja purtătorul său de muşcături de animale sau de căzături şi că îşi schimbă culoarea când se apropie un pericol, când cineva vorbeşte de rău sau intenţionează să facă rău celui care poartă piatra; că simte invidia şi ura celor care îi vor răul şi va da un semn de avertisment.

Efecte asupra sănătăţii: Are un puternic rol curativ, căci tonifică şi întăreşte organismul, conferă longevitate. Este benefic pentru sistemul circulator, sistemul respirator, ochi, tendoane, ligamente, sânge, plămâni, nervi, inimă. Este benefic pentru aparatul reproducător feminin, infertilitate, inflamaţii. Combate durerile de cap, febra, migrenele, cataracta, intoxicaţiile, stresul, anorexia(lipsa poftei de mâncare.