Pietre prețioase - safir

Pietre prețioase - SAFIR


Zodie: este piatra zodiilor Rac (22.06 - 22.07), Scorpion (23.10 - 21.11) şi Vărsător (20.01 - 18.02).

Nume şi istorie: Se pare că denumirea provine din cuvântul grec „saphiros", care înseamnă „piatră albastră". În vremurile vechi, unii oameni credeau că cerul este un imens safir albastru. Ar putea fi o imagine mai potrivită pentru a descrie frumuseţea unui safir curat, perfect, fără impurităţi? Totuşi, superba piatră poate apare, de asemenea, în multe alte culori: nu numai transparentul albastru-gri al orizontului, ci şi în minunatele jocuri de culori ale unui apus de soare(galben, roz, portocaliu şi purpuriu. Safirele sunt într-adevăr „pietrele cerului", deşi ele se găsesc în pământul tare al „planetei albastre". Tradiţia spune că lui Moise i s-au dat ele 10 porunci înscrise pe tăbliţe cu safire, considerându-se astfel că sunt cele mai nobile pietre preţioase. Deoarece safirul reprezintă graţia divină, a fost piatra aleasă de regi şi înalţi slujitori ai bisericii. Bijuteriile coroanei regale britanice sunt pline de safire albastre, simbolul conducătorilor înţelepţi şi neprihăniţi. Simbolizând sinceritatea şi fidelitatea, este o alegere excelentă pentru un inel de logodnă.

Pe lângă utilizarea lui ca piatră preţioasă, a fost utilizat din anii 1950 până în anii 1960, ca vârf al acului patefoanelor şi picup-urilor.

Descriere: este o varietate de corindon (din aceeaşi clasă cu rubinul). Compoziţia chimică: Oxid de Aluminiu - Al2O3. Duritate: 9
Culori: poate avea orice culoare cu excepţia roşului (care este rubinul): bleu, roz, violet, alb, galben, portocaliu, verde etc. Cel mai frecvent este safirul de culoare bleu. Safirul alb (leucosafirul) poate fi confundat cu diamantul sau cu turmalina. Safirul galben este numit topaz-safir sau topaz oriental.

Calităţi: Are un puternic rol protector pentru orice tip de energie negativă (vrăji, invidie, ură, gând rău, blestem etc). Se spune că dacă o persoană a vrut răul celui care poartă această piatră, cristalul însuşi va lucra împotriva celui care a transmis răul. Safirul este o piatră cu puteri protectoare incredibile! Are putere mai mare dacă este purtat aproape de piele. Este piatra înţelepciunii, a norocului, a prosperităţii şi a dorinţelor împlinite. Măreşte voinţa, creativitatea, capacitatea de comunicare, intuiţia, clarviziunea, loialitatea, claritatea mentala, calmul. Scade depresia, stările de confuzie. Pune în legătura cu ghidul spiritual al fiecăruia. Aduce noroc la bani, prosperitate, fericire, dragoste, detaşare, bucurie, fidelitate, prietenie. Are capacitatea de a deschide cel de-al treilea ochi, al clarviziunii. Facilitează relaţiile inter-personale.

Efecte asupra sănătăţii: conferă o stare de sănătate şi favorizează longevitatea; este benefic pentru auz, vedere, inima, rinichi, oase, digestie, asimilare, intestine, pancreas, stomac, sistem circulator; este benefic in caz de TBC, arsuri, inflamaţii, febră, sângerări, sciatică, reumatism, colici, paralizie, artrită.