Pietre prețioase - rubin

Pietre prețioase - RUBIN


Zodie: este piatra zodiilor Berbec (21.03 - 20.04) şi Leu (23.07 - 22.08).

Nume şi istorie: O variantă spune că denumirea acestei pietre provine din limba ebraică şi anume din cuvântul „reuben", iar în idiş(un dialect ebraic vorbit de populaţia evreiască din Europa), se pronunţă „ruvim" sau „ruven", însemnând „roşu aprins". Se cunoaşte şi varianta românească de rubiniu, care desemnează acelaşi lucru. În Antichitate şi în special în Evul Mediu i s-au atribuit puteri magice. Se spunea că rubinul îi apără pe credincioşi de diavol şi de ciumă.

Descriere: este o varietate de corindon, fiind din aceeaşi clasă cu safirul. Compoziţia chimică: Al2O3 - Oxid de Aluminiu. Duritate: 9. Această piatră, apreciată de romani, era tăiată iniţial în formă ovală, iar rubinele deosebit de mari şi frumoase, purtau nume proprii. Rubinul era considerat piatra vieţii, deoarece fortifică inima şi redă vigoarea tinereţii.

Culori: roşu, purpuriu, orange. Culoarea roşie se datorează ionilor de crom. Numai varietăţile roşii se numesc rubine, celelalte sunt denumite safire.
Calităţi: Are un puternic rol protector, căci protejează împotriva atacurilor psihice negative. Măreşte curajul, dragostea, încrederea în sine, vitalitatea, puterea, capacitatea de conducere, entuziasmul, generozitatea, energia. Ajută la trecerea peste obstacole şi în luarea deciziilor. Aduce bunăstare, putere, bucurie, prosperitate, fericire şi dragoste. Combate coşmarurile, frica, tristeţea. Este bun pentru concentrare, meditaţie şi rugăciune. Este o piatră care îl face pe purtător să se evidenţieze, să fie remarcat, să atingă faima sau puterea, fiind o piatră a succesului în orice domeniu. De asemenea, amplifică şi îmbunătăţeşte viaţa sexuală, relaţiile de familie, matrimoniale sau de afaceri.

Efecte asupra sănătăţii: este benefic în caz de infecţii, impotenţă, infertilitate, diabet, infarct, anemie, febră, schizofrenie, melancolie, sângerări, inflamaţii, intoxicaţii; măreşte imunitatea organismului; este benefic pentru circulaţia sângelui, ficat, inimă, splină, timus, coloană vertebrală.