Pietre prețioase - malahit

Pietre prețioase - MALAHIT


Zodie: este piatra zodiilor Scorpion (23.10 - 21.11) şi Vărsător (20.01 - 18.02).

Este, de asemenea, un talisman pentru copii şi piatra care aniversează al 13-lea an de căsătorie.

Nume şi istorie: provine din grecescul „malakos" însemnând „catifelat" sau „molochitis" însemnând „de culoarea nalbei". O altă teorie spune că numele pietrei vine de la alt cuvânt grecesc „malhe", care înseamnă „iarbă". Exploatarea malahitului a început cu 4000 de ani î.C., de către egipteni. Vechii greci foloseau amulete din malahit pentru protecţia copiilor. În Evul Mediu, se credea că această piatră protejează de vrăji şi magie neagră.

Descriere: este un mineral bogat în cupru; este găsit în minele de cupru, împreună cu azuritul. Malahitul este o varietate de cuarţ cu structură microcristalină care aparţine de clasa oxizi cu un raport de amestec metal /oxigen de ½. Compoziţie chimica: CuCO3(OH)2. Duritate: 3,5 - 4 (din 10).
Culori: nuanţe de verde închis.
Calităţi: Protejează împotriva pericolului prin căzături, a deochiului şi magiei negre.
Atrage foarte uşor negativitatea din jur, de aceea trebuie purificat foarte des, zilnic daca este posibil! Se spune că se sparge în două atunci când anunţă un pericol iminent. Este talisman pentru copii, căci ţine răul departe de ei şi facilitează somnul.
Aduce fidelitate în plan sentimental. Măreşte concentrarea, intuiţia, spiritul practic, simţul răspunderii. Aduce echilibru, buna dispoziţie, armonie. Ajută la găsirea răspunsurilor la găsirea căii spre atingerea ţelurilor şi la înţelegerea experienţelor negative din trecut. Este o piatră a succesului în afaceri, „piatra comercianţilor" şi ţine departe partenerii de afaceri cu intenţii negative, protejând activităţile comerciale. Atrage banii şi norocul financiar. Influenţează benefic sfera relaţională. Este recomandat celor care lucrează în medii cu radiaţii sau toxine (computer, TV, raze X, aparatură electronică). Se spune că malahitul poate determina ca persoana să-şi  amintească evenimente blocante din trecut, evenimente negative care i-au frânat evoluţia, dacă plasează un malahit pe plexul solar, un jad pe centrul inimii şi un cuarţ cu doua vârfuri între poziţiile celor de dinainte. Atenţie însă că experienţa ar putea genera retrăiri dureroase, dar eliberatoare(consultaţi un specialist înainte!).
Efecte asupra sănătăţii: are un puternic rol curativ, vitalizează organismul. Este benefic pentru stomac, pancreas, ficat, inimă, pentru sistem imunitar, circulator, respirator, glande, ochi, rinichi, splină, benefic în caz de dureri, inflamaţii, depresie, furie, hemoragie, fracturi osoase, epilepsie, autism, ulcer, vertij, reumatism, leucemie, infecţii, colici, dureri cardiace, crampe, hernie, intoxicare, pietre la rinichi. Malahitul acţionează în caz de iradiere, are rol curativ în infertilitate, astm, artrită, tumori, anorexie, astm, greţuri, traume, dureri dentare, facilitează naşterea, măreşte lactaţia.