Pietre prețioase - hiacint

Pietre prețioase - HIACINT


(vezi şi ZIRCONIU)

Zodie: este piatra zodiilor Fecioară (23.08 - 22.09) şi Săgetător (22.11 - 21.12).

Nume şi istorie: O variantă a etimologiei cuvântului spune că provine de la o floare care este originară din zona mediteraneană şi care are culoarea roşie-portocalie. O altă variantă şi care poate provoca o oarecare confuzie spune că denumirea hiacintului vine de la cuvântul grecesc „hyakinthos" care se referă însă la o piatră de culoare albastră.

Descriere: este o varietate de zirconiu, de culoare roşie-portocalie. Este o piatră care e regăsită şi în scrierile Vechiului şi Noului Testament, fiind una din pietrele semipreţioase menţionate ca făcând parte din fundaţia Noului Ierusalim. Compoziţie chimică: este un silicat mineral - ZrSiO4. Duritate: 7.

Calităţi: Clarifică mentalul, sporeşte intuiţia. Conferă durabilitate acţiunilor, perseverenţă. Scade depresia, insomnia. Ajută la dezintoxicare. Alungă energiile negative şi coşmarurile. Se spune că protejează de fulger, febră, tristeţe şi necaz.

Efecte asupra sănătăţii: stimulează pofta de mâncare, întăreşte nervii; este utilizat pentru tratarea de afecţiuni ale plămânilor, ficatului, pancreasului.