Zodie: este piatra zodiilor Berbec (21.03 - 20.04) şi Leu (23.07 - 22.08).
Nume şi istorie: derivă din grecescul „adamas", ceea ce înseamnă „de neînvins", „indestructibil". Denumirea diamantului era bine cunoscută în antichitate. În India se numea "irra", iar in sanscrită i se spunea "vajira", cuvânt ce definea tot ceea ce era dur. Arabii îi spuneau "al-mas" - adică "cel mai dur", de unde vine şi denumirea slavă de "almaz"(diamant). Diamantele au fost pentru prima oară descoperite în India, în urmă cu peste 3.000 de ani şi de atunci s-au descoperit zăcăminte pe toate continentele.
Descriere: Compoziţia chimică: Carbon. Duritate: 10 (cea mai mare).
Carbonul care formează diamantele se cristalizează la adâncimea de 160 km în adâncul pământului. Ele sunt aduse la suprafaţă de către erupţiile vulcanice şi pot fi descoperite în lava vulcanică, în timp ce altele sunt descoperite în râuri şi oceane, în depozitele aluvionare. Diamantele au cea mai dură suprafaţă cunoscută până în prezent, considerate a deţine gradul 10, maximum pe scara durităţii. Diamantul este de 80 de ori mai dur decât corindonul, următoarea piatră aflată pe scara durităţii după diamant având gradul 9. Singurul obiect care poate zgâria diamantul este un alt diamant. Diamantele ard la temperaturi de 850 grade Celsius. Acizii nu au nici un efect asupra lor. Aproape 60% dintre diamantele lumii sunt considerate imperfect cristalizate, de aceea nu pot fi folosite în industria bijuteriilor. În schimb, diamantele imperfecte sunt folosite în scopuri industriale. Dacă celelalte pietre preţioase sunt o combinaţie de două sau mai multe elemente, diamantul este singurul care este compus dintr-un singur element: carbonul. Diamantele galbene sau maronii sunt considerate imperfecte, dar cele verzi, albastre şi mai ales cele roşii sunt considerate a fi cele mai valoroase, tocmai pentru că sunt foarte rare.
Culori: de obicei, incolor, dar există şi nuanţe de alb, albăstrui, gri, galben, roz, roşu, maroniu, verde, negru.
Calităţi: Este numită „piatra perfecţiunii", simbol al invincibilităţii şi integrităţii. Măreşte încrederea, credinţa, claritatea gândirii, deschiderea spirituală, speranţa, dragostea, veselia, sinceritatea, fidelitatea. Conferă durabilitate relaţiilor inter-umane, fiind un bun liant relaţional. Deschide accesul spre divinitate, realizând contactul cu îngerii protectori. Aduce noroc, bunăstare, prosperitate, abundenţă, dragoste, generozitate, alinare după eşecuri în dragoste. Este piatra succesului financiar, a vieţii îmbelşugate, a luxului şi a prosperităţii. Ajută la înţelegerea esenţei problemelor.
Absoarbe energiile şi gândurile negative din mediul înconjurător sau din celelalte pietre lângă care este purtat. Legendă: Conform scrierilor vedice, vechea scriptură hindusă, diamantele nu aduc decât nenorociri femeilor datorită energiilor negative acumulate în diamant de-a lungul timpului, din cauza invidiilor altor persoane care ar dori să fie proprietarii respectivei pietre. Energia negativă se acumulează în diamant şi de aceea se spune ca ar fi aducător de ghinion.
Efecte asupra sănătăţii: este benefic pentru auz şi artrită; energizează şi îmbunătăţeşte viaţa sexuală.
Prelucrarea datelor cu caracter personal | Politica de cookie-uri
Copyright ©
2007-2025 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.astrovesta.com fără acordul autorului.