Pietre prețioase - agat

Pietre prețioase - AGAT


Zodie: este piatra zodiilor Taur (21.03 - 20.04) şi Capricorn (22.12 - 19.01).

Nume şi istorie: Se pare că denumirea provine din limba greacă, „agate" însemnând „fericit". O altă variantă susţine că provine din numele grecesc al râului Achates din Sicilia, care este sursa cea mai importantă a acestei pietre. Agatul a fost apreciat deja cu 1000 de ani î.C. de vechii egipteni care îl foloseau la sigilii, obiecte de podoabă, inele, amulete şi vase. Mai târziu, în secolul XVII începe utilizarea agatului pe scară industrială, fiind combinat în obiectele de podoabă, cu aur şi argint. În timpuri străvechi, atunci când Afrodita, zeiţa dragostei şi frumuseţii, se întinse şi adormi adânc la umbra copacilor, fiul ei Eros i tăiat o unghie. El a zburat apoi în ceruri fericit, cu unghia şi pe când el zbura spre cer, a scăpat unghia şi aceasta s-a transformat într-o piatră şi aceasta a fost agatul(agata). Potrivit acestei legende, oamenii cred că posesia unui agat le poate consolida dragostea.

Descriere: este o varietate de cuarţ. Conţine modele minunate, în diverse culori, aşezate în dungi, datorate cristalelor microscopice formate în depozite colorate ca soluţii bogate în siliciu, filtrate prin porii rocilor.  Compoziţia chimică: Dioxid de Siliciu.
Duritate: 6,5 - 7 (din 10).

Culori: toate, dar cele mai frecvente sunt agatele albastre si verzi.

Calităţi: Este o piatră a longevităţii, vindecării şi  a fidelităţii în căsnicie.
Îl face pe purtătorul său să se simtă special, să atragă atenţia asupra lui. Echilibrează energiile yin-yang, stabilizează aura energetică. Transformă energiile negative in energii pozitive, constructive. Măreşte talentele interioare ale fiecăruia. Reduce anxietatea, stresul, suferinţa, sentimentul de singurătate, efectele dureroase ale eşecului şi pierderii. Aduce calm in perioade de stres. Măreşte curajul, capacitatea de decizie, încrederea în sine, rezistenţa fizică şi psihica, bunăvoinţa, claritatea gândirii, capacitatea de concentrare, logica. Ajută copiii să-şi depăşească frica şi să evolueze mai repede. Conferă un somn liniştit, atrage norocul, îndepărtează ghinionul, ajută la depăşirea fricii şi a inhibiţiilor.

Efecte asupra sănătăţii: are un puternic rol curativ, este benefic pentru măduva oaselor, stomac, rinichi, splina, ficat, colon, în caz de alergii sau infertilitate; are efect benefic în insomnie, efect tonic pentru vedere, efect protector împotriva razelor X (radiografii sau iradiere terapeutică).