Anorexia

12.11.2021 - Astrologie Natală

Cele mai dureroase mesaje le-am primit de la mame disperate pentru copiii lor care se găsesc în pericole de moarte sau uneori când deznodământul tragic nu a putut fi evitat. Am nevoie atunci de toată forța mea interioară, ca mamă și ca persoană care acordă consiliere spirituală, pentru a oferi speranță sau după caz, alinare acestor femei prea greu încercate de soartă.

 

Recent am primit o solicitare din partea unei mame foarte îngrijorate de sănătatea fiicei, persoană publică, care ține cure de slăbire deși este cu mult sub greutatea unei femei sănătoase de vârsta ei. Obsesia ei de a nu se îngrășa a căpătat tenta unei tulburări de alimentație patologice numită anorexie, cunoscută publicului larg ca boala prințesei Diana, din filmele dedicate vieții acesteia. M-am documentat foarte atent despre latura medicală a anorexiei, dar și despre felul cum poate fi ea văzută într-o astrogramă natală, existând totuși puține abordări pe această temă. Apoi am corelat cu alte cazuri pe care le aveam, deși mult mai puțin grave ca acesta, și am trecut la treabă.

 

imagine
Amy Winehouse

 

 

Anorexia și bulimia sunt tulburări de alimentație care adesea se întrepătrund și amândouă reflectă o imagine deformată asupra propriului corp. Anorexia este o tulburare de alimentație care se manifestă printr-o teamă obsesivă față de îngrășare și este o boală care poate duce la deces: una din cinci persoane cu anorexie cronică, care se înfometează sistematic, moare. Bulimia reprezintă o tendință de a consuma multe alimente într-un timp scurt, pe care ulterior persoana cu această afecțiune încearcă să le elimine prin vărsături, diete drastice, exerciții fizice epuizante, abuz de laxative și/sau clisme. Cauzele acestor boli sunt de ordin social (standarde de frumusețe, tendințe ale modei, atitudinea familiei și/sau anturajului) sau personal: probleme psihice sau emoționale (depresie, tulburări de anxietate, stimă de sine scăzută), traume și schimbări majore de viață (deces al unei persoane apropiate, divorțul părinților sau cel propriu) sau factori ce țin de stil de viață.

 

În astrograma natală, se urmărește statutul Lunii și planetelor Venus, Jupiter și Saturn, a asteroidului Ceres, ca și al domeniilor care reprezintă alimentația și sănătatea. Mercur poate evidenția și latura mentală, respectiv obsesia. Aspectele planetare sunt decisive pentru a vedea exact dimensiunea tulburării respective și șansele de a evita ca ea să devină amenințătoare de viață.

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică