Zodiile și longevitatea

Zodiile și longevitatea

21.03.2013 - Astrologie Natală

Care sunt secretele tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte pentru care Făt-Frumos și-a riscat viața, doar pentru a o cuceri pe cea care o iubea și pentru care fac cam același lucru femeile în zilele de astăzi?

Unii spun că anumite diete sau stiluri de viață sau șansa de a trăi în anumite locuri de pe pământ care se pot lăuda cu locuitori care ating vârste înaintate ar fi secretul unei vieții lungi și sănătoase. M-am întrebat întotdeauna dacă acesta poate fi adevărul, ținând cont de faptul că titlul de cel mai bâtrân om al planetei a fost disputat între oameni născuți sau care au trăit în diferite zone geografice, care(surpriză!) nici unul nu a fost vegetarian, ba unii au mai și fumat, sau au mai băut și câte o cafea. Ar putea fi ceva cu care a venit fiecare, un fel de genă, un fel de loz câștigător și care s-ar reflecta în astrograma natală??? Ar putea fi o zodie sau alta sau anumite aranjamente planetare mai benefice decât altele și care, coroborate și cu un anumit fel de a fi, un anumit stil de viață (care să nu țină cont neapărat de o dietă alimentară specifică) să fie adevărata formulă magică??

 

În astrologie, se consideră că Soarele este cea mai puternică planetă, cea dătătoare de viață și sănătate și este de dorit ca el să fie într-o zodie în care se simte bine, într-o poziție bună în astrogramă și cu aspecte favorabile cu alte planete. El este primul indicator al sănătății cuiva și a rezistenței în fața bolilor de tot felul. Alături de Soare, cel care aduce vitalitate și capacitate de recuperare, este Marte, deși tot el arată predispozițiile către accidente dacă este în situații  nefavorabile.

 

Am studiat 3 liste distincte cu câte 10 poziții fiecare:

1) lista celor mai bătrâni oameni care au trăit vreodată.

În această listă se regăsește un singur bărbat, singura persoană care mai este și în viață, celelalte fiind femei.

Prima poziție este ocupată de o franțuzoaică, Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile, cea mai lungă durată de viață care a fost verificată și este sigură. Ea a fumat de la 21 de ani și până la 117 ani, e drept însă că doar două țigări pe zi, bea câte un pahar de vin Porto și mânca(țineți-vă bine!) aproape 1kg de ciocolată pe săptămână. Născută în zodia Pești, Soarele ei făcea un aspect pozitiv cu Jupiter, ceea ce noi, astrologii, numim trigonul de aur, foarte benefic pentru sănătate și longevitate. Franțuzoaica era foarte activă și a mers pe bicicletă până aproape de vârsta de 114 ani când, în urma unei căzături, și-a fracturat femurul. Martele ei este în zodia care dă cei mai mulți sportivi înregimentați prin profesie sau pur și simplu amatori, și anume în Săgetător. Sunt în această listă de 10 persoane, ea(singura reprezentantă a Europei), o ecuadoriancă, o canadiancă, doi japonezi(singurul bărbat din toată list și o femeie) și cinci nord-americance: diete, moduri de viață și locuri geografice cât se poate de diverse.

După structura zodiilor în care s-au născut cei mai bătrâni oameni care au trăit vreodată avem: 3 Fecioare, 2 Pești și câte un Rac, un Capricorn, un Leu, un Berbec(singurul bărbat) și o Balanță. Nu avem niciun reprezentant al zodiilor Taur, Gemeni, Scorpion, Săgetător și Vărsător. Observăm că Fecioarele și Pești sunt zodiile care par să dea cei mai longevivi oameni.

 

2) lista celor mai bătrâni oameni din lume care sunt acum în viață.

Aici iarăși femeile sunt în avantaj ocupând 9 locuri din 10, o italiancă, 3 japoneze și 6 americani(un bărbat și 5 femei).

După structura zodiilor avem: 3 Berbeci, 3 Lei și câte un reprezentant din zodiile Pești, Gemeni, Rac și Fecioară. Lipsesc aici zodiile Taur, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn și Vărsător. E drept că nu e neapărat ca, până la sfârșitul vieții lor, zodiile de Foc, adică Leii și Berbecii să rămână în poziții fruntașe, dar acum aceasta e situația. E interesant iarăși că absenții(mă refer la zodiile care nu au reprezentanți în această listă) sunt cam aceiași ca în prima listă.

 

3) lista celor mai bătrâni bărbați care au trăit vreodată.

Avem 5 americani, 3 japonezi, un spaniol și un bărbat din Puerto Rico.

Un caz interesant aici este americanul Walter Breuning, născut în 1896 și care a murit în 2011(la 114 ani și vreo 200 de zile), care a fost fumător de trabuc până la 103 ani când s-a lăsat spunând că a devenit un obicei prea costisitor, dar s-a apucat din nou la 108 ani. A fost o Fecioară cu Martele foarte bine aspectat și în zodia care oferă multă istețime și înclinație spre activități intelectuale și anume Gemeni. De fapt, el declara că „dacă ții mintea și corpul ocupate, vei trăi mult timp”. Francmason, cu o minte ascuțită până la sfârșitul vieții, în fiecare zi se îmbrăca la costum și cravată, deși nu mergea nicăieri.

Structura zodiilor natale(unde aveau Soarele la nașterea lor) a celor din această listă este următoarea: 2 Berbeci, 2 Lei, 2 Săgetători, 2 Fecioare, un reprezentant al zodiei Gemenilor și unul din Balanță. Cei mai longevivi bărbați apar din zodiile de Foc, cele în care Soarele este cel mai puternic, dar și din modesta și ipohondra Fecioară. Lipsesc, în această a treia listă, zodii ca Taurul, Racul, Scorpionul, Capricornul și Peștii(aceasta din urmă dovedindu-se a fi o zodie mai puțin favorabilă longevității masculine).

 

Absolut toți „bătrâneii” planetei au aspecte planetare armonioase care implică Soarele și Martele din astrogramele lor natale și care se reflectă în trăsături precum optimism, dragoste de viață, indiferență la stres, capacitatea de a fi mulțumiți cu ceea ce au și cu viața pe care o duc. Ei sunt descriși ca oameni care zâmbesc mult, relaxați, dar care sunt activi, atât cât vârsta le-o permite.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică