Zodiile și înălțimea

Zodiile și înălțimea

28.04.2021 - Astrologie Natală

O fotografie postată de Nicolae al României, pe pagina sa de facebook, și în care apăreau bunicul său, fostul rege Mihai, și prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii, mi-a dat impulsul de a cerceta felul cum influențează zodiile înălțimea unei persoane. Oare am putea să deducem cât de înaltă este/va fi cineva, doar pe baza astrogramei sale natale? Ei bine, un astrolog ar putea să afle acest lucru și informația asta i-ar putea fi de ajutor și pentru corecția orei de naștere, atunci când ea nu este precis cunoscută.


Ascendentul este cel de-al doilea element important al personalității, după Soare, și pentru a fi cunoscut, trebuie cunoscută ora nașterii foarte precis. El reprezintă constelația care răsare la orizont (în partea estică) în momentul nașterii și influențează atât caracterul (el începe să se manifeste de pe la 21 de ani fiind integrat perfect la vârsta de 28 de ani), cât și fizicul, deci și sănătatea unei persoane. Dacă Soarele este însăși personalitatea, Ascendentul este modul cum ne proiectăm personalitatea în exterior și mai ales în relațiile cu ceilalți, prieteni sau dușmani, este imaginea noastră din oglinda lumii înconjurătoare.


Din punctul de vedere al înfățișării, respectiv al înălțimii unei persoane, există o ierarhie pe care am stabilit-o după ce am studiat multe astrograme, din această perspectivă: persoanele înalte au Ascendentul în zodiile Gemeni, Leu, Săgetător și Vărsător; o înălțime mică o au cei cu Ascendentele în zodii precum Taur, Rac, Capricorn și Pești; cei cu o statură medie e probabil să aibă Ascendentul în Berbec, Fecioară, Balanță și Scorpion. Lucrurile nu sunt însă atât de simple, ba chiar devin destul de complicate, căci mai intervin și alți factori precum Soarele (zodia natală), aspectele pe care le face Ascendentul cu alte planete, zodia guvernatorului Ascendentului, planetele din prima casă a astrogramei și aspectele lor. Practic, doar un astrolog cu experiență poate să cântărească atât de mulți factori și care acționează diferit, unii mai puternic, alții mai slab și să aprecieze care ar fi în realitate înălțimea persoanei în cauză.


Iată însă mai multe exemple, care dezvăluie felul cum toate indiciile descoperite de mine pot fi valorificate.


Prințul Philip al Marii Britanii, trecut recent în neființă la aproape 100 de ani, avea Ascendentul în Leu și Soarele în Gemeni (ambele zodii cu predispoziție spre statură impozantă). Leul i-a dat atât aspectul mândru, trufaș, dar și înclinația spre a glumi, dar glumele lui au fost adesea considerate niște gafe din punct de vedere diplomatic sau chiar uman. Prințul Philip avea o înălțime de 1,83m, cu 2 cm mai mic decât vărul lui, fostul nostru rege Mihai.


imagine
Prințul Filip si regele Mihai

 

Regele Mihai avea Ascendentul în Gemeni, iar Mercur ca guvernator al său, ca și Soarele, erau poziționate în zodia Scorpionului. Cel cunoscut ca Mihai cel ”tăcut”, în fruntea unui popor de altfel destul de guraliv, a fost o fire introvertită, solitară și sobră, trăsături atribuite Scorpionului. Chiar și dificultățile sale de vorbire sunt bine reprezentate de aspectele dificile ale lui Mercur la Lună și Neptun. Regele Mihai avea o înălțime de 1,85m.


Președintele Klaus Iohannis, ”uriașul” care s-a uitat de sus la președintele SUA, Donald Trump, are Ascendentul în Săgetător și Soarele în Gemeni, ambele zodii oferind o statură zveltă și sportivă. O fire tăcută, discretă, calmă și serioasă, aparent în contradicție cu Soarele și Mercur în Gemeni și care a debusolat pe mulți astrologi. Numai că el are pe Saturn în casa 1, a Ascendentului, care schimbă atât de mult trăsăturile tipice ale Gemenilor. Klaus Iohannis are o înălțime de 1,92m și aproximativ 90 de kg (deși Săgetătorul predispune, mai ales la vârsta a doua, spre îngrășare, Saturn este cel care controlează această tendință).


imagine
Întâlnire Iohannis Trump

 

Donald Trump, fostul președinte al SUA, are Ascendentul în ultimul grad al zodiei Leului (cu coama aia roșcată, cam ce credeați?) și Soarele în Gemeni. El era considerat, până la Iohannis, cel mai impunător șef de stat, dar are doar ... 1,88m și o greutate de 110 kg. La un summit în Europa, l-a împins voinicește pe premierul micuțului stat Muntenegru pentru a apărea în fața acestuia, în fotografia oficială. Se spune că Trump are un respect doar pentru cei care au un avantaj asupra lui (e vorba de fizic sau de bani, nu despre inteligență, unde el se consideră deasupra tuturor și oricum ea nu poate fi cântărită dintr-o ochire).


Barack Obama, primul președinte de culoare al SUA și predecesorul lui Trump, are Ascendentul în Vărsător și cu Uranus, ca guvernator al său, în zodia Leului. Uranus în opoziție cu Saturn și Jupiter l-au ajutat și să fie unul din cei mai zvelți dintre președinții americani, având o înălțime de 1,87m și o greutate medie de 80 kg.


Arnold Schwarzenegger, actor, om de afaceri și fost guvernator al Californiei, este un exemplu despre cum liberul-arbitru ne poate modela viețile și chiar aspectul fizic. El are Ascendentul în Rac, Luna ca guvernator al Ascendentului în Capricorn și Soarele în Săgetător. Deși Săgetătorul dă înălțime, zodiile Rac și Capricorn îi desemnează pe oamenii scunzi, însă Mercur pe Ascendent dă o alură atletică. Dar mai este ceva care l-a ajutat pe cel cunoscut ca Mister Univers și Terminatorul să-și modeleze corpul și anume voința și alegerea sa. Având Soarele conjunct cu Saturn în Leu, încă din copilărie pe care a avut-o foarte grea, a început să practice tot felul de sporturi. Tatăl lui era foarte sever (era ofițer de poliție în Austria și fost membru al partidului lui Hitler), iar micul Arnold avea o înfățișare plăpândă, dar asta nu-l scutea de a fi bătut și tratat cu duritate. Asta însă l-a motivat și mai mult să încerce să evadeze dintr-un mediu care nu i se potrivea. Arnold Schwarzenegger a ajuns să aibă o înălțime de 1,88m și o greutate în tinerețe de 102-105 kg și de 120 de kg în prezent (la 74 de ani). Soarele în Săgetător, trigonul Ascendentului la Jupiter, ca și Venus în casa 1, au favorizat un corp mai bine clădit, specific însă și exercițiilor de tip body-building și poate și anumitor stimulente pe care le-a folosit.


imagine
Arnold în armată

 

Închei articolul cu un citat din ultimul personaj celebru analizat, respectiv Arnold Schwarzenegger. ”Slăbiciunile tale trebuie să se transforme în calitățile tale. Când treci peste greutăți și decizi să nu te predai, asta înseamnă că ești puternic.”

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică