Venus retrogradă - o karmă de iubire

Venus retrogradă - o karmă de iubire

27.12.2012 - Astrologie Natală

Venus este a doua planetă de la Soare şi are dimensiuni comparabile cu cele ale Terrei. După Lună, Venus este cel mai strălucitor astru de pe cerul nocturn, cunoscut şi sub denumirea populară de Luceafăr. Ea – căci este o planetă feminină - atinge maximul de luminozitate la scurt timp după apus (ca Luceafăr de seară) sau la scurt timp înainte de răsărit (ca Luceafăr de dimineaţă). Venus nu se poate îndepărta mai mult de 48 de grade de Soare şi de aceea ea nu poate fi decât cel mult două semne zodiacale, înainte sau înapoi, faţă de zodia în care se află Soarele. De exemplu, dacă ai Soarele în Gemeni, Venus poate fi:

  • în aceeaşi zodie Gemeni
  • două zodii înainte: Taur sau Berbec
  • două zodii după: Rac sau Leu

 

Venus într-o zodie în care se simte bine(Taur, Balanţă, Peşti, Gemeni şi

Vărsător) şi/sau cu aspecte bune la alte planete conferă:

  • pentru temperament: blândeţe, tandreţe, sensibilitate, bunăvoinţă, politeţe; aptitudini artistice, atracţie fizică pentru sexul opus, dragoste de viaţă
  • pentru destin: o viaţă plăcută, şansă, relaţii reuşite, câştiguri băneşti
  • pentru fizic: sexualitate armonioasă, fertilitate, echilibru hormonal, sănătatea aparatului genito-urinar

 

Venus într-o zodie nefavorabilă(Fecioară, Berbec şi Scorpion) şi/sau cu

aspecte negative la alte planete determină:

  • pentru temperament: lenevie, lascivitate, exprimare nearmonioasă a sentimentelor, vanitate, dezordine
  • pentru destin: relaţii dificile, pierderi financiare, viaţă imorală
  • pentru fizic: hipersexualitate şi hiperfuncţie hormonală; frigiditate

şi inhibiţia funcţiei hormonale; pofte exagerate, bulimie, tendinţă spre îngrăşare; probleme cu oranele genitale şi urinare

         În celelalte zodii şi/sau cu aspecte amestecate, Venus aduce atât calităţi, cât şi defecte, în funcţie de zodie, poziţia în horoscop şi aspectele pe care le formează cu alte planete.

 

Ca planetă retrogradă, Venus pare să se mişte în sensul invers al zodiacului, folosind sistemul geocentric(se ia ca punct de observaţie, fix, Pământul). Ea retrogradează odată la aproximativ un an şi jumătate pentru o perioadă de 40-45 de zile. Dacă Venus era retrogradă la momentul naşterii tale, ea are o implicaţie karmică arătând planul în care, într-o viaţă sau chiar mai multe anterioare, s-au acumulat greşeli, erori care acum te presează să le repari. În tabelul de mai jos, poţi vedea dacă la momentul naşterii tale, Venus a fost retrogradă şi în ce zodie. Dacă data naşterii se află la una din extremităţile intervalelor prezentate, e bine să apelezi la un astrolog pentru a afla exact zodia în care se afla Venus, căci în decursul acelei zile, ea a trecut de la o zodie la alta.


imagine
Perioade Venus retrograda

Semnificaţiile lui Venus retrogradă în tema natală

O femeie cu acest plasament al lui Venus a trăit vieţi anterioare cu experienţe decepţionante, din punct de vedere afectiv, care i-au creat cicatrici peste răni nevindecate. În această viață, ea are o mare neîncredere în iubire și va avea tendința de a nu-și exprima sentimentele sau de a evita sexul opus sau de a nu se încrede în tot ceea ce înseamnă afecţiune. Neîncrederea în parteneri provine tocmai din faptul, că la nivel inconştient, ea simte că nu poate fi satisfăcută de niciun partener, căci problema stă în nevoia sa imensă de iubire şi în lipsa de disponibilitate de a oferi fără să primească cât mai mult în schimb. Venus retrogradă exagerează imperfecţiunile iubirii sau ale relaţiilor amoroase; poate iubi profund şi să nu realizeze acest lucru decât după ce relaţia s-a terminat; poate refuza persoanele de care are cea mai mare nevoie. De cele mai multe ori, apar dificultăţi în relaţiile cu sexul opus; această poziţie tinde să însingureze persoana, pentru că ea însăși se privează de fericire, făcând prea multe eforturi ca să o obţină; nu ştie să iubească sau nu ştie să accepte iubirea care i se oferă.

 

Venus retrogradă dă tendinţa ca persoana să fie preocupată mai degrabă de ceea ce recepţionează, primește, mai degrabă decât de modul cum ea însăși îi afectează pe alţii.  Relaţiile nu sunt, în general, atât de importante pentru ea sau nu sunt trăite pe deplin, din cauza unui eveniment din trecut (dintr-o altă viaţă) în care a fost rănită şi pe care l-a interiorizat la nivel sufletesc. De asemenea, persoana pune sub semnul întrebării valoarea sa proprie, întrebându-se frecvent dacă ceea ce simte tu faţă de altă persoană apropiată din viața ei este corect din punct de vedere moral. Venus retrogradă este o poziţie extrem de frustrantă pentru relaţiile apropiate determinând adesea eşec şi nerealizarea senzația de împlinire, de mulțumire sufletească. Adesea există un secret implicat în ceea ce priveşte relaţia sau persoana iubită.

 

Cum Venus guvernează şi valorile mobile, banii, talentele personale şi aducătoare de profituri, dacă ai această poziție a lui Venus, este probabil să existe o relaţie dificilă cu banii, fiindu-ţi dificil să-i faci, muncind din greu pentru ei sau să-ţi fie dificil să-i păstrezi sau să-ţi exploatezi talente native. Există însă şi posibilitatea ca, în timp, când Venus progresată(o poziţie a lui Venus care se schimbă pe parcursul vieţii) să devină directă şi/sau revină la poziţia iniţială, de la momentul naşterii, o lecţie importantă de dragoste să producă „arderea” acestei karme. Alteori, un tranzit important al unei planete exterioare are rolul de a activa această karmă şi de a favoriza întâlniri predestinate, frecvent cu persoane întâlnite într-o viaţă anterioară. Toate acestea sunt oportunităţi pentru a învăţa lecţia neasimilată a lui Venus retrogradă, chiar dacă sunt materializate prin perioade dureroase din viaţa ta.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică