Un avion dispărut în noapte

Un avion dispărut în noapte

06.04.2014 - Astrologie Mundană

În noaptea de 7-8 martie, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, capitala Malaieziei, un avion Boeing 777, una din aeronavele cele mai sigure din lume, decola spre Beijing. Această cursă ducea acasă, în concediu sau spre locul de muncă 239 de oameni, de vârste, profesii, poziții sociale și naționalități diferite. Cel mai tânăr pasager era un copil de 2 ani, iar cel mai vârstnic avea 76 de ani. Erau oameni obișnuiți (ingineri, pelerini budiști, turiști), dar și cu profesii mai inedite (un artist, un cascador) sau directori de sucursale sau companii mari precum IBM. La aproximativ 40 de minute de la decolare, turnul de control a pierdut legătura cu comanda avionului, din acel moment nemaștiindu-se ceva sigur de soarta lui și a pasagerilor pe care îi transporta.

 

Astrologia mundană se ocupă, pe lângă interpretarea temelor de naștere ale națiunilor, conducătorilor și evenimentelor cu impact asupra lor, și cu studierea dezastrelor naturale sau provocate de om precum cutremurele, inundațiile, epidemiile, atentatele sau accidentele colective. În hărțile astrale întocmite pentru momentul producerii respectivului eveniment, se pot vedea cauzele, împrejurările și consecințele lui. Sunt cunoscute deja de către astrologii care se ocupă de această ramură astrologică acele conjuncturi planetare care favorizează fiecare gen de eveniment. O condiție obligatorie preliminară oricărei interpretări este cunoașterea bine a timpului și locului în care el s-a produs, ceea ce poate fi destul de greu de aflat.

 

imagine
Wikipedia

 

În ceea ce privește cursa malaieziană, la scurt timp de la dispariție, au apărut interpretări ale unor reputați astrologi străini, dar din nefericire, acestea s-au bazat pe niște informații greșite. Deși centrul de control Subang a pierdut legătura cu avionul la ora 1:21, el a anunțat liniile aeriene malaieziene la ora 2:40 și această informație a fost dată inițial presei. Uneori să aștepți până te lămurești pare să fie o decizie înțeleaptă.

 

Harta decolării

               8.03.2014, ora locală 00:41, Kuala Lumpur, Malaiezia

Ascendentul hărții este Săgetătorul care desemnează călătoriile lungi, transnaționale. Guvernatorul Ascendentului și al hărții este Jupiter în Rac, în semn de Apă și în casa a VIII-a, a Morții și Distrugerii. Jupiter în exaltare (încrederea exagerată în siguranța aeronavei) face parte dintr-un careu în T (un triunghi aproximativ dreptunghic în care se află 3 planete aflate în aspecte dificile între ele: două careuri și o opoziție) de natură cardinală. Jupiter urma să facă aspecte exacte cu Pluton (moartea și distrugerea) și Uranus (accidentele și neprevăzutul). Luna este cosemnificator al obiectului și se află pe cuspida casei a VII-a, indicând direcția vest (pe astrogramă, este invers decât pe o hartă geografică), aceasta fiind și o direcție diferită decât cea pe care urma să meargă avionul. După cum se știe, la câteva zile după dispariție au apărut informațiile, la început greu de crezut dar ulterior confirmate oficial, că avionul și-a schimbat traiectoria stabilită. Neptun, planeta confuziei și semnificator pentru oceane și mări, este chiar jos, pe cuspida casei sfârșitului, casa a IV-a. Deznodământul tragic este reconfirmat și este și un indiciu asupra misterului și incertitudinii care înconjoară această dispariție. Opoziția Jupiter-Pluton, ca și careul Uranus-Pluton sunt marcaje pentru posibile acte teroriste sau de sabotare. Ultimul aspect al Lunii este un careu la Neptun și sugerează și ceva erori, confuzii, greșeli. Fiind în semnul Gemenilor, pot exista mai multe cauze care au dus la prăbușirea avionului.

 

imagine
Decolare

 

Harta întreruperii contactului

Este o hartă care poate oferi și ea informații prețioase, să confirme sau să infirme unele concluzii de la cea precedentă. Coordonatele la care se afla aeronava au fost încă și mai greu de aflat decât momentul în sine, căci până și autoritățile malaieziene nu au putut să le precizeze decât după aproximativ 3 săptămâni de la dispariție. S-a stabilit un punct undeva în partea nord a strâmtorii Malacca.

Guvernatorul hărții este Soarele, aflat aproape de cuspida casei a VIII-a. Dacă de fapt, momentul exact al ultimului contact a fost cu doar câteva minute mai devreme, dar a mai durat puțin până ce controlorul să aibă vreo reacție și să înțeleagă ce se întâmplă, atunci Soarele se află chiar în casa Morții. Luna în Gemeni tocmai se separase de Soare și este sus, în casa faimei, arătând faptul că știrea urma să facă înconjorul lumii. Tocmai jos, pe casa sfârșitului, tronează maleficul Saturn retrograd în Scorpion. Iarăși semnificatori importanți ai evenimentului în semne de Apă (Soarele și Saturn). Dacă această hartă este reprezentată la momentul exact al pierderii contactului, Saturn retrograd în casa a IV-a pare să indice mai degrabă o problemă tehnică ascunsă, preexistentă,  decât un atentat.

 

imagine
Pierdere contact

 

Mai sunt două zile și se face o lună de la dispariția avionului, răstimp în care rămășițele lui au fost căutate de aeronave militare, fregate, elicoptere, submarine nucleare, nave de patrulare rapide, vase ale pazei de coastă din 22 de țări. În curând cutiile negre ale avionului nu vor mai putea emite semnale pentru a fi reperate (este însă un mister de ce nu au emis până acum sau dacă au emis, de ce nu s-au recepționat). Indiferent când va fi găsită epava avionului sau resturi ale ei, cauzele și împrejurările dispariției vor fi învăluite în mister pentru mult timp.

 

AstroVesta®                                                                        5.04.2014 

 

 

Puteți găsi și alte articole referitoare la accidente tragice, în următoarele articole din secțiunea Astrologie Mundană:

 

Titanic – ultimul vals

http://www.astrovesta.com/articole.php?id=59

Ceasul rău din Muntenegru  

http://www.astrovesta.com/articole.php?id=51

Cernobâl: un experiment reușit? http://www.astrovesta.com/articole.php?id=26

 

 

 

        


 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică