Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, s-a prăbușit marți 24 martie 2015 într-o zonă muntoasă din sudul Franței. Avionul efectua o cursă Barcelona-Dusseldorf, cu plecarea la ora locală 10:01 și totul părea să se desfășoare normal până la ora 10:30.
Cronologia evenimentelor a fost după cum urmează:
10:27 – avionul se afla la altitudinea și viteza de croazieră, respectiv 12.000 de metri și 800 de km/h.
10:30 – pilotul confirmă instrucțiunile primite de la turnul de control francez.
10:30:02 – avionul părăsește altitudinea de croazieră fără să facă vreo solicitare și fără să primească vreo aprobare în acest sens. Coborârea se produce lent (aproximativ 1.000 de metri/minut) și constant: dacă se producea din cauza unei decompresii produse de vreo explozie ar fi fost mai rapidă; dacă ar fi fost cauzată de oprirea ambelor motoare (lucru excepțional și nemaintâlnit în cazul în care avionul era intact), atunci ar fi fost și mai lentă, căci avionul ar fi planat. Acum, după studierea înregistării cutiilor „negre” (de fapt, de mult timp ele sunt portocalii pentru a fi mai vizibile), se cunoaște că Andreas Lubitz, copilotul, se afla la manșa avionului.
10:31-10:35 – au loc încercări repetate ale turnului de control de a lua legătura cu avionul, pe frecvența radio alocată lui și pe o frecvență radio internațională. Toate încercările au eșuat. Conform informațiilor obținute din examinarea cutiilor „negre”, copilotul ar fi activat controalele pentru a schimba altitudinea stabilită de pilotul automat, de la 12.000 metri la minima permisă, de numai 30 de metri. Tot în acest interval de timp, este auzit pilotul care cere, de mai multe ori, să fie lăsat să intre în cabină.
10:35 – controlorul de trafic cere altor avioane să încerce să contacteze avionul Airbus A320 prin radio, dar ele nu vor primi niciun răspuns. Se declară situație de urgență internațională pe când avionul se afla la altitudinea de 7.600 metri. În același timp, de pe cutia „neagră” se aude respirația ciudat de liniștită și calmă a copilotului, ca și încercările disperate ale pilotului de deschide ușa cabinei și țipetele pasagerilor care de-abia atunci au înțeles ce se întâmplă.
10:40:47 – avionul dispare de pe radare, la o altitudine de 2.000 de metri.
Prăbușirea avionului a avut ecou major în toată lumea și mai ales în Germania ca deținătoare a aparatului de zbor și a celui mai mare număr de victime și Franța ca țară pe teritoriul căreia s-a produs dezastrul. Însă această catastrofă aeriană a impresionat puternic întreaga comunitate internațională prin împrejurările mai puțin obișnuite în care s-a petrecut. Se conturează ideea că nu a fost vorba de o defecțiune tehnică, de influența vremii sau de o eroare de pilotaj, cauzele cele mai frecvente ale prăbușirii avioanelor comerciale. Cauza accidentului este decizia copilotului de a se sinucide, ca urmare a unei depresii sentimentale, împreună cu el alți 149 de oameni, absolut nevinovați de problemele pe care el le-ar fi avut. Pentru a înțelege ce s-a întâmplat, este important de studiat, în primul rând, harta astrologică pentru momentul în care aparentul echilibru s-a rupt ca urmare a unei acțiuni, conducând la deznodământul fatal. Astrograma la momentul prăbușirii avionului va aduce și ea indicii suplimentare care să confirme niște ipoteze corecte.
Evenimentele mundane sunt cel mai frecvent prezise de evenimente astrologice anterioare precum eclipsele, Lunile Noi sau Pline sau ingresurile planetare. Despre eclipsa de Soare ce a avut loc cu câteva zile înainte, pe 20 martie, s-au spus tot felul de chestii siropoase, dar s-a omis faptul că ea a avut loc la gradul 29:27Pești (conjuncția Soare-Lună) și foarte aproape de steaua fixă Scheat(29:34Pești). În astrologia mundană, stelele fixe sunt foarte importante pentru preziceri, iar Scheat este o stea despre care Ebertin și Hoffman spun că anunță catastrofe, inundații, naufragii, accidente miniere și de avion, tentative de suicid(!).
Pe harta astrologică a Germaniei, eclipsa cade în casa a IX-a (a călătoriilor lungi peste hotare), Nodul Sud din Berbec este conjunct cu Mijlocul Cerului (fatalitate); Neptun în Pești se află în casa a VIII-a, a morții (morți ciudate, inexplicabile, confuzie, alienare, suicid), inconjunct (aspect dificil de 150 de grade) la Jupiter din casa I; Uranus (semnificator pentru avioane și zboruri aeriene) este sus, în casa a X-a (o popularitate nedorită) cu aspect tot de inconjuncție la maleficul Pluton, semnificator al morții, situat în casa a IV-a (solul, căderea, sfârșitul). Pe harta astrologică a Franței, conjuncția Soare-Lună a eclipsei solare anterioare, cade în casa a XII-a, a dușmanilor ascunși și cu părere de rău trebuie să spun că temerea francezilor de atentate teroriste este perfect justificată pentru următoarele luni. Marte în Berbec al eclipsei cade tot în casa a XII-a și este conjunct cu Nodul Sud din astrograma natală a Franței (atentate care pot fi ca o plată pentru vechi tendințe agresive și de dominație ale Franței). Pluton este sus, lângă Mijlocul Cerului ca o sabie a lui Damocles deasupra reputației și conducerii acestei țări.
Dar să vedem ce informații putem obține din astrograma momentului „zero”, al începutului dezastrului, și anume ora 10:30:02, când avionul a fost decuplat de către copilot de la pilotul automat și setat pe o traiectorie care să-l ducă la un impact devastator.
La ora 10:43, conform pierderii de altitudine de la ultimul contact radar, avionul Germanwings s-a prăbușit. Ca și cum ar fi fost un cronometru al destinului, ciudat sau doar neînțeles de noi, Ascendentul astrogramei realizate se află la 29:13Gemeni conjunct cu steaua fixă Betelgeuse, iar Mijlocul Cerului este la 1:57Pești, conjunct cu steaua fixă Enif. Betelegeuse este o stea malefică, de natură Marte/Mercur și care simbolizează calamități și pericol. Enif, care face parte din constelația Pegas, are tot o natură Marte/Mercur și semnifică o plată pentru ambiție și vanitate, potrivit mitului calului înaripat care a dat numele constelației respective.
Pentru a avea tabloul complet al acestui accident aviatic, citiți în secțiunea de Astrologie criminalistică articolul „Răzbunarea sinucigașului”: http://astrovesta.com/articole.php?id=86
AstroVesta® 30.03.2015
Prelucrarea datelor cu caracter personal | Politica de cookie-uri
Copyright ©
2007-2024 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.astrovesta.com fără acordul autorului.