Staționarea lui Pluton și războiul

Staționarea lui Pluton și războiul

09.10.2022 - Astrologie Mundană

Fiecare planetă, de la Mercur și până la Pluton, mai puțin Soarele și Luna, par să se miște, în anumite perioade de timp, înapoi pe zodiac. Trebuie să ținem seama că în aceste perioade de retrogradare, anumite acțiuni sunt făcute cu dificultate sau au șanse mari să eșueze. Alte acțiuni însă au cele mai mari șanse de succes. Dar nu vreau să vorbesc acum de perioada propriu zis de retrogradare, ci de acele mici perioade în care planetele ”stau” pe loc, înainte de a-și schimba direcția fie către înapoi atunci când se pregătesc să retrogradeze, fie către înainte, atunci când sunt gata să revină în mișcare directă. Aceste perioade sunt extrem de importante în astrologia mundană, căci atunci energia planetelor aflate în așa zisă ”staționare” are timp să producă efecte, căci va fi mult amplificată, la fel și efectul oricărui aspect pe care-l fac ele.


În această primă lună de toamnă, a opta lună de război în Ucraina, avem multe perioade de staționare și anume patru planete și doi asteroizi vor avea zile în care vor sta pe loc, la același grad sau chiar la același minut. Trei planete, una rapidă și două lente, respectiv Mercur, Saturn și Pluton se vor afla în staționare directă, căci ele își încheie perioada de retrogradare și vor porni în sens direct, iar a patra, Marte, se va afla în staționare retrogradă, căci se pregătește ca pe 30 octombrie să o ia înapoi în zodiac. Când am început pe 1 octombrie să lucrez la acest material, l-am abandonat pe de o parte din lipsă de timp, pe de altă parte pentru că nu am găsit repede informațiile pe care știam că le am cu privire la o stea fixă. Îmi atrăsese atenția staționarea planetei Pluton, care semnifică în astrologia mundană, serviciile secrete, grupările subversive, exploziile, incendiile și distrugerea, în general. După cum se vede în ciorna mea, observasem că Pluton este conjunct cu steaua fixă Terebellum, la momentul staționării sale. Știam despre Terebellum că este o stea fixă ce poate semnifica violență, dar nu regăseam informația precisă în nici unul din dosarele mele negre  cu Astrologie Criminalistică și nici în cele portocalii cu Astrologie Mundană. O Fecioară la puterea a 4-a ca mine (stelium) nu se putea lăsa numai pe inspirația Lunii mele în Săgetător, ci aveam nevoie să văd exact sursa convingerii mele.

 

imagine
Ciornă articol

 

Și a venit ziua de 8 octombrie, zi în care Pluton staționar înainte de a-și relua mersul direct făcea o conjuncție cu steaua fixă Terebellum. În dimineața acestei zile, mai multe explozii au avariat grav podul de peste strâmtoarea Kerch, care leagă feroviar și rutier, peninsula Crimeea de partea continentală a Rusiei. În dimineața zilei următoare, doar după ce am împrăștiat pe jos toate dosarele cu pricina, am găsit și informația care mă făcuse să întârzii cu scrierea prezentului material. Într-unul din primele dosare de AstroCriminalistică, notasem acum mulți ani că Terebellum înseamnă  terorism, violență, moarte. Dar să continui cu subiectul principal al articolului și anume cu aceste perioade de staționare, care toate anunță puncte critice ale manifestării energiilor planetelor respective. La Pluton retrograd, fiind o planetă foarte lentă, perioada de staționare este una care poate ține mai multe zile în care va sta la același grad și același minut, respectiv în perioada (3-14) octombrie. Dacă nu va exista până la jumătatea lui octombrie, o ripostă teribil de dură și violentă din partea Rusiei, putem spune că am trecut cu toții de un mare pericol.

 

Urmează să avem și staționarea lui Saturn în jurul datei de 23 octombrie (+/- 2 zile), care va fi încă în aspectul dificil la Uranus, dar în scădere în ceea ce privește orbul său și în conjuncție cu steaua fixă Sualocin. Saturn semnifică autoritatea, ordinea, stabilitatea, infrastructura, armata sau poliția (împreună cu Marte), instituțiile anchilozate, rigide (aici ar putea intra și instituțiile religioase ancestrale, cu reguli și tradiții neschimbate). Steaua fixă Sualocin aduce disimulare și duplicitate și ar putea sugera noi dezvăluiri în scandalul sexual care vizează politicieni, dar și preoți din Biserica Ortodoxă Română).


În fine, spre sfârșitul lunii, vine și staționarea lui Marte, în perioada 29 octombrie-1 noiembrie, care va fi prins și în două aspecte dificile, careurile la Jupiter și Neptun retrograde. Jupiter și Neptun par să implice iarăși chestiuni ce țin de convingeri, ciocnirea de idei, religie, dar și probleme cu tot ce înseamnă transportul pe apă, conductele. Marte/Jupiter sub stres sugerează și probleme economice, inflație. Conjuncția cu cele două stele fixe, Al Hecka și Saiph, aduce și ea niște ipoteze interesante. Al Hecka vorbește de a ”lua taurul de coarne” în sensul de a face față situațiilor dificile dând dovadă de forță și hotărâre. Saiph avertizează asupra violenței provenite din aroganță, dar și pericolului de otrăvire și înec.


Acest octombrie se anunță plin de provocări pe mai multe planuri: economic, politic și militar!

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică