Putin, omul cu o mie de fețe

Putin, omul cu o mie de fețe

15.04.2014 - Astrologie Mundană

În 2012, a apărut romanul scriitoarei Masha Gessen, născută în Rusia, dar având și cetățenie americană, intitulat „Omul fără chip: incredibila ascensiune a lui Putin”. Ea făcea aluzie la faptul că dintr-un necunoscut a cărui biografie timpurie este greu de identificat, Vladimir Putin a ajuns unul din cei mai puternici oameni ai planetei. Ei bine, eu vin și demonstrez, printr-o incursiune în astrograma natală a lui Putin, că el este mai degrabă „omul cu o mie de fețe”, un individ care poate adopta stiluri foarte diferite de comportament, uneori imprevizibile chiar și pentru el însuși.


La o primă vedere, observăm că având Soarele în Balanță și încă trei planete în aceeași zodie, am putea crede că avem de-a face cu o persoană gentilă, plăcută, agreabilă, indecisă și adepta dialogului și reconcilierii. Aceasta ar putea fi doar una din măștile pe care președintele rus poate să le poarte, căci gruparea de patru planete în Balanță și situată în casa a XII-a, a subconștientului, face ca personalitatea lui să fie aidoma unui aisberg: doar o mică parte se oferă privirilor și percepției directe. Casa a XII-a este o casă a misterelor, cea mai karmică dintre casele horoscopului: o ocupare masivă cu planete aici îi desemnează pe cei care au o bogată viață interioară, departe de ochii celorlalți, capacități deosebite psihice și mentale, atracție spre activități secrete, oculte. Putin are planeta Pluton, guvernatorul Ascendentului său în Scorpion (un alt semn al misterelor) situată sus, pe Mijlocul Cerului, unde se află puterea lumească, cariera și reușita socială. Scorpionul și casa a XII-a creionează alura sa de om al misterelor, care se pliază perfect pe activitatea sa de fost agent KGB.


imagine
Putin


Tatăl lui Putin a fost militar în marina sovietică pe timpul celui de-al doilea război mondial și apoi a lucrat pentru NKVD (un minister al internelor sovietice). Bunicul după tată a fost bucătarul lui Lenin și al lui Stalin, așa că nepotul s-a descurcat cel mai bine dintre toți ajungând atât de sus pe scara socială. O aglomerare de planete într-o anumită zodie determină frecvent ca persoana care are acest marcaj astral să-și asume caracteristici ale zodiei opuse și care pot fi destul de accentuate. Semnul opus Balanței este Berbecul, iar cine cunoaște comportamentul lui Putin a aflat despre furiile lui și despre temperamentul lui agresiv atunci când este contrazis sau criticat. Acesta latură este accentuată și de faptul că Marte, planeta energiei și virilității, este în semnul de Foc al Săgetătorului, iar Putin a fost atras de sporturi dure (karate, judo) și s-a implicat în tot felul de acțiuni riscante (schi, pilotaj, vânătoare). Mai mult, Pluton, care guvernează Ascendentul, se află în semnul Leului, pe linia care desemnează poziția socială, arătând capacitatea lui de a fi un lider cu o mână forte: am putea spune că s-a născut ca să conducă.


imagine
Astrograma lui Putin


O bună parte din planetele steliumului din Balanță fac aspecte pozitive atât la Marte, cât și la Pluton, arâtând cât de bine au servit natura războinică și calitățile de agent secret ascensiuii lui ca președinte al Rusiei dintr-un simplu ofițer al serviciilor secrete. Åži Hitler a avut casa Carierei sau Mijlocul Cerului în Leu, numai că el avea acolo pe Saturn. Stalin, la rândul lui, un alt conducător sinistru, a avut pe Mijlocul Cerului zodia Săgetătorului. După cum se vede, este vorba de zodii de Foc, războinice, active, dominatoare. În grupul planetelor din Balanță, planeta care este cel mai bine situată este Saturn, ceea ce înăsprește caracterul, dar arată și un spirit acut al dreptății și corectitudinii. Mercur este puternic și vulnerabil în același timp: forța lui este dată de poziția în zodie (Mercur se simte bine în Balanță) și conjuncția cu o stea fixă benefică și norocoasă, Spica; vulnerabilitatea este determinată de apropierea lui Neptun, ce înseamnă exaltare și disimulare, multă imaginație, risc de decizii greșite bazate pe manipulări și lipsite de obiectivitate. Fiecare planetă din acest grup este în aspect dificil cu Uranus, ce conferă un spirit rebel, încăpățânare, aroganță. Nimeni nu-i poate schimba părerile lui Putin, căci el este „orb și surd” la ceea ce nu-i convine. Îi place să șocheze, să-și ia prin surprindere dușmanii și o va face cu o plăcere ușor disimulată sub un zâmbet de Scorpion (are Venus în Scorpion în prima casă a horoscopului).


Ingresul Berbecului pentru Moscova (intrarea Soarelui în Berbec setată pe coodonatele capitalei ruse, ce oferă indicații despre cum vor evolua lucrurile pe o perioadă de 3 luni) are Ascendentul la 13 grade Balanță și pe Marte, planeta războiului și a conflictelor, chiar în Casa I. Aceste poziții arată atitudinea belicoasă a Rusiei care se va menține cel puțin până în luna iunie. Mai mult, Uranus, simbol al neprevăzutului și al rebeliunii, este chiar lângă Descendent, aproape să intre în casa dușmanilor și a conflictelor fățișe, directe. Mijlocul Cerului în Rac, zodie ce desemnează tradițiile și iubirea de țară, arată motivația atitudinii publice a Rusiei. Cu Marte retrograd însă, conflictul va fi mai degrabă unul de tatonare pe perioada în care planeta se află în această situație, dar e de așteptat ca ostilitățile să ia amploare atunci când planeta revine în mers direct (după 20 mai). Tranzitele care au loc asupra planetelor din astrograma natală a lui Putin nu sunt nici ele de natură să ofere speranțe că acesta va da într-un fel înapoi (poate doar ca să-și ia avânt). Pluton face, în acest an, trei aspecte dificile la Soarele natal al conducătorului Rusiei , iar tranzitul lui Pluton la o planetă personală este unul important pentru oricine, căci el aduce mari probe de destin. Cu atât mai important este pentru Putin, căci Pluton este guvernatorul Ascendentului său în Scorpion, iar Soarele se află în casa care reprezintă modul cum el interacționează cu societatea în care trăiește. Acest tranzit sporește dorința de autoafirmare, de a-și dovedi puterea, posibilitatea de a experimenta transformări profunde și toate combinate cu o capacitate de a distruge sau de a se autodistruge.


imagine
Marea Cruce Putin


Pare o coincidență tulburătoare faptul că acum suntem martorii unor careuri Uranus-Pluton, celebrul ciclu al revoluțiilor și marilor transformări sociale, aidoma perioadei premergătoare celui de-al doilea război mondial. Faptul că astrograma lui Putin relevă asemănări - în ceea ce privește ambiția și dorința de putere – cu cea a lui Hitler este iarăși un lucru oarecum ciudat. Am sesizat și faptul că Martele din Marea Cruce Cardinală care se formează pe 22-23 aprilie 2014 este într-o conjuncție extrem de strânsă (la minut) cu Soarele natal al lui Putin. Uranus din Berbec, Jupiter din Rac și Pluton retrograd din Capricorn – practic celelalte 3 puncte ale acestei Cruci Cosmice teribile – sunt TOATE în aspecte dificile cu Soarele liderului rus (careuri și opoziție). Pe de altă parte, această Cruce Cosmică activează și astrograma natală a SUA, căci Jupiter în Rac (13 grd. 47 min) este conjunct cu Soarele natal al acesteia (13 grd. 18 min. Rac), la care care fac aspecte provocatoare de careu și opoziție celelalte brațe ale Crucii (Marte, Pluton și Uranus).


imagine
Marea Cruce SUA


Dacă luăm în considerare ce a spus marele Albert Einstein și anume „coincidența este modalitatea prin care Dumnezeu își păstrează anonimatul”, atunci trebuie să înțelegem că trăim vremuri în care este bine să fim atenți la mesajele de acest fel.

 

UPDATE 6 luni mai târziu! În octombrie, am mai descoperit ceva interesant cu privire la astrograma lui Vladimir Putin și anume faptul că el are Soarele conjunct cu un asteroid malefic, Lucifer. Citiți articolul respectiv aici:

https://astrovesta.com/articole.php?id=82

 

 

AstroVesta®                                                              15.04.2014 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică