Pandora - cel mai adânc secret

Pandora - cel mai adânc secret

01.05.2012 - Astrologie Natală

Există, în astrograma fiecăruia, indiferent cărui sex îi aparținem, un asteroid care semnifică secrete bine ascunse și pe care ne temem să le lăsăm să iasă la iveală. Nu ne plac pentru că nu spun lucruri frumoase despre noi, dar ele vor ieși la suprafață , oricât am încerca să le împiedicăm, atunci când împrejurările vieții ne vor forța. Acest asteroid poartă numele unei zeițe grecești, Pandora.

 

Prima femeie de pe Pământ, potrivit mitologiei grecești, a fost Pandora, cea pe care zeii au înzestrat-o cu cele mai alese daruri: frumusețe, înțelepciune, voce, grație, puterea de a seduce. Zeul șugubăț Hermes – mesagerul, patronul negustorilor și al hoților – i-a dăruit curiozitatea, ceea ce este o dovadă de inteligență, căci fără aceasta nu ar exista dorință de a explora, de a cunoaște și de a experimenta. Cum însă Zeus se supărase pe Prometeu pentru că furase focul și îl dăruise oamenilor, tot el s-a gândit să o ofere pe frumoasa Pandora lui Prometeu, împreună cu o cutie în care aceeași zei puseseră toate relele: Cruzimea, Aroganța, Suferința, Orgoliul, Lăcomia, Gelozia, Pofta Trupească, Ura, Boala, Lenea, Tristețea, Teama, Minciuna și Moartea(cu litere mari, căci ele erau privite ca niște entități de sine stătoare). Doar o zeiță care era fie mai bună la suflet, fie mai curajoasă ca să-l sfideze pe Zeus(sau și una și alta) pusese acolo Speranța. Pandora și cutia ei buclucașă au ajuns, în cele din urmă, la fratele lui Prometeu, căci Prometeu a refuzat neîncrezător oferta lui Zeus. Cu multă perfidie și mizând pe curiozitatea Pandorei, Zeus i-a interzis să deschidă cutia. Deoarece curiozitatea ei a fost mai mare decât prudența(dacă o fi fost și asta prin calitățile ei), primul lucru pe care ea l-a făcut a fost să încalce porunca zeului suprem(o altă Evă??). Astfel, toate urăciunile se răspândiră prin lume, numai Speranța fiind mai înceată sau mai adormită rămase ultima și peste ea reuși Pandora să pună capacul cutiei.


imagine
zeita Pandora



În astrologie, există un asteroid descoperit acum un secol și jumătate, purtând numele Pandorei și care semnifică lecții dificile, secrete murdare care sunt dezvăluite, revelații șocante, umilire în public, pierderea reputației, postura de „țap ispășitor”. Acolo unde este poziționat acest asteroid, zodia în care se află și aspectele pe care le formează cu alte planete din momentul în care ne-am născut, este un domeniu de viață în care putem trăi în minciună, să-l ascundem, să încercăm să-l negăm. Lecția Pandorei nu este una ușoară și, mai devreme sau mai târziu, ea iese la suprafață și ne forțează să ne asumăm niște responsabilități, învingându-ne rușinea și teama. Prin analogie cu expulzarea relelor din cutia zeiței Pandora și evenimentele care se petrec și care sunt în afara controlului nostru au efectul unui domino. Ceea ce iese la vedere, nu mai poate fi băgat înapoi și cale de întoarcere nu mai există. Soluția este să privim adevărul în față și să ne prezentăm așa cum suntem cu adevărat. Pandora este un arhetip, un model al IMPACTULUI și poate fi dificil să ne recuperăm după un asemenea „croșeu” al vieții, dar și atunci când reușim să o facem și să depășim momentul critic, putem constata că suntem eliberați de o povară, ușurați și liberi să ne desfășurăm.

Pandora este un amestec ciudat de curiozitate și neascultare cu supunere oarbă: ea nu s-a împotrivit să fie oferită ca dar unui bărbat, dar nici nu a ascultat de interdicția lui Zeus de a nu deschide cutia. În acea societate patriarhală care nu avea nici un fel de încredere și considerație în puterile femeii și căreia îi lipsea capacitatea de a înțelege complexitatea ei, Pandora a fost demonizată, prezentată ca o sursă a tuturor relelor, ca și omoloaga ei de mai târziu, Eva. Fără confruntarea cu aceste rele și în care ne ajută neprețuita Speranță, oamenii ar fi dus o viață călduță și care nu le-ar fi oferit prilejul de a evolua prin experiențe dificile. Pandora arată că nu există ființe perfecte și că un om cu adevărat superior își recunoaște cu curaj slăbiciunile și luptă împotriva lor.

Am avut curiozitatea să văd unde se află asteroidul Pandora în astrogramele unor celebrități.

  • Cântărețul latino Ricky Martin, care recent și-a anunțat căsătoria cu un bărbat, și care de-abia în 2010, a avut curajul să-și recunoască homosexualitatea, are Pandora în zodia Săgetătorului(cea iubitoare de aventură), în casa carierei și cu aspect rău la casa Carierei. El a recunoscut că a ținut ascunse orientarea sa sexuală pentru a nu-și afecta cariera.
  • Primele dezvăluiri importante de pe Wikileaks, siteul care a bulversat lumea politicienilor cu informații ascunse despre deciziile lor, s-au făcut pe 25 iulie 2010 și ele au revelat lucruri ascunse de administrația SUA despre războiul din Afganistan. Pandora se afla în semnul Gemenilor, care semnifică veștile, bârfa, scrisul.
  • Fostul președinte american Bill Clinton are Pandora in casa Carierei, cu multe aspecte dificile spre Venus(plăcerea) și Marte(sexualitatea) și știm cât de mult i-a fost afectată reputația de scandalurile sale erotice de pe vremea când era la Casa Albă.
  • Regretatul component al trupei Queen, Freddie Mercury, avea Pandora în Rac(familia, părinții) și în casa Prietenilor, ori el a ascuns mult timp originea sa(se născuse în Tanzania, din părinți perși din India și care au emigrat mai târziu în Marea Britanie)
  • Monica Gabor Columbeanu are Pandora în Gemeni, conjunctă cu o stea malefică, semnificând mare noroc și faimă, dar și probleme în perioada copilăriei sau din partea fraților sau surorilor pe care a încercat și încă mai încearcă să le țină ascunse


AstroVesta®                               

www.astrovesta.com                                   


Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică