Pacea și războiul relațiilor noastre

Pacea și războiul relațiilor noastre

09.05.2012 - Astrologie Relațională

Oamenii au personalități complexe, mult mai complexe decât încadrarea într-o anumită zodie, respectiv constelația zodiacală în care se află Soarele la momentul nașterii. Astfel, a spune că Berbecii nu se înțeleg cu Scorpionii sau nu sunt „compatibili” este o afirmație incorectă și chiar dăunătoare.


Fiecare individ este caracterizat de Soare, Ascendent, Lună, în ce zodii și domenii ale astrogramei se află acestea, ce aspecte formează între ele. Se mai iau în calcul și alte planete, în funcție de importanța lor, astfel că fiecare este o ființă unică. Mai mult, nu numai că este unică, dar diecare individ se manifestă diferit în domenii diferite de viață și în relațiile cu diferite persoane. Un bărbat poate fi un dur la servici, sever cu subalternele și imposibil de îmbunat prin farmece feminine, dar acasă să fie cu soția lui ceea ce numim un bărbat „ținut sub papuc”. Un alt bărbat poate fi tiran sau rece cu o parteneră, în timp ce cu alta poate fi romantic și maleabil.


Trebuie să înțelegem că o relație se desfășoară pe două nivele, unul conștient și altul inconștient. Sunt convinsă că ați experimentat simpatii și antipatii fără nicio cauză exterioară și pe care nu reușeați să vi le explicați. Aceste atitudini afective provin din adâncurile inconștientului și ele dezvăluie adesea legături karmice puternice cu persoanele respective. De asemenea, să conștientizăm că nu e posibil ca toate relațiile noastre să fie satisfăcătoare, oricât efort am depune pentru asta și adesea nici nu e de dorit. Relațiile dificile ne învață lecții importante (dacă le acceptăm) și ele ne pregătesc terenul pentru a aprecia exact acei parteneri de care avem nevoie.


Din practica îndelungată a studierii astrologiei relaționale, am observat că oamenii, bărbați sau femei, sunt cel mai frecvent atrași de partenere sau parteneri cu care nu au o compatibilitate excepțională. Acesta a fost primul lucru care m-a intrigat la relații și care m-a făcut, de fapt, să-mi dedic cel mai mult timp înțelegerii mecanismelor care fac să se întâmple ceva atât de ilogic în aparență. Există însă o diferență mare între atracție și dragostea adevărată, completă, care trece proba timpului și depășește obstacolele. Se face acum o confuzie mare între atracție/pasiune și iubire, între apetitul sexual și sentiment. Până acum câteva zeci de ani, o perioadă de curtare era obligatorie și doi parteneri treceau prin mai multe etape, a căror succesiune permiteau o cunoaștere și o adaptare la personalitatea celuilalt. Pasiunea hrănește trupul, dar nu face nimic pentru suflet și minte. Dragostea hrănește ființa întreagă și puterea ei este cea mai mare putere ce poate exista pe pământ.


Existau însă pe acele vremuri multe opreliști și reguli care barau calea spre fericire a multor bărbați și femei care nu puteau fi împreună din cauza lor. Bărbații și femeile nu erau mult mai fericiți, dar exista un procent mult mai mare de oameni satisfăcuți în relațiile lor. Așteptările erau foarte clar definite și cunoscute, dar și acceptate de fiecare sex. Bărbații se regăseau foarte bine în caracteristicile date de Soare și Marte, eventual Saturn, adică trebuiau să fie puternici, virili, să aibă capacitatea de a întreține o soție și o familie, să fie hotărâți, chiar agresivi(depindea de cultură și educație), responsabili, să respecte normele morale și sociale. Fetele care visau la o relație și evident la o căsătorie, căci orice relație era văzută prin prisma unei căsătorii, își cultivau calitățile reprezentate de Lună, Venus și Neptun. Ele trebuiau să-și dorească copii, să fie tandre, receptive și supuse, delicate, romantice, sensibile.


De la începutul secolului trecut, femeile și-au schimbat treptat prioritățile și dorind să recupereze tot ceea ce și-au dorit atâtea generații, au preluat o parte din atribuțiile și dorințele bărbaților. Pentru femeia de azi nu mai este clar care este rolul ei și ce își dorește, de fapt, de la un partener. Acesta este punctul nevralgic al insatisfacției cuplurilor și toate eșecurile în relații au ca punct de plecare această bulversare a sexelor. Cantitatea și viteza relaționării a câștigat teren în fața calității și a răbdării; egoismul și individualitatea sunt prezentate de societate ca fiind mai importante decât altruismul și cooperarea.


imagine
IubireaAstrologia este o știință neprețuită în înțelegerea personalității indivizilor, care necesită doar datele de naștere și un astrolog priceput. Ea este mai rapidă și mai eficientă decât ședințele la psiholog, căci un om inteligent și antrenat poate să prezinte una din fațetele personalității sale și să le ascundă eficient pe cele care îl definesc cu adevărat. Bineînțeles că astrologia nu poate să ne facă să fim fericiți și să ne aducă în cale partenerul ideal, dar ea poate să ne clarifice cine suntem și ce ne trebuie printr-o relație, ceea ce poate fi uneori total diferit de ceea ce ne dorim și căutăm cu încăpățânare.


Este foarte bine ca la orice relație importantă și mai ales înaintea oficializării unei relații de cuplu să se apeleze la un studiu de compatibilitate profesionist. El vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine pe voi și pe partenerii voștri și punctele tari, dar mai ales pe cele slabe ale relațiilor pe care le aveți. Studiul de Compatibilitate nu garantează numai el singur o relație reușită, dar oferă posibilitatea de a preîntâmpina unele neplăceri dacă există voință din partea voastră. Primul pas spre o relație reușită este să vă cunoașteți bine pe voi înșivă, cu bune și cu mai puțin bune. Apoi trebuie să-i cunoașteți, la fel de transparent, și pe partenerii pe care-i aveți. Să nu porniți de la ideea: „Lasă că îl schimb eu!”. Va trebui să fiți sincere și să vedeți dacă îi acceptați așa cum sunt.


O compatibilitate corectă, profesionistă și completă se face comparând planetă cu planetă și casă cu casă cele două astrogramele natale – deci trebuie cunoscute data/ora/locul nașterii celor doi parteneri sau cel puțin ora de naștere a unuia dintre ei.


Puteți beneficia de un Studiu de Compatibilitate de neprețuit pentru înțelegerea relației aici: http://astrovesta.com/servicii.php#comanda

                                    

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică