OMENIREA ÎNCOTRO: SCHIMBARE SAU HAOS?

OMENIREA ÎNCOTRO: SCHIMBARE SAU HAOS?

22.06.2018 - Astrologie Mundană

Acest articol a fost scris pe 14.03.2011 și a apărut a doua zi pe 15.03.2011 pe siteul zodii.ro cu care colaboram la acea vreme, dar s-a închis de puțin timp. De aceea, vă invit să-l citiți aici, căci el conține informații care s-au validat între timp.

De ceva vreme, astrologii de pretutindeni au început să discute despre anumite „coincidențe” astrale care avertizează, mai mult sau mai puțin deschis, asupra posibilității unor schimbări traumatizante pentru omenire. Unul din fenomenele mult discutate este cel numit „superLună” și astrologii au spus că ar favoriza producerea de cataclisme precum maree uriașe, cutremure, tsunami sau erupții vulcanice. Mulți oameni de știință au fost foarte vehemenți în a blama pe astrologi și afirmațiile lor, preluând în mod selectiv din materialele pe acest subiect. Mass-media a „prelucrat” și ea informațiile și le-a prezentat „soft” și foarte „comestibil” publicului, ceea ce dăunează credibilității cercetărilor astrologice. De aceea, aș vrea să sintetizez, pe scurt, niște aspecte.

Într-adevăr, nu numai acest fenomen de apropiere a Lunii este cel care predispune către aceste fenomene naturale extreme, ci sunt mai multe „coincidențe” ce desfid orice matematică probabilistică și se bazează pe alte „coincidențe” anterioare cu rezultate dintre cele mai evidente. Luna, satelitul natural al Pământului și cel mai apropiat corp ceresc, se deplasează pe o oribită în formă de eclipsă în jurul acestuia. Când este cel mai departe de Pământ, se spune că Luna este la apogeu, iar atunci când este cel mai aproape se spune că este la perigeu. Oricare din aceste poziții extreme ale Lunii este denumită ca fiind „superLună”. Este de așteptat pentru cei care admit influența Lunii asupra Pământului că poziția la perigeu, cea mai apropiată de Pământ, este cea în care această influență se manifestă cel mai puternic.

Deoarece ciclul lunar este de 29,5 zile, în fiecare lună calendaristică, Luna cerească se află la câte un apogeu și un perigeu, dar evident că nu în fiecare lună, din fericire, nu se petrec evenimente catastrofice. Asta nu înseamnă că Luna nu influențează viața pe Pământ în toate manifestările ei. Astrologii susțin că ea influențează puternic viața afectivă, sănătatea fiecărui individ, variabil în funcție de anumite particularități pe care astrograma natală le arată, dar și evenimente la scară mai largă, economice, climatice sau de altă natură. O bună parte din oamenii de știință neagă acest lucru, deși recunosc că Luna acționează direct asupra oceanelor, asupra unei cantități enorme de apă. Dar ei spun că nu influențează corpul uman care este alcătuit 70% din fluide. Sunt totuși excepții, cum ar fi cazul a doi profesori de la „Universitatea Åžcolii de Afaceri din Michigan” care au făcut un studiu în 2001 și au admis că există o corelație inexplicabilă științific între ciclul lunar și evoluția bursei.

Dar să revenim la fenomenul de „superLună” la perigeu și care am admis că el singur nu conduce către scenarii apocaliptice. Pe 19 martie 2011, Luna se va afla cel mai aproape de Pământ din toate situațiile din ultimii 18 ani(și au fost peste 200 de astfel de poziții ale Lunii). În plus, la 19 martie, această „superLună” se suprapune cu fenomenul de Lună Plină, ceea ce înseamnă că Luna și Soarele se vor găsi în opoziție. Da, au mai fost, cam la doi ani și ceva, suprapuneri ale Lunii Pline cu Luna la perigeu(pe 30 ianuarie 2010, pe 24 noiembrie 2007, ...), dar nu la această distanță Lună-Pământ. În plus, această „coincidență” se corelează cu alte schimbări astrale care au început să se petreacă începând cu anul 2008. Este vorba de schimbarea semnelor zodiacale pentru trei planete mari - Uranus, Neptun și Pluton – cu impact semnificativ asupra Pământului. De asemenea, în ianuarie am scris un articol privind o succesiune de Luni Pline și Noi care se formau în grade critice, nefericite și a căror semnificație părea cu totul deosebită Ultima eclipsă de Lună din 2010” și „Eclipsa de Soare de la începutul anului 2011”. Cu acea ocazie, am remarcat și apariția a două eclipse una după alta, cea de Lună din 21 decembrie 2010, care a coincis cu solstițiul de iarnă(numai coincidențe peste tot) și eclipsa solară de pe 4 ianuarie 2011, ale cărui efecte le-am analizat deja în articolul „Începutul anului 2011: atentate și revolte populare”.

În luna ianuarie a anului 2008, Pluton a trecut din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului. Această zodie de Pământ semnifică scoarța terestră, minele, solul, agricultura, organizarea, structurile statale, guvernul, șeful statului. Pluton semnifică distrugerea, moartea, violența, terorismul, declinul și renașterea, învierea, transformarea profundă, din temelii. Pluton este, în înțelesul astrologiei mondiale, „chirurgul” care extirpă, scoate, taie ceea ce este putred, bolnav și care pune în pericol întregul organism. El mai este asociat cu bomba nucleară, cu iradierea și vă las pe dvs să apreciați dacă a fost o coincidență că el a fost descoperit în 1930, iar în 1934 Enrico Fermi a descoperit fisiunea nucleară. În 2008, anul intrării treptate a lui Pluton în Capricorn, s-a declanșat în forță criza economică mondială prin căderea burselor de valori. Ciclul lui Pluton într-o zodie este unul lung cuprins între 13 și 26 de ani, iar în zodia Capricorn el va sta până în anul 2024. Capricornul se ocupă de gestionarea resurselor și iarăși nu poate fi o întâmplare avertismentul dat de cea mai mare catastrofă ecologică marină, de până acum, și anume cantitatea imensă de petrol care s-a scurs anul trecut, în Golful Mexic, din cauza avariei la o platformă petrolieră britanică.

Pe 12 martie 2011, în urmă cu câteva zile, Uranus a schimbat și el semnul trecând din Pești în Berbec. Uranus semnifică schimbările bruște, neprevăzutul, tehnologia avansată și energia nucleară(folosirea științifică a forței brute semnificată de Pluton). Pe 11 martie, la momentul cutremurului devastator din Japonia, Uranus se afla la gradul 29 și 57 de minute Pești(semnul Apei) și combinația cutremur-tsunami a fost bine reflectată de poziția lui. A doua zi, el a trecut în Berbec, semn de Foc, guvernat de Marte și a început seria exploziilor, controlate sau nu, la centralele nucleare nipone. În harta bombei de la Hiroshima, Uranus este în Gemeni(semn de Aer) conjunct chiar cu Mijlocul Cerului și în aspect bun cu Soarele în Leu(semn de Foc) și în casa XI(a proiectelor), căci e vorba de un proiect „reușit”, iar combinația Aer-Foc este revelatoare pentru elementele unei explozii.

În „suferință” este Luna – care semnifică poporul, masele - care este aproape într-o conjuncție exactă cu Saturn și într-un alt aspect negativ, o inconjuncție cu Casa a IV-a, care înseamnă sfârșitul. Mercur – guvernatorul Ascendentului – este în careu cu Marte – guvernatorul casei a VIII-a, a morții și care este în Gemeni(suflul exploziei, aerul otrăvit care aducea moartea prin inspirare).

O a treia planetă care se pregătește să schimbe semnul(să facă un „ingres” într-o nouă zodie) este Neptun care va trece din Vărsător în Pești pe 5 aprilie 2011. De fapt, va face o mică incursiune până pe 5 august, când se va reîntoarce în Vărsător și va intra apoi definiv în februarie 2012. Peștii reprezintă zodia în care Neptun se simte bine, pe care o guvernează și atunci când dă ce are mai bun, el reprezintă: compasiune, morală, aspirații, idealuri înalte; artă, speranță, instituții caritabile, creativitate artistică, lichide(alcool, petrol, apă, etc). Neptun afectat de aspecte nefericite cu alte planete sau prin poziție aduce confuzie, nelegiuire, crimă, droguri, intoxicații, droguri. El mai este asociat și cu societățile secrete, instituțiile religioase, spitale, cămine pentru vârstnici. Neptun va sta 14 ani în zodia Pești și va predispune potrivit aspectelor majore pe care le va face cu alte planete grele(Jupiter, Saturn, Uranus sau Pluton). Voi studia și voi analiza în alt material, pas cu pas, efectele lui Neptun.

Ceea ce este clar este faptul că lumea, la toate nivelurile(fizic, economic, climă, convingeri, idealuri) se schimbă. Anul viitor va începe să se formeze o cuadratură(un unghi de 90 de grade) între Uranus și Pluton: prima dată în iunie 2012 și de multe ori până în martie 2015 care va aduce transformări profunde, radicale. Acesta este considerat un ciclu al mișcărilor sociale, dar nu numai. Anii 2012-2013-2014 vor fi unii care se vor dovedi traumatizanți, mai ales pentru cei care fac față greu la schimbări. Cei puternici și deschiși provocărilor, cei care se implică, sunt activi și perseverenți, cu siguranță vor ieși mai puternici din aceste provocări existențiale.

 

Orice coincidență cu evenimente reale va fi pur întâmplătoare!

 

 

AstroVesta®                                                      14.03.2011

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică