Om bogat, om sărac

Om bogat, om sărac

15.09.2014 - Astrologie Natală

Acum câtva timp, o postare pe facebook, rețeaua care ne-a „virusat” pe mulți dintre noi, mi-a sugerat subiectul unui material pe tema șansei de a avea un start bun în viață, de a te naște într-o familie bogată. Este acesta un noroc și asigură automat o înscriere pe lista celor mai fericiți oameni de pe pământ?

Dar iată care era mesajul unei românce pe care inteligența, frumusețea și norocul au dus-o să muncească și să trăiască prin însoritele și opulentele meleaguri ale Emiratelor Arabe Unite:

„Adevărat cine a spus că din copiii săraci ies domni! Nu vreau să generalizez, dar experiența m-a făcut să spun asta. Nu mi-aș dori ca cel care va fi copilul meu (atunci când îl voi avea) să aibă lipsurile pe care le-am avut eu, dar nici să fie un râzgâiat, ingrat, impertinent, arogant și hain cu toată lumea, în special cu cei nevoiași. Am văzut cu ochii mei cum copilul unui cuplu de arabi înstăriți râdea de copilul unor filipinezi (muncitori, cel mai probabil), că avea hăinuțele ponosite și "ne la modă". Mi-au dat lacrimile. Mi-am adus aminte de mine în liceu și de multe alte momente jenante din viața mea, pentru că am fost un copil modest spre sărac. În schimb, micuțul filipinez i-a zambit și i-a spus "da, dar eu mă joc în parcul X! Pe tine nu te-am văzut pe acolo!". În inocența lui, i-a dat arabului un răspuns genial, din punctul meu de vedere! La 12-13 ani sau câți ani o fi avut arabul, nu cred că a realizat valoarea răspunsului primit. În schimb mie, mi-au dat încă odată lacrimile...dar de bucurie!”


Ați putea să vă întrebați dacă se poate vedea, într-o astrogramă, care sunt șansele de a avea noroc în viață și dacă pot fi ele maximizate. Ei bine, astrologia oferă și aceste posibilități, ea având atât o planetă care simbolizează norocul, cât și un punct astrologic bine definit, numit chiar Punctul Norocului. Astrologic însă, există o viziune mai largă asupra semnificației de noroc și care depășește semnificația materială și financiară. Cineva poate avea noroc de a scăpa cu viață din situații-limită, altul poate avea noroc în circumstanțe diferite ale vieții prin care pare că, de undeva, cineva îl salvează sau îl îndrumă spre calea cea mai bună și în sfârșit, altcineva poate avea noroc la bani, adică să-i câștige ușor și fără muncă.


Există diferență între bogăție și noroc, prima poate fi obținută și prin inteligență și efort conștient și persistent, iar al doilea poate fi risipit ajungându-se la sărăcie, în ciuda oportunității respective. Să te naști într-o familie bogată și puternică nu înseamnă neapărat un noroc în viață și chinezii au fost primii care au înțeles asta, prin arta lor divinatorie numită fiziognomie sau citirea feței. Ei împart chipul uman în trei părți, prima fiind cea cuprinsă între rădăcina părului de pe frunte și linia sprâncenelor. Această porțiune desemnează copilăria și adolescența și o frunte lată, luminoasă și netedă semnifică o copilărie reușită, dar dacă restul feței nu se încadrează în regulile ce prevăd fericire și succes în viață, ea nu are mare valoare.


Dar să revenim la astrologie și voi începe prin a susține că un Jupiter bine plasat într-o astrogramă natală este un indiciu de sănătate, bogăție și noroc. Aș mai adăuga că, dacă și Mercur este în situație bună, iar Saturn nu este afectat, posesorul acestor configurații benefice, va avea și înțelepciunea de a folosi bogăția și norocul hărăzite de soartă cât mai bine și mai mult timp. Mai există un loc în astrogramă, o casă cum spunem noi astrologii, care arată câștigurile prin activități speculative în general și a celor la loterie în mod particular, iar prezența acolo a unor planete benefice și bine aspectate este de bun augur.


Atenție însă! Nimeni nu vă poate spune numerele câștigătoare la loto, iar cine afirmă că poate face acest lucru nu e un astrolog profesionist și, cu siguranță, nici un om onest. Decât să vă ia banii, mai bine să-și folosescă el „harul” să vadă acele numere și să se îmbogățească astfel. Se poate vedea însă, de către un astrolog bun, dacă aveți șanse să obțineți câștiguri fără muncă și când sunt perioadele cele mai bune în care e posibil să aveți asemenea evenimente plăcute. Nu poate câștiga la vreun joc de noroc decât cel care are înscrisă, în astrograma natală, posibilitatea unui astfel de câștig. Altfel, degeaba s-ar chinui cineva care nu a primit în "bagajul" cu care a venit în această viață un asemenea dar să afle numerele norocoase.imagine
Banii


Iată pe scurt, o listă de oameni bogați sau care au obținut câștiguri consistente:


Bill Gates (patronul Microsoft și cel mai bogat om al planetei): Are un Jupiter în Leu, zodia care semnifică șansele de câștig prin activități speculative (aici intră și șansa valorificării investițiilor, a spiritului de întreprinzător). Jupiter în Leu este puternic prin însăși plasarea lui în zodie, dar la Bill Gates mai este  și conjunct cu Pluton și în aspect bun cu Neptun și poziționat, ghiciți unde? Chiar în Casa Banilor.


Carlos Slim (om de afaceri mexican care își dispută adesea cu Bill Gates locul de cel mai bogat pământean): Are un Jupiter tot într-o zodie de Foc și anume în Berbec (este puternic, în trigon cu domiciliul său) și în aspect favorabil cu Soarele în Vărsător.


Dinu Patriciu (cunoscut politician și om de afaceri român): Are pe Jupiter retrograd în Pești, tot zodie de domiciliu, cea în care se simte cel mai bine benefica planetă. Faptul că este retrograd înseamnă o șansă care se continuă dintr-o viață precedentă și care, așa cum am observat în multe cazuri pe care le-am analizat, se cam termină „pe drum”, în viața actuală. La dl. Dinu Patriciu, Jupiter este în aspect nefavorabil cu Mercur, ceea ce arată și lipsa de înțelepciune, dar și de onestitate (Mercur sau Hermes era considerat și patronul „hoților”), care subminează bogăția obținută.


Ioan Niculae (om de afaceri cu peste 50.000 de ha, unul din cei mai bogați fermieri români): Jupiter este în Rac, unde stă foarte bine (este exaltat), în aspecte bune cu Venus și cu Luna și conjunct cu o stea benefică Sirius, care favorizează faima, obținerea puterii și a bogăției. Dl. Ioan Niculae nu va muri, în niciun caz, sărac și averea lui va crește cu trecerea timpului.


Stelian Ogică (cel mai cunoscut și mai mediatizat câștigător la loterie, condamnat pentru înșelăciune, deoarece a revendicat un bilet câștigător care nu ar fi fost niciodată în posesia lui): Are pe Jupiter în Leu, în semnul norocului și bogăției, chiar sus de tot, în casa care arată expunerea socială, renumele și buna sau reaua reputație, după caz. Cum Jupiter este în aspect rău cu Venus de pe casa datoriilor (deh, plăcerile și femeile), dar și cu Neptun din casa banilor (înșelăciune, confuzie, risipă), mă tem că bunăstarea domnului Ogică va fi întruchiparea zicalei „fuse și se duse”.


AstroVesta®

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică