Iubirile Scorpionilor

Iubirile Scorpionilor

31.10.2023 - Astrologie Relațională

Zodia Scorpionului(23 octombrie – 21 noiembrie) reprezintă etapa premergătoare iernii, în care natura îşi schimbă culoarea din verde în arămiu, înainte de a deveni complet cenuşie. Frunzele cad şi acoperă pâmântul, văduvit de roadele sale, cu o pătură foşnitoare. Sub ea viaţa continuă fiind ocrotită şi hrănită de materia de deasupra, care se descompune încet şi inexorabil. O nouă sevă se creează din această putreziciune, în timp ce totul se transformă, se metamorfozează şi se pregăteşte discret spre o nouă renaştere, care acum este pare atât de îndepărtată.

 

         Cei născuţi sub semnul zodiei Scorpionului vor avea, asemenea perioadei de anotimp care îi corespunde, o viaţă care va sta sub semnul transformărilor, a crizelor şi renaşterilor din propria cenuşă. Adesea, ei vor începe ceva nou numai după ce ceva vechi este distrus din temelii sau se descompune într-o perioadă de intense energii puţin vizibile pentru ceilalţi. Avem două categorii destul de deosebite de Scorpioni:

1.Scorpionii evoluaţi: ei sunt situaţi pe un înalt nivel spiritual; ei se aseamănă cu vulturul, unul din simbolurile acestei zodii enigmatice.

2.Scorpionii mai puţin evoluaţi: aceştia se aseamănă cu şerpii. Vor împrăştia în jurul lor venin, vor fi invidioşi, răzbunători şi vor lovi mişeleşte, fără milă. E puţin spus că vor fi lipsiţi de tact, căci nu le va păsa decât de împlinirea propriilor dorinţe.

         Şi unii şi alţii sunt oameni dintr-o bucată şi care cred întotdeauna că părerile şi convingerile lor sunt cele mai bune.

 

         Scorpionul este guvernat de Marte(planeta virilităţii, energiei şi agresivităţii) şi de Pluton(planeta dorinţei de putere, a transformării profunde şi a obsesiilor). Nu este greu de înţeles cum, având asemenea „patronaj”, oamenii-Scorpion nu se mulţumesc cu jumătăţi de măsură în ceea ce priveşte dragostea şi sexul. Ei sunt nativii care par cel mai dificil de înţeles şi asta se datorează, în primul rând, faptului că ei se lasă greu descoperiţi. Planetele feminine Luna şi Venus se află în poziţii nefavorabile în acest semn şi Marte este cel care „dă tonul”, intensificând emoţiile, sentimentele. Acestei zodii fascinante îi sunt caracteristice atracţiile fatale, misterioase, dureroase  sau devoratoare. Un Scorpion abordează dragostea ca o luptă şi pentru a cuceri şi păstra persoana iubită este în stare de orice, ducând un război cu oricine dacă e nevoie.

 

Femeia-Scorpion: Chiar dacă nu este frumoasă, datorită puterii sale magnetice, este deosebit de seducătoare şi cu un farmec cuceritor. În personalitatea ei, se produce o uşoară polarizare spre domeniul masculin, împletită cu accente extrem de feminine(violenţă, independenţă, expresivitate, exuberanţă, voluptate, erotism); reprezintă femeia care, dacă regretă ceva, atunci regretă faptul că nu s-a născut bărbat. Fascinantă, excesivă, chiar obositoare, dispreţuieşte lipsa de fermitate şi îşi doreşte reuşita pentru satisfacerea ambiţiei sau pentru a putea străluci. Pretenţioasă şi pătimaşă, nu are răbdare cu cei care nu corespund standardului său sau care sunt instabili, iar frustrarea vieţii sentimentale îi declanşează furii răzbunătoare şi reacţii distructive. Are capacitatea de a pătrunde profund în sufletul partenerilor şi simte instinctiv când este minţită. Femeia-Scorpion poate fi o parteneră ideală pentru căsnicie cu condiţia ca soţul să o înţeleagă şi să-i respecte independenţa şi preocupările profesionale; dacă nu va face acest lucru, va fi nefericită şi depresivă psihic şi va căuta să evadeze de lângă un bărbat tiranic, iar în cazul unuia slab, îl va părăsi imediat. Îşi va apăra familia, dragostea, partenerul până la moarte, deşi nu le va acorda prea multă libertate. Ideal pentru ea este un bărbat viril, cu personalitate puternică, dar şi pe care să-l controleze într-un fel. Foarte greu va trece peste infidelitatea partenerului şi nu-l va ierta complet niciodată şi nici nu va uita ofensa.

 

Bărbatul-Scorpion: Fizicul Scorpionului este adesea robust, cu un magnetism puternic, cu tenul de culoare mai închisă, ochii adânciţi cu sclipiri de foc rece; are o privire pătrunzătoare, o exprimare directă şi sarcastică; vocea are tonuri aspre, chiar dacă manierele sunt curtenitoare. Este capabil de pasiuni arzătoare şi este decis să reuşească. Stilul său este dominant şi posesiv şi apelează cu talent la rolurile care îi convin pe moment. Bărbatul-Scorpion este dominat de senzualitate şi sexualitate, abil şi pasionat şi găseşte mereu mijloacele de a cuceri femeia care îl atrage. Este foarte dezagreabil dacă este neapreciat sau, şi mai rău, criticat. Este bărbatul care nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură, ce pretinde adoraţie, vrea să domine şi e plin de pretenţii; încăpăţânat şi chiar obositor, face foarte dificilă convieţuirea cu el în pace şi armonie. Partenera sa trebuie să fie alcătuită din superlative(cea mai frumoasă, tandră, tolerantă şi bună gospodină din câte există). Îşi iubeşte mult copiii şi le va acorda atenţie deosebită şi îi va influenţa cu personalitatea lui puternică.  Bărbatul-Scorpion este generos, plin de complimente pentru femeia pe care o iubeşte şi de la care aşteaptă erotism şi mister. Are o putere de atracţie ce poate fi periculoasă şi epuizantă pentru partenere care nu sunt pregătite pentru agonie şi extaz şi preferă relaţii facile, călduţe. Poate avea un comportament despotic, căci are o natură arzătoare(chiar dacă e semn de Apă, să nu uităm că este guvernat de Marte), exigentă şi exclusivistă: vrea totul şi numai pentru EL.

 

         Cuplare/Separare: Scorpionii pot fi găsiţi în anturaje de prieteni, la spectacole, în excursii sau la petreceri. Întâlnirea cu el sau ea se poate produce şi prin intermediul relaţiilor profesionale, mai ales dacă poţi ieşi în evidenţă cu ceva: fizic sau intelect, dar cel mai bine cu amândouă. În societate, Scorpionul este liniştit, dar cu toate simţurile în alertă, studiind şi analizând pe ceilalţi. Doreşte atenţie şi indiferent ce îţi spune, trebuie să fie luat în serios şi să nu fie contrazis prea mult. Ascultă cu plăcere complimentele, dar intuiţia deosebită îl ajută să deosebească pe cele sincere de cele mincinoase. Nu e o idee bună să ironizezi un Scorpion sau să-l jigneşti, căci te va lovi chiar atunci când nu te aştepţi. Îi place să fie provocat/ă sau incitat/ă şi adoră jocurile misterioase. Bărbatul care iese cu o femeie-Scorpion nu trebuie să fie zgârcit nici la bani şi nici la complimente. O femeie care are întâlnire cu un Scorpion trebuie să uite de modestie şi timiditate, să fie îmbrăcată provocator, să aibă un parfum bun şi să fie spirituală şi lipsită de complexe.

 

         Sepărările de partenerii-Scorpioni sunt mereu dureroase. Un Scorpion este loial şi foarte greu se hotărăşte să facă primul pas spre despărţire. Este furios însă când e pus în faţa faptului împlinit şi când a fost înşelat, lucru valabil pentru ambele sexe. Pentru a minimiza reacţiile extreme ale Scorpionului, în caz de despărţire, e nevoie de diplomaţie şi tact. Pentru a-l face să se îndepărteze de tine, nu-i da dovezi de dragoste, nu-l săruta, fii critică asupra modului cum arată sau se îmbracă, fii egoistă. Mai mult, fii nemulţumită tot timpul, nu-l lăsa să te domine, fii egoistă şi angrenează-te în activităţi fără să te intereseze ce părere are el. Un efect de măciucă poate avea desconsiderarea virilităţii sale, dar se cere prudenţă pentru asemenea atitudine. Bărbatul care doreşte să se despartă de o femeie-Scorpion trebuie să fie neglijent şi trândav, să-şi ignore partenera, să critice ce face ea şi felul cum se prezintă căminul conjugal. „Cireaşa de pe tort” este să fie infidel şi să nu regrete asta, spunând cât de grozavă este cealaltă. Reputaţia că Scorpionii sunt răzbunători este întemeiată şi uneori doresc să nu se despartă tocmai pentru plăcerea diabolică de a-şi chinui partenerul. Cunoscând mai bine această zodie, prin experinţa de astrolog şi om, pot spune că am reuşit să înţeleg această latură a lor care provine din faptul că Scorpionii dăruiesc ceva profund din ei înşişi într-o relaţie. Atunci când relaţia încetează este ca şi cum ar muri o parte din ei.


         Compatibilităţi generale:

         Relaţii foarte bune: Rac, Capricorn şi Peşti

         Relaţii de prietenie: Fecioară, Scorpion şi Săgetător

         Relaţii imprevizibile: Vărsător

         Relaţii dificile: Berbec, Taur, Gemeni, Balanţă şi Leu

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică