Iubiri de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Iubiri de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

22.02.2012 - Astrologie Relațională

Elementul Pământ conferă celor aflați în zodiile care îi aparțin – Taur, Fecioară, Capricorn – calități precum stabilitate, responsabilitate, conservatorism, eficiență, inteligență, spirit de organizare și simț practic. Chiar și la o primă vedere, aceste trăsături sunt minunate pentru orientarea în viață, pentru carieră și pentru relații bazate pe interese practice și conferă nativilor respectivi reputația că „nu își pierd capul”. Asta poate să nu fie adevărat mereu, ci mai degrabă se poate spune că Taurii, Fecioarele și Capricornii au capacitatea să nu arate tuturor și uneori nici chiar celor pe care îi iubesc, cât de tare sunt îndrăgostiți.

 

         Nativii acestor zodii sunt bine adaptați la lumea fizică, pământeană și am putea spune ca sunt cei care se leagă de partenerii lor prin toate cele cinci simțuri. În modul în care inițiază o relație, ei manifestă răbdare și prudență, căci nu se grăbesc să-și exprime sentimentele. Relația cu un Taur, o Fecioară sau un Capricorn, atunci când este cu un partener compatibil, devine din ce în ce mai reușită cu trecerea timpului, fiind aidoma vinului a cărui aromă este mai puternică cu cât el este mia vechi. Acești nativi tind să rămâni stabili, demni de încredere și rezistenți precum pământul și timpul este factorul cel mai important în relațiile lor. Autocontrolul și siguranța sunt condiții necesare pentru ca ei să savureze o relație, dar diminuează nevoia de romantism și de excitare: Aceasta poate fi un handicap în relațiile cu nativii zodiilor de Foc, care au nevoie de mai mult entuziasm pentru a-și menține flacăra iubirii aprinsă și care au nevoie de mai multă excitare. Astfel, relațiile dintre cei născuți în zodii de Pământ pot fi dificile cu cei care au predominant, în astrograma lor, zodii de Foc(Berbec, Leu și Săgetător).

 

         Pentru nativii de Pământ, amorul, iubirea și relațiile intime sunt legate de nevoi fizice și de responsabilități, datorii. Ei au nevoie de prezența fizică a partenerilor, să-i atingă, să-i audă, să-i miroasă, într-un cuvânt să-i aibă aproape. Fizicul, forma, înfățișarea, îmbrăcămintea și, în general, aparența exterioară a persoanelor iubite sunt foarte importante pentru acești nativi. Unele din aceste trăsături ale lor îi face neîncrezători și să se simtă inconfortabil față de oamenii mai plini de viață, independenți și cu o minte mai agilă așa cum au cei care aparțin semnelor de Aer(Gemeni, Balanță și Vărsător), cu care pot avea relații dificile. Nativii de Pământ se împacă însă foarte bine atât între ei, cât și cu cei care aparțin elementului Apă(Raci, Scorpioni și Pești). Se spune că Pământul este hrănit de Apă și Apa capătă consistență prin Pământ așa că semnele de Pământ se pot bucura de compasiunea, înțelegerea, sensibilitatea și imaginația semnelor de Apă. Astfel cei născuți în zodiile Rac, Scorpion și Pești vor beneficia de grija, devotamentul și spiritul practic al celor din zodia Taur, Fecioară sau Capricorn, cu care pot avea relații reușite.


imagine
Iubiri de PamantCaracterisiticile principale ale relațiilor zodiilor de Pământ:

  • Tauri: în relații, sunt focalizați pe confort și armonie. Sunt atrași de persoane frumoase, rafinate, elegante, fiind impresionați de aparențe. În cazul cel mai neplăcut, pot fi posesivi, încăpățânați, avari. Dacă sunt nesatisfăcuți fizic(fie că e vorba de sex, fie că e vorba de mâncare), pot deveni răi și iritabili.
  • Fecioare: sunt nativi înclinați spre analiză, ceea ce poate duce, în cazurile nefericite, la critică excesivă. Trebuie să învețe să fie mai relaxați și mai spontani. Sunt plini de contradicții în ceea ce privește amorul, oscilând între senzualitate și puritanism. Odată ce își acceptă latura lor senzuală și a faptului că nimeni și nimic nu e perfect, pot îmbina comunicarea mentală și satisfacția senzuală într-un mod strălucit.
  • Capricorni: sunt foarte serioși și precauți în ceea ce privește emoțiile și reputația lor. Au un autocontrol și o putere de stăpânire foarte mare și își exprimă cu dificultate emoțiile. Afecțiunea lor este solidă și dominată de spirit de sacrificiu, datoria trecând uneori peste sentimentele lor. Sunt conservatori, ambițioși și lipsiți de imaginație, cu un comportament oarecum convențional.

 

Cupluri mondene de Pământ compatibile:

  • Pământ-Pământ: Victor Ponta(Fecioară)-Daciana Sârbu(Capricorn); Adrian Mutu(Capricorn)-Alexandra Dinu(Capricorn)
  • Pământ-Apă: Laurence Olivier(Taur)-Vivien Leigh(Scorpion); Fred Astair(Taur)-Ginger Rogers(Rac); Cristi Borcea(Capricorn)-Mihaela Borcea(Scorpion)

 

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică