Iubiri de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Iubiri de Apă: Rac, Scorpion, Pești

22.02.2012 - Astrologie Relațională

 

Apa conferă celor născuți în zodiile respective – Rac, Scorpion și Pești – adaptabilitate, intuiție, sensibilitate, tenacitate, intuiție, magnetism. Ei sunt, în general, personalități introvertite, aparținând tipurilor psihologice limfatice, melancolice sau colerice(în special Scorpionii, căci sunt născuți sub semnul lui Marte, zeul războiului).

 

Semnele de Apă sunt cele mai intuitive și mai sensibile din punct de vedere psihic și afectiv. Ele pot fi calme la exterior, dar în interior sunt adesea măcinate de contradicții și bulversate de incertitudini. Ele sunt mult mai preocupate de sentimentele, emoțiile și trăirile proprii, dar și de ale celorlalți, fiind adesea ca un burete care absoarbe tot ceea ce simt cei din jurul lor. Nativii acestor zodii sunt cei care au dat lumii, cuvântul „dor”, căci pot simți cu intensitate maximă atât iubirea, cât și ura, cei care pendulează între aceste trăiri extreme fiind, cel mai probabil, Scorpionii. Racii, Scorpionii și Peștii sunt rezervați și mai ales dacă se simt răniți, se retrag într-o lume a lor, interioară, cu riscul de a se izola și a se rupe de cea reală. Cei mai sensibili și intuitivi dintre nativii semnelor de Apă au capacități de alinare și vindecare a durerilor și suferințelor celorlalți, căci îi regăsim adesea printre cei mai mari vindecători, fie că sunt artiști, muzicieni, poeți, doctori sau bioterapeuți.


imagine
Iubiri de ApaSemnele de Apă nu se împacă cu personalități puternice, zgomotoase, energice, căci acestea le pot răni cu ușurință și astfel compatibilitatea dintre Raci, Scorpioni, Pești și nativi ai zodiilor de Foc(Berbeci, Lei și Săgetători) este una destul de scăzută. La fel, ele sunt intimidate de vorbăria semnelor de Aer(Gemeni, Balanțe și Vărsători) pe care le suspectează adesea de superficialitate din cauza ușurinței lor de a trece de la un subiect la altul. Semnele de Apă au nevoie de o ancoră puternică, de simțul pragmatic al zodiilor de Pământ, ca și de rezistența și stabilitatea lor. Astfel, relațiile dintre Raci, Scorpioni, Pești și Tauri, Fecioare, Capricorni decurg mai ușor, spre beneficiul ambelor tabere. Zodiile de Pământ au și ele de câștigat de pe urma celor de Apă, căci acestea din urmă le hrănesc, le asigură tandrețea, calmul și flexibilitatea la care primele nu prea excelează.

 

Caracterisiticile principale ale relațiilor zodiilor de Apă:

  • Raci: sunt nativii care au cele mai frecvente fluctuații emoționale, adesea greu de înțeles de către ceilalți. Racii sunt loiali, empatici, timizi. Uneori pot deveni paranoici în a-și apăra intimitatea și această atitudine provine dintr-o teamă exacerbată de a fi răniți. Iubesc relațiile calde, liniștite, oarecum monotone, care le conferă siguranță.
  • Scorpioni: cei născuți în această zodie doresc să experimenteze dragostea ca un sport extrem, cu bine și cu rău. Pentru ei, nu prea există jumătăți de măsură, căci sentimentele lor sunt foarte profunde și au un grad de atașament foarte ridicat. Au magnetism sexual și latura erotică joacă un rol decisiv în relațiile lor.
  • Pești: le trebuie mult timp și experiențe multiple(uneori simultane) pentru a înțelege ce doresc, de fapt, de la persoana iubită. Sunt cei mai idealiști și își exprimă sentimentele cu bunătate, compasiune și spirit de sacrificiu. Îi idealizează pe cei pe care îi iubesc și sunt adesea orbi la defectele lor, ajungând uneori în postura de victime, chiar și atunci când ei sunt cei care trădează relația.

 

Cupluri mondene de Aer compatibile:

  • Apă-Pământ: Vivien Leigh(Scorpion) - Laurence Olivier(Taur); Ginger Rogers(Rac) - Fred Astair(Taur); Mihaela Borcea(Scorpion) - Cristi Borcea(Capricorn)
  • Apă-Apă: Richard Burton(Scorpion) – Elizabeth Taylor(Pești); Prințul Charles al Marii Britanii(Scorpion) - Lady Diana(Rac) – Camilla Parker(Rac); Cristi Chivu(Scorpion) - Andreea Raicu(Rac)

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică