Îngeri călători

Îngeri călători

08.08.2023 - Astrologie Natală

Un înger printre noi

(articol scris în octombrie 2007)

 

Astrograma natala a unei persoane este o reprezentare a bolții cerești considerând Pământul un punct fix și arătând planetele așa cum sunt ele așezate pe cer, în momentul și locul nașterii persoanei respective. Această reprezentare are forma unui cerc complet de 360 de grade pentru că Soarele descrie o mișcare circulară aparentă (așa cum o vedem de pe Pământ), pe parcursul unui an de zile și trecând prin dreptul a 12 constelații zodiacale. Acest drum a fost denumit zodiac și derivă de la “zoon”, care înseamnă animal și “diakos”, care înseamnă drum. Deci zodiacul ar însemna, într-o traducere simplistă, un “drum al animalelor”, aluzie la denumirile antice ale constelațiilor.

 

Prin modul lor de așezare pe acest cerc, planetele pot ocupa diferite poziții particulare una față de alta. Mai întâi, ele pot sta alături: când sunt destul de apropiate, se spune că sunt în conjuncție. Acesta este un aspect care poate fi benefic sau nefavorabil, ca și în viață cu doi parteneri. Dacă sunt două planete opuse prin calitățile lor (de exemplu, Soarele cald și uscat și Luna umedă și rece), e clar ca ele se incomodează, ba chiar se pot anihila reciproc. Tot așa si oamenii: faptul că dorm în același pat sau sunt din aceeași familie nu îi face, în mod automat, să colaboreze și să se simtă confortabil împreună. Dimpotrivă, atunci când sunt foarte diferiți și fiecare încearcă să-și impună personalitatea în fața celuilalt, e clar că cel puțin unul dintre ei va avea de suferit. Mai avem și acea conjuncție care poate aduce atribute în exces și atunci ce e prea mult strică. O conjuncție Soare-Marte sau Marte-Pluton aduce, de multe ori, cu imaginea unui reactor nuclear scăpat de sub control. Atunci când planetele formează între ele unghiuri de 60 și 120 de grade, se spune că ele formează sextile, respectiv trigoane, care sunt întotdeauna aspecte armonioase. Acestea aduc sprijin reciproc, capacitate de evoluție, armonie între calitățile reprezentate de planetele în cauză. În situația în care planetele formează între ele unghiuri de 90 și 180 de grade, avem de-a face cu careuri și opoziții care sunt aspecte nefavorabile. Ele determină tensiuni, conflicte, obstacole peste care trebuie să trecem. Cu toate aceste aspecte, astrograma arată ca o țesătură unică de linii albastre și roșii (după clasificarea aspectelor în armonioase și nefavorabile), specifică fiecărui individ și care trasează în mare, atât personalitatea, cât și destinul lui.

 

Când eram începătoare încă în ale astrologiei, am avut un caz care m-a impresionat profund: citisem în cărți despre așa ceva, dar altceva este când îl întâlnești efectiv în viață. Primisem atunci apelul unei mame cu o fetiță de 11 ani în anul 2006, atunci când i-am analizat, prima oară, astrograma natală), cu multe probleme de sănătate, printre care și un cancer osos operat deja. Am introdus datele fetiței în program și am listat astrograma. Când m-am uitat la ea, am crezut ca am greșit eu ceva sau s-a defectat imprimanta. Nu vedeam acea țesătură de aspecte despre care am vorbit: cercul zodiacal era GOL. Abia apoi am observat într-un colț al lui două mici linii albastre, două sextele stinghere. Ba mai mult, nouă din cele zece planete erau situate doar în două semne zodiacale: patru planete în Săgetător – semnul spiritualității, al desprinderii omului de natura animalică și al căutării Creatorului, iar cinci planete erau situate în Capricorn – semnul responsabilității, al înțelepciunii și al sacrificiului. Am rămas perplexă: actograma fetiței nu avea careuri, nu avea opoziții, nu avea planete retrograde, care ar fi arătat planurile în care, într-o viață anterioară, ar fi făcut greșeli pe care, în această viață, ar fi fost nevoie să le repare. Mai văzusem o actogramă asemănătoare, dar nu atât de perfectă, într-o carte de astrologie unde era specificat ca aparține unui guru indian cu niște puteri deosebite.


imagine
Inger

 

 

Nu înțelegeam de ce un spirit atât de evoluat a ales să vină să sufere în lumea asta imperfectă (ca să o spun cu eleganță) în care trăim. Spiritul ei nu avea nimic de îndreptat, nu avea, la nivelul nostru terestru, nevoie de nicio evoluție. Și apoi am înțeles: nu venise pentru ea, ci într-un gest suprem de altruism, a venit pentru altcineva: venise să ajute spiritul mamei sale să evolueze, fapt ce mi-a fost confirmat de studierea astrogramei acesteia. Și am mai înțeles ceva, și anume că am avut privilegiul rar de a fi făcut astrograma unui ÎNGER. Probabil că mai sunt și alții printre noi, dar noi trecem pe lângă ei cu nepăsare, prea preocupați de căutarea unei fericiri iluzorii.

 

Vă rog, opriți-vă un pic din iureșul vieții zilnice și uitați-vă în jur: Oare, pe lângă voi, nu există nici un înger?

 

 

Îngeri călători

(Postare Facebook în noiembrie 2021)

 

În noiembrie 2021, cu puțin înainte de comemorarea incendiului de la Colectiv, am ”prins” urma unui alt înger care, atâta timp cât a trăit, a fost lumina, căldura și rațiunea de a exista a părinților lui. Când a murit în acel incendiu îngrozitor, era un tânăr realizat, cu o carieră frumoasă și având aparent o viață minunată în fața lui. Planetele retrograde sunt prezente în astrograma natală a cuiva – deși sunt persoane care nu au niciuna – într-un număr relativ redus: 2, 3, 4, mai rar 5 sau 6. Dar când întâlnești pe cineva care avea, la momentul nașterii sale, 7 planete retrograde dintr-un număr maxim posibil de 8, evident că realizezi că acea persoană a venit cu o misiune dificilă. Dacă mai afli și că, la data morții, o planetă personală în tranzit se întâlnea cu Nodul Sud natal (karma) și Saturn era exact pe poziția sa de la naștere, înțelegi că sufletul persoanei și-a ales singur momentul și locul ieșirii din lumea fizică.

 

Dar minunile se întâmplă și uneori sunt evidente pentru toată lumea. La aproape un an și jumătate de la moartea băiatului, părinții, oameni peste 50 de ani, au din nou un copil, de data asta o fetiță, care are o singură planetă retrogradă (Venus), exact cea care nu era retrogradă în astrograma fratelui dispărut. Ba mai mult, au Saturn în aceeași zodie și cu același aspect la planeta care semnifică iubirea (Venus). Venus din astrograma fratelui este conjunctă cu Nodul Nord al fetiței, ca și cum el ar veghea cu infinită iubire asupra misiunii ei în această viață, misiune care ghiciți cam care ar fi? Ei bine, cu Nodul Nord în Fecioară, o dedicare spre ajutorarea altora, spre vindecare, este aproape de înțeles și nu m-aș mira ca ea să se îndrepte spre medicină, ca o compensare a celui care nu a fost salvat, pentru că, la nivel de suflet, nici nu-și dorea asta (sunt indicii astrologice care spun asta).

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică