Infidelitatea zodiilor

Infidelitatea zodiilor

18.12.2018 - Astrologie Natală

Studii laborioase au dezvăluit că 50% dintre bărbații căsătoriți se angajează în relații extraconjugale la un moment sau altul, pe durata relației lor. Este posibil însă ca procentul să fie de aproape 65%! Aproape orice mariaj se va confrunta mai devreme sau mai târziu cu o „prietenie” în afara relației și care poate fi doar afectivă(așa numita relație „platonică”) sau și fizică, ducând uneori chiar la destrămarea relației originale. Experienta de interpretare a peste 3000 de astrograme de cupluri mi-a oferit posibilitatea de a recunoaste existența unor tipare astrale care reflectă tendințele spre infidelitate ale celor care au Soarele sau Ascendentul in anumite zodii sau care sunt victimele înșelăciunii partenerilor lor.

 

În primul rând, am observat că înclinația spre a fi nesincer într-un parteneriat este mai des întâlnită la anumite zodii decât  la altele. Apartenența Ascendentului sau a planetelor personale precum Soarele, Luna, Venus si Marte la anumite zodii, creează premisele apariției tentațiilor care se pot transforma sau nu în adulter (în funcție de existența altor factori adiționali).

 

Zodia Berbecului conferă o predispoziție spre a căuta noi provocări, ceea ce îi face pe cei care au planetele de mai sus în această zodie, drept prim candidați spre a fi lipsiți de loialitate conjugală. Berbecii sunt cei mai aprinși parteneri, fie bărbați sau femei, plini de curaj și nerăbdare și adepții dictonului că „în dragoste ca și în război, este permis orice”. Părerea lor bună despre ei înșiși are nevoie, de-a lungul timpului, de confirmări și reconfirmări. Ei își urmăresc obiectul iubirii și dorinței cu o înverșunare redutabilă, atâta vreme cât încă nu sunt siguri că acesta a fost cucerit pe deplin. Dar pe cât de repede se aprind, pe atât de repede își pierd și interesul, mai ales dacă sunt siguri de admirația și dragostea necondiționată a partenerului sau partenerei. Sunt mari amatori de sex și un partener care este mai puțin dispus, prin natura sa, să puna pe primul plan al relației acest aspect, îi va determina pe cei care sunt influențați de această zodie să caute satisfacție în altă parte. Bărbații Berbeci sunt posesivi și geloși, încăpățânați și orgolioși. Sunt atrași de femeile delicate, frumoase și pe care le pot domina (un semn guvernat de Marte va căuta instinctiv pe unul guvernat de Venus). În concluzie, un bărbat care are Soarele, Venus sau Marte în această zodie, nu este cea mai bună alegere pentru o căsătorie, dacă nu vă mențineți atracția „în priză”.

 

Zodia Taurului este caracterizată prin fidelitate, dar și de multă posesivitate. Cei care au planetele personale Soarele, Luna și Venus în această zodie sunt foarte senzuali și acaparatori față de persoana iubită. Nu am spus că nu pot înșela, dar mult mai rar și atunci sunt statornici chiar și în relația paralelă cu cea oficială. Adesea, au aventuri de lungă durată și sunt la fel de conștiincioși în acestea precum sunt alții în căsătorie, ceea ce se poate numi „fidelitate simultană”. Bărbații-Taur sunt cei care apreciază orice le încântă simțurile, fie că e vorba de parfumuri, de atingeri sau de o mâncare bună. Pe cât de imprevizibili sunt Berbecii, pe atât de ușor poate fi anticipat modul de comportament al celor care au Taurul ca semn al conduitei afective. Ei sunt foarte încăpățânați și dacă într-adevăr se hotărăsc să se despartă, nu prea mai există șanse să revină, orice argumente sau stimulente ar mai aduce partenera. În celălalt sens, e și foarte greu să scapi de asemenea parteneri, chiar dacă nu mai sunt satisfăcuți de relație, pentru că schimbările nu le sunt pe plac și țin mult la tabieturi și obișnuințe. Îi enervează foarte mult să fie refuzați să facă dragoste, să nu le mai faceți mâncare sau să cheltuiți aiurea pe tot felul de lucruri.

 

Pentru Gemeni, noțiunile de constanță și fidelitate sunt aproape incompatibile cu natura lor, dacă această zodie se află într-un rol dominant. Astfel o femeie care are Soarele în Gemeni, dar Luna și Venus în semne fidele precum Capricornul, Fecioara sau Leul, va avea un comportament afectiv mult mai stabil. Această zodie nu pune preț pe moralitate oferind celor caracterizați de ea o personalitate multiplă. Sunt acei oameni care iubesc mai multe persoane, în diferite etape ale vieții sau chiar simultan; se îndrăgostesc repede și intens, dar rareori sentimentele lor durează. Curiozitatea și lipsa lor de responsabilitate îi atrage frecvent către noi experiențe afective. Sunt sensibili la partenere intelectuale și sunt extrem de expeditivi în consumarea fizică a relației. La rândul lor, sunt extrem de distractivi, comici înnăscuți, cu un ascuțit simț al observației. Relația cu un Geamăn este 50% prietenie și după aceea urmează partea afectivă și sexuală. Singura șansă de a-ți menține partenerul Geamăn lângă tine este de a te reinventa, de a aduce mereu ceva nou, fie că e vorba de subiecte de discuție,  de aspect fizic sau experimente erotice. Gemenii pleacă dacă se plictisesc sau dacă sunt cicăliți cu tot felul de lucruri banale.

 

Zodia Racului oferă o altă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă stabilitate într-o relație. Dacă ar exista un cuvânt care ar putea caracteriza numai el singur relațiile cu cei ce se află sub influența acestui semn, acesta ar fi „siguranța”. Dacă un Rac se simte în siguranță într-o căsătorie, va fi un partener extrem de fidel si loial. Chiar și atunci când sunt probleme în relație, el se va crampona de iluzia că lucrurile se pot aranja și pot reveni într-o matcă liniștită. Racii sunt oameni „de casă”, care se simt bine în familie, iar căminul este pentru ei un templu și relațiile stabile îi fac să se simtă în siguranță. De fapt, se tem să rămână singuri și de aceea, sunt și foarte posesivi: nu geloși, ceea ce este un lucru diferit. Cei care sunt geloși (precum Scorpionii sau Berbecii), o fac indiferent câtă atenție li se acordă, pe când Racii oferă destulă libertate partenerelor atâta timp cât se simt protejați și au un sentiment de securitate. În schimb, vor fi răniți și suspicioși mult timp după ce au fost înșelați: cel mai adesea nu vor încheia relația, dar vor chinui partenerul infidel într-un mod subtil. La rândul lor, sunt vulnerabili la ispite atunci când se simt neglijați. Au o instabilitate emoțională care iese la vedere în momente critice și deși sunt foarte săritori când ceilalți membri ai familiei au probleme, le este greu să găsească tărie pentru ei. În general, este greu pentru un Rac să decidă să se despartă: sunt deranjați de remarci umilitoare, de răceală sufletească și de dezordinea din căminul conjugal (și aici mă refer mai mult la atmosferă și nu la curățenie), care le zdruncină sentimentul de siguranță.

 

Zodia Leului oferă doua extreme: ei pot fi cei mai fideli bărbați sau să-și înșele partenerele, dar să păstreze în continuare căsnicia sau, în cazuri în care chiar nu se mai poate, să se separe cu demnitate. Ei se bat cu perseverență și eficiență pentru persoana iubită, dar odată câștigată „reduta”, știu să o respecte și o tratează cu generozitate. Sunt extrem de vulnerabili la laude, chiar și la cele nerușinat de exagerate și dacă nu le vor primi de la parteneră, măcar din când în când, cu siguranță că se va găsi o reprezentanță a sexului opus să le ofere ce-și doresc, deoarece adesea sunt bărbați frumoși sau cu carismă. Ei mai au un atu considerabil față de ceilalți bărbați și, în același timp, un buton de alarmă pentru consoarte: sunt oameni care fac și au bani, fie că sunt slujbași dar neapărat în funcții de conducere, fie că își conduc propriile lor afaceri. Reprezentanții acestei zodii au, în general, pasiuni durabile și sunt credincioși femeii iubite, mai ales dacă aceasta are calități care sar în ochii tuturor. Dar chiar și celor mai fideli dintre ei, le place să flirteze pentru a-și testa puterea de seducție, indicator al nemaipomenitelor lor calități pe care le au sau măcar își închipuie că le au. Viața  lor erotică este extrem de bogată, iar partenerele care nu răspund cu aceeași disponibilitate, sunt primele candidate la cele înșelate. Alte motive de separare ale Leilor sunt: critica persistentă, desconsiderarea calităților lor și vulgaritatea. Toate acestea le subminează orgoliul și sentimentul lor acut de demnitate.

 

Fecioara este singurul semn zodiacal reprezentat de o femeie, ceea ce se reflectă sub forma unei trăsături feminine la ambele sexe și anume pedanteria sau atenția, adesea exagerata, asupra detaliilor. Fecioara este unul din cele mai puțin predispuse semne spre infidelitate și mai ales spre divorț. Are un sentiment al sacrificiului și o oroare de a-și expune intimitatea în fața societății, încât a trece printr-un divorț este pentru nativul Fecioară un coșmar mai înfiorător decât să suporte ani de zile sau chiar o viață întreagă o relație nesatisfăcătoare. În schimb, sunt foarte eficiente în a-și pedepsi partenerul care le-a trădat reușind să-i facă viața un calvar și apoi să facă pe victima absolută. Mai mult, Fecioarelor nu le place să-și asume riscuri și preferă seriozitatea și tradiția. Bărbatul Fecioară este unul pudic și mai ales atunci când are o aventură, el va fi foarte rezervat deoarece îi place discreția. Nu este nici foarte romantic și deși viața sa erotică poate avea unele episoade mai fierbinți, dar în general, nu este prea bogată. Bărbații Fecioară sunt familiști (deși există un procent apreciabil între ei care preferă celibatul) și evită să fie infideli sau o fac cu totul accidental, deoarece își doresc un cămin liniștit, fără tensiuni și ordonat. Bărbații Fecioară sunt dispuși să ierte multe, dar sunt totuși câteva lucruri care dacă persistă, îi pot determina să se separe: unul din cele mai importante este risipa financiară și imediat urmează infidelitatea partenerei, deoarece ei au în general un înalt simț al corectitudinii. Vulgaritatea, ca și critica exagerată, deși ei înșiși sunt înclinați spre critică, îi deranjează destul de mult.

 

Bărbații din zodia Balanței pot fi, pe bună dreptate, cei mai vânați pentru o căsătorie. Ei pot îmbina, într-un mod miraculos, iubitul, amantul, prietenul și soțul într-unul singur. Sunt gentili, sociabili, comunicativi, atenți, dar...nu strălucesc prin loialitate conjugală. Nimeni nu e perfect, nu-i așa? Pentru bărbații celorlalte zodii poate părea de neînțeles succesul de care cei din zodia Balanței se bucură printre reprezentantele sexului opus. Chiar dacă nu are frumusețea Leului, banii Capricornului, tandrețea Racului, onestitatea Fecioarelor, inteligența Gemenilor sau misterul Scorpionilor, bărbații-Balanță reușesc cu un zambet și cu o vorbă dulce acolo unde ceilalți eșuează. Dar zâmbetul și vorba dulce sunt risipite cu dărnicie oriunde și oricui, așa că posibilitatea de a i se răspunde cu aceeași monedă crește exponențial. Contrar a ceea ce se crede, deși balanța este simbolul echilibrului, cei din zodia Balanței sunt excesiv de instabili, tocmai pentru că ei caută echilibrul perfect chiar și între lucruri, persoane sau situații care sunt, în mod natural, opuse.  A împăca și amanta și nevasta și uneori prietena - pentru că ei pot fi prieteni apropiați cu femeile -  poate fi o chestiune asupra căreia să-i dedice întreaga lor energie. Ei sunt foarte sensibili și vulnerabili la frumusețea fizica, așa că întotdeauna vor fi atrași de femeile frumoase și cochete. De aceea, femeia care dorește să păstreze alături partenerul-Balanță trebuie să fie mereu atentă la cum arată și cum se îmbracă ea însăși. Un bărbat-Fecioară nemulțumit de ea i-ar atrage atenția; cel în Balanță și-ar „clăti” ochii cu altă „priveliște” mai placută, în timp ce ar putea face, culmea, un compliment consoartei neîngrijite. Ei sunt adesea superficiali în alegerile lor, fie că este vorba de soții sau de amante. Bărbații Balanță fug de plictiseală și de urât: o parteneră anosta și neîngrijită va fi părăsită, mai devreme sau mai târziu.

 

Zodia Scorpionului conferă bărbaților care au Soarele sau Ascendentul în ea, un magnetism care îi face extrem de atrăgători pentru sexul opus, dar și la fel de periculoși afectiv. Ei sunt misterioși, pasionali, posesivi și...devoratori. Le place să domine, chiar dacă o fac în mod subtil și sunt dominați de propriile lor instincte și pasiuni. Nu degeaba verbul care caracterizează această zodie este „a dori”, asemănându-i într-un fel cu Berbecii, numai că aceștia din urmă nu au perseverența și capacitatea de a manipula, de a influența, a Scorpionilor. Partenera unui Scorpion trebuie să fie alcătuită numai din superlative și să aibă o personalitate puternică, altfel va fi, de obicei, rănită de bărbatul-Scorpion, care are talentul de a „înțepa” exact acolo unde o doare mai tare. El este însă loial, sensibil și protector față de femeia care îl înțelege și pe care o admiră. Orice Scorpion are o „arhivă” secretă, fie că este vorba de probleme sentimentale, materiale sau familiale. În căsnicie, bărbații Scorpion tind să comande și sunt foarte posesivi: nu agreează ca ceva ce le aparține (și aici intră și partenera de viață) să le fie luat sau folosit fără știrea lor. Nu acordă nicio șansă unei partenere infidele și dacă nu divorțează, o fac doar pentru a-i plăti partenerei infidele cu vârf și îndesat. Dacă nu sunt mulțumiți de senzualitatea partenerei - căci sexul la ei este pasional și sofisticat - vor avea aventuri pe care le vor ascunde cu grijă. Adesea ei pot fi infideli și geloși în același timp.

 

Barbatii Săgetători au un caracter dual: pe de o parte, sunt aventurieri, superficiali, dornici de libertate; pe de altă parte, sunt atrași de tradiție, sunt conformiști, au sentimentul familiei și căminul, soția și copiii sunt foarte importanți pentru ei. Adesea, același individ Săgetător poate experimenta, pe parcursul vieții sale, ambele variante: poate fi, în tinerețe, un afemeiat, cu multe legături sentimentale pasagere, dar odată căsătorit, devine un soț și un tată exemplar și chiar moralist; sau poate fi un partener fidel și dintr-o dată, în special în jurul vârstei de 40 de ani, să lase baltă o căsnicie de 20 de ani și să aibă o aventură, care dacă este suficient de puternică, se transformă într-o a doua căsătorie. Săgetătorii sunt foarte prietenoși, plini de viață, simpatici, așa că nu este o problemă pentru ei să placă, cel puțin la prima vedere. Se plictisesc ușor și deși nu vor doar sex, le plac varietatea și stimularea intelectuală și fizică. Sunt sinceri, direcți, lipsiți de tact și sunt bărbații care spun fără prea multe menajamente adevărul, chiar dacă asta înseamnă a recunoaște că și-au înșelat partenera: un bărbat-Balanță ar face o glumă, un Scorpion ar face pe misteriosul, dar un Săgetător strâns cu întrebările, poate să pună imediat pe tavă o poveste care aruncă în aer o relație care trecea drept una solidă.

 

Capricornii ar avea cele mai mari șanse la primul loc pe podium, la categoria celor mai credincioși și stabili bărbați. Datoria, loialitatea, stabilitatea, siguranța sunt calitățile lor cele mai frecvente. Sunt considerați, într-un mod superficial, bărbați „reci”, deoarece își controlează și își cenzurează exprimarea sentimentelor, dar asta nu înseamnă că nu le au sau că ele nu sunt destul de puternice. Bărbatul Capricorn este calculat chiar și în dragoste: abordează cu seriozitate o relație, indiferent dacă este vorba de prietenie, iubire sau căsnicie. Este timid, are o natură complexă și oarecum dificilă, cu multe inhibiții, dar este un bărbat puternic și poate fi chiar dur. Complexele lui emoționale provin din faptul că își dorește multe, dar nu îndrăznește să le exprime sau să le pună în practică din prima, din cauza reticenței lui. Este foarte atent la alegerea partenerei de viatași devine un soț serios, care nu admite aventurile și cu atât mai puțin divorțul. Se pare că bărbații Capricorn devin mai sentimentali pe la 45-50 de ani, când devin mai relaxați, mai romantici. Explicația este că, la această vârstă, au obținut poziția socială și statutul financiar râvnit și pot să acorde mai multă atenție laturii afective. Atunci sunt și mai vulnerabili la relații în afara căsătoriei; ei sunt amanți de cursă lungă, care pot avea o relație extraconjugală mai stabilă și mai de lungă durată decât au reprezentanții altor zodii, căsniciile.

 

Vărsătorii sunt bărbații cerebrali cu suflet tandru, care au un simț al prieteniei foarte dezvoltat. Sunt plini de contradicții, independenți și cu oroare de constrângeri. Nu rezistă într-o căsnicie monotonă sau în care partenera este posesivă sau și mai rău, geloasă. Caută femei inteligente și simpatice, independente și cu care pot fi, în primul rând, prieteni. Flirtează, dar sunt, spre deosebire de Balanțe și Gemeni, celelalte zodii de Aer, stabili și fideli dacă sunt lăsați să-și trăiască viața (nu să înșele, pentru că dacă simt că au libertate, nu o vor face). Totuși le vine greu să-și exprime dragostea în cuvinte dulci-tandre și preferă să o facă simțită prin gesturi sau acțiuni. Nu sunt romantici și nici delicați; în schimb nu au inhibiții sau tabuuri față de niciun subiect sau experiență erotică. Vărsătorii nu sunt geloși și cu atât mai puțin posesivi, respectând independența partenerelor lor. Sunt printre puținii bărbați capabili să ierte infidelitatea partenerelor și să continue relația fără răzbunări sau reproșuri permanente deși, datorită atitudinii lor relaxate, rareori sunt înșelați. Bărbatul-Vărsător este „leneș” la însurătoare și „iute” la divorț și nu se căsătorește decât dacă este foarte îndrăgostit și i se atenuează atunci dorința de libertate. Ce îi determină să divorțeze? Mai puțin îi determină să facă acest pas propriile lor aventuri, căci pot avea, dar le tratează cu nonșalanță, decât o atmosferă încărcată acasă: dacă aceasta este apăsătoare, sunt criticați sau și mai rău, se încearcă să fie ținuți din scurt, vor divorța ușor și fără să se streseze prea mult.

 

Bărbații din zodia Peștilor pot fi considerați infidelii zodiacului: pot avea o soție și o amantă sau doua iubite în același timp, reușind să le facă pe amândouă nefericite, prin incertitudinea lor. Se complac în situații ambigue din cauză că nu se implică ferm, activ, în rezolvarea lor și a conflictelor adiacente. Nedorind să rănească pe nimeni, așteaptă să ia altcineva deciziile dureroase, chiar dacă asta înseamnă că acela altcineva este Cel de Sus. Au un magnetism aparte, suav, seducător, diferit de al Scorpionului, altă zodie cu sex-appeal: am putea spune că Bărbații-Pești au un magnetism feminin față de cel al Scorpionilor care este profund masculin, emanând virilitate. Peștii sunt demni, rafinați, politicoși și prudenți, dar totuși înclinați spre aventuri sentimentale: cu cât mai mistice și mai nefericite, cu atât mai bine. Bărbatul-Pești spune unei femei exact ce dorește ea să audă, o face să viseze și îi face promisiuni, pe care adesea nu le poate ține și când aceasta ajunge într-o lume de vis, se trezește că el a plecat să consoleze pe fosta iubită, prietenă sau soție. Este un bun amant, plin de pasiune, sensibil și atent la nevoile partenerei. Bărbatul-Pești rareori pune capăt unei relații de lunga durată într-un mod tranșant: dacă o face, are în mod sigur pe altcineva care ține telecomanda acțiunilor lui. Este cel mai romantic bărbat și întotdeauna va face totul ca femeia să se simtă iubită. Åži atunci de unde apar atâția infideli din rândul acestei zodii? Este o contradicție semnificată și de simbolul celor doi pești care înoată în direcții diferite și anume idealismul de care nu se despart până la moarte. Ei vor FEMEIA pe care nu o pot avea, femeia perfectă, în esență pură. Pe bărbații Pești îi apucă dorul de ducă atunci când sunt ignorați, criticați, atacați în pasiunile lor. Ei sunt sensibili și vulnerabili și toate acestea se vor cumula ca niste radiații nocive pentru sentimentele lor, mai devreme sau mai târziu ajungând la un prag critic.

 

Am încercat să fac o clasificare a tendinței spre infidelitate și divorț a bărbaților diferitelor zodii, considerând că niciunul nu întrunește în totalitate „prezumția de nevinovăție” (indicele 0). Am notat cu Inf – infidelitate; Div – divort și am folosit o scară de indici de la 1 la 3 pentru predispozițiile spre infidelitate, respectiv divorț.

A rezultat urmatoarea situatie:

 

Berbec: Inf=3, Div=2 ; Taur: Inf=1, Div=2; Gemeni: Inf=3, Div=2;

Rac: Inf:1, Div=1; Leu: Inf=2, Div=1; Fecioara: Inf=1, Div=1;

Balanta: Inf=3, Div=1; Scorpion: Inf=2, Div=1; Sagetator: Inf=2, Div=2;

Capricorn: Inf=1, Div=1; Varsator: Inf=2, Div=1; Pesti: Inf=3, Div=2

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică