Secolul XV (1401-1500) a fost un secol special, în care un imperiu a murit, iar un altul a luat naștere, cu figuri extrem de carismatice, cu atrocități și creații artistice de excepție. În 1453, sultanul Mehmed al II-lea cucerea Constantinopolul, iar ultimul împărat bizantin, Constantin al XI-lea, murea apărându-l și consfințind sfârșitul Imperiului Roman de Răsărit. În 1478, lua naștere cel mai fanatic și sângeros instrument al bisericii Catolice, Inchiziția spaniolă. Aceiași regi care au autorizat-o, i-au plătit expediția lui Cristofor Columb prin care a descoperit Lumea Nouă. În acest secol, creștinismul a fost ”apărat” cu cele mai mari atrocități și trebuie să-i înțelegem și să-i judecăm pe oamenii acelor vremuri nu prin prisma concepțiilor de azi, ci a valorilor pe care ei le prețuiau și a lucrurilor de care se temeau. De fapt, dacă stau și mă gândesc bine, aceeași interdependență între concepții, valori și frici există și astăzi și probabil peste 1000 de ani vom fi catalogați ca niște barbari de către urmașii noștri din rațiuni pe care astăzi le considerăm normale.
Vlad Țepeș, domnitor al Țării Românești, a rămas vestit pentru cruzimea pedepselor sale: el ordona deseori ca osândiții să fie jupuiți de piele, fierți, decapitați, orbiți, strangulați, spânzurați, arși, fripți, ciopârțiți, bătuți în cuie sau îngropați de vii. Dar metoda lui preferată și cea care i s-a transformat în poreclă, este cea a trasului în țeapă, pentru care a fost temut chiar și de oștenii turci și chiar sultanul a scăpat cu fuga dintr-o bătălie riscând același tratament. Trei secole mai târziu, când ecoul faptelor sale erau de mult uitate, un scriitor irlandez, autor de romane fantastice și de groază, reînvie legenda lui Vlad Țepeș. În 1897, Bram Stoker scria romanul ”Dracula”, folosind ca sursă de inspirație pe domnitorul român și plasând acțiunea în Transilvania. Deși evident că în afară de nume și de localizare geografică, nimic nu apropia personajul din roman de Vlad Țepeș, asocierea a devenit universală, mai ales că și Bram Stoker l-a indicat ca sursă de plecare al ideii principale a romanului.
Am găsit informația că prima lectură a romanului ”Dracula” a avut loc pe data de 18 mai 1897, dimineața (10:15am), în Londra (https://judesthreshold.com/2013/07/19/a-rectified-natal-horoscope-for-dracula/ ), o hartă foarte interesantă. Luna în Săgetător, în casa a V-a a Creativității, în opoziție cu Neptun arată o sensibilitate emoțională aproape maladivă. Marte este în grad anaretic (ultimul grad) în Rac și în casa a XII-a, a crimelor și lucrurilor ascunse, tenebroase, produse ale fanteziei subconștientului. Luna este guvernator al casei a XII-a, iar Neptun cu care se află în opoziție pe axa creativității este guvernatorul casei a VIII-a, a morții. Soarele este în casa X indicând succesul și popularitatea operei și este conjunct cu malefica stea Algol, numită și Steaua Diavolului.
Pentru Vlad Țepeș este foarte greu de stabilit cu precizie data nașterii, una dintre puținele surse credibile, Enciclopedia Britanică, specificând doar că s-a născut la sfârșitul anului 1431, deci în luna noiembrie sau decembrie. Celebrul astrolog american Noel Tyl prezintă o hartă a lui Vlad Țepeș, cu ora de naștere rectificată (nu știu cum a stabilit însă măcar data nașterii), ca fiind 7 decembrie 1431, ora 3:18am, Sighișoara.( http://www.noeltyl.com/techniques/060930.html ). Această hartă nu conține indicii foarte multe care să arate un conducător cu o asemenea cruzime. Vlad Țepeș ar fi fost un Săgetător, cu Soarele având aspecte pozitive și cu Marte în Vărsător, având un aspect pozitiv și generos (!) cu Jupiter și o opoziție cu Neptun în casa a X-a. Pare mai degrabă harta cuiva cu înclinații artistice, introvertit și nu a unui domnitor sângeros.
Mult mai întemeiată mi se pare ca dată de naștere 14 noiembrie (4 noiembrie pe stil vechi), indicată pe siteul New World Encyclopedia care conține articole atent selectate, rescrise și supervizate de o echipă de specialiști având pregătire academică (http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Vlad_III_the_Impaler ). Argumentele astrologice înclină și ele, în mod clar, spre această variantă. Vlad ar fi fost astfel născut la Lună Nouă, pe o conjuncție Soare-Lună în Scorpion, o zodie cu o binecunoscută fascinație a morții și cu înclinații spre duritate, dat fiind că este patronată de belicosul Marte. Soarele este în careu cu Neptun, aducând posibilitatea unor frustări, unor situații ambigue, trădări din belșug, exact cum s-a și întâmplat, dar și a unei carisme extraordinare. În plus, Soarele în Scorpion se potrivește mai bine cu înfățișarea voievodului, așa cum a fost ea descrisă de cronicarii vremii: nas mare și vulturesc, pielea închisă, viguros dar fără a fi prea înalt, ochii verzi, sprâncene negre și stufoase, părul negru și cârlionțat.
Mai avem o conjuncție Marte-Saturn între cei doi malefici, în Capricorn, unde unul este în domiciliu și celălalt în exaltare, la numai 3 grade de asteroidul Lucifer, deci o conjugare și amplificare a răului. Despre asteroidul Lucifer am scris acum doi ani, în articolul ”Obama, Putin și Lucifer” (http://astrovesta.com/articole.php?id=82). Opoziția Venus-Pluton arată tragismul singurei lui iubiri, tânăra săsoaică Katharina, cu care nu s-a putut căsători niciodată. Lilith în Balanță arată o karmă relațională, căsnicii nefericite, însatisfacții în cuplu, violență în familie și/sau în relațiile romantice.
Se spune că dragostea pentru Katharina i-a stârnit crize foarte violente: lovea cu sabia lucrurile din jur sau se răzbuna pe cei care erau prin preajmă. Scenele de gelozie ale domnitorului au îngrozit cetatea Brașovului, în una dintre acestea fiind rănit un preot. Crudul voievod a copleșit-o pe tânăra lui iubită cu multă tandrețe în timpul celor douăzeci de ani, fiind singura femeie pentru care i-a cerut Papei, în repetate rânduri, să îi îngăduie divorțul. Asasinarea voievodului, in decembrie 1476 sau ianuarie 1477, a pus capăt celei de-a doua domnii și iubirii dintre el și Katharina. Istoricul Krauser presupune că frumoasa Katharina, care avea atunci 39 de ani (la 17 ani l-a cunoscut pe domnitor), s-ar fi întors la mănăstire. Din cei 22 de ani de iubire, au rezultat cinci copii, iar casa în care ar fi trăit Katharina se mai află și azi în Brașov, pe strada Poarta Schei nr. 14, unde în prezent funcționează o grădiniță. Până și ”vampirii” se îndrăgostesc!
AstroVesta®
Prelucrarea datelor cu caracter personal | Politica de cookie-uri
Copyright ©
2007-2024 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.astrovesta.com fără acordul autorului.