Horoscop de paranormal

Horoscop de paranormal

21.06.2013 - Astrologie Natală

Cristian Gog, Uri Geller, Harry Houdini, David Copperfield ... sunt nume ale unor artiști după unii, sau a unor oameni cu puteri supraomenești după alții, care au șocat prin capacitățile lor de a iluziona, hipnotiza și manipula pe cei care se aflau în fața lor. 

 

Iluzionismul sau „magia pe scenă deschisă” nu are nimic de-a face cu paranormalul, ci cu manipularea mentală și se bazează pe stăpânirea unor trucuri care creează anumite iluzii. Este vorba de abilitatea mâinilor și ingeniozitatea minții, ambele fiind descrise într-un horoscop de planeta Mercur, supranumită în vechime și „mesagerul zeilor” (căci ducea mesaje între zei, grație rapidității de deplasare), dar și „protectorul hoților” (din cauza șireteniei, ingeniozității și dexterității sale). Mercur desemnează, în primul rând, inteligența și rațiunea, capacitatea de gândire și cum sunt ele folosite în comunicare. Uranus, care este un alter ego al lui Mercur, și care arată intuiția mentală și controlul minții, ingeniozitatea și inventivitatea, poate fi și el un indiciu al acestor talente și ocupații. Un cuvânt important în aprecierea  abilităților de manipulare psihică îl au și planeta Neptun și zodia care o guvernează, Peștii, căci ele arată intuiția psihică, capacitatea de a vedea prin al „șaselea simț”, cea care vine din suflet și care poate fi prezentă și la persoane fără prea multă educație instituțională.

 

Prin paranormal se înțelege, cel mai frecvent, citirea efectivă a gândurilor, capacitatea de a deplasa obiecte (telekinezia), clarviziunea, capacitatea de vindecare a semenilor prin atingere sau pase energetice, predicția evenimentelor. Acestea sunt însă apanajul puținor oameni și de ce sunt ei înzestrați astfel încă reprezintă un mister. Hipnotismul este oarecum la granița dintre iluzionism și paranormal, căci inducerea unei stări intermediare între starea de veghe și cea de somn nu este la îndemâna oricui, chiar și a celor antrenați să o facă.

 

imagine
cristian-gog

 

Cristian Gog, câștigătorul concursului „Românii au talent” din 2012, a lăsat să se înțeleagă, la început, că deține puteri fabuloase care îi permit chiar și să-și oprească bătăile inimii. Ulterior, pentru că au existat dezvăluiri pertinente asupra trucurilor folosite, el a dat înapoi și din mentalist și șaman, a recunoscut că a învățat cu multă trudă pentru a fi capabil să creeze asemenea iluzii. Cristian Gog este o Fecioară având pe Mercur tot în aceeași zodie și în aspect dificil cu Neptun, marele maestru al confuziilor, minciunii și înșelătoriei. Mercur în pragmatica Fecioară arată un idealism „cu picioarele pe pământ” și o foarte bună cunoaștere a felului cum pot fi manipulați oamenii, atunci când conlucrează cu „iluzionistul astrelor”, Neptun, care îi aduce doza necesară de imaginație.

 

imagine
Harry_Houdini

 

Harry Houdini a fost „părintele” iluzionismului și prin carisma sa reușea să captiveze audiența care lua drept miracole abilitățile sale de a deschide orice lacăt și orice dispozitiv de închidere. Houdini era născut în zodia Berbecului și avea un Mercur în Pești, zodia care este atât de relevantă atât pentru magie, mister și abilități psihice, cât și pentru înșelătorie, confuzie, viciu. La fel de valabilă este și autoamăgirea, autoiluzionrea și Houdini credea el însuși că este invincibil, lucru care i-a adus și moartea. În octombrie 1926, s-a lăsat lovit de un tânăr în abdomen, pentru a demonstra că el nu simte durerea (la momentul acela, planeta Marte care înseamnă agresiunea, accidentul, era în aspect dificil cu Saturn natal, care îi guverna corpul fizic). Această bravură neinspirată i-a cauzat ruptură de apendice și totuși Houdini a continuat să ignore diagnosticul de apendicită acută, decedând câteva zile mai târziu, chiar de Halloween. Păcălise de prea multe ori moartea și aceasta își luase revanșa.

 

imagine
David-Copperfield

 

David Copperfield, iluzionist cu atestat de la 14 ani(!), a uimit lumea cu magiile sale de-a lungul unei cariere de peste 30 de ani: a făcut să dispară Statuia Libertății, a fost tăiat de un ferăstrău, a zburat deasupra publicului sau a trecut prin Marele Zid Chinezesc. Nu a susținut niciun moment că ar fi ceva supranatural în demonstrațiile sale și chiar a explicat cum a reușit să facă unele magii, fără să piardă nimic din aprecierea publicului pentru măiestria și curajul său. A mai avut și rateuri și în câteva trucuri a fost accidentat suferind fracturi, răni faciale sau tăindu-și vârful unui deget care a fost reatașat ulterior de medici. Copperfield este un nativ Fecioară, având un Mercur în Balanță în prima poziție a horoscopului și foarte puternic prin aspectele lui. El a recunoscut că își gândea minuțios magiile, chiar pe parcursul mai multor ani și le repeta până reușea să le prezinte publicului. Martele din horoscopul lui, cel care desemnează energia și forța pe care cel mai mult o folosim în ceea ce facem, este tot în ...Pești, chiar în zona serviciului și a sănătății, dar cu aspecte negative arătând chiar riscul de a avea anumite accidente.

 

Iată cum, fără să fie un truc, ci o știință veche de câteva mii de ani, din păcate atrasă în derizoriu de horoscoapele generaliste, Astrologia poate arăta predispoziția spre magie a unora din semenii noștri, mai ales a acelora care reușesc să facă o carieră strălucitoare din acest punct de vedere. Celorlalți ne rămâne să fim „magicieni” în propriile noastre vieți, față de cei dragi sau ... dimpotrivă, față de cei care nu sunt prea încântați de prezența noastră.

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică