Hărțile astrologice ale României

Hărțile astrologice ale României

09.06.2015 - Astrologie Mundană

Astrologia mundană se consideră a fi cea mai veche ramură a astrologiei și numele ei provine de la cuvântul latin „mundus” care înseamnă „lume”. Ea se ocupă de studierea evenimentelor care au impact asupra unei țări, a unei zone geografice sau chiar asupra întregii lumi, având reguli precise stabilite de multă vreme.


Aud frecvent tot felul de date istorice care sunt luate în considerare pentru realizarea de hărți astrologice ale României, care însă nu corespund acestui scop. În primul rând, este necesar să facem o diferențiere clară între temele mundane naționale și temele mundane pentru evenimentele importante din existența unui stat. Temele mundane naționale se stabilesc pentru data, ora și locul evenimentului național care a dus la crearea statului respectiv ca unitate de sine stătătoare.


Tema astrologică de bază a României, cea care va fi valabilă și peste 1000 de ani dacă România va mai exista atunci ca stat, se întocmește pentru data de 24 ianuarie 1859, ora 14:40(sau 14:42, după unii astrologi). Până la acea dată, nu exista România: exista Moldova, Å¢ara Românească, dar nu România. Aici intervine alt aspect care poate bulversa: deși în documentele istorice se specifică data de 24 ianuarie, harta se realizează, cu orice program astrologic, pentru data de 5 februarie 1859, deoarece la toate datele din secolul XIX(anii 1800-1900) se adaugă 12 zile pentru a face conversia de la calendarul iulian la cel gregorian. Temele sau hărțile naționale descriu „caracterul” poporului respectiv și pot folosi la prezicerea evenimentelor cele mai importante din viața lui, cu o exactitate deosebită. În această hartă setată pentru 5.02.1859, ora 14:40, Ascendentul este la 17grd.Rac, Mijlocul Cerului la 24Rac, Soarele la 16Vărsător și Luna la 13Pești. Aceste poziții explică foarte bine natura imprevizibilă și instabilă emoțional a poporului nostru.


imagine
Romania1 decembrie 1918 nu poate fi luată drept hartă națională mundană, căci atunci nu s-a creat România, ci și-a extins teritoriul, așa cum câteva decenii mai târziu a pierdut alte teritorii. Această dată poate fi încadrată doar la hărți mundane evenimențiale. Ele se stabilesc pentru evenimente de genul bătăliilor, alegerilor, încoronărilor, formării unui partid politic, eclipselor, cutremurelor sau inundațiilor, atentatelor, revoltelor populare, loviturilor de stat, extinderilor teritoriale, etc.


La această temă astrologică de bază a României – cea din 5.02.1859 - mai putem adăuga hărți mundane naționale ale formei de guvernământ care pot da detalii despre cum va evolua organizarea administrativă și politică a statului respectiv. Astfel, 10 mai 1866 este o dată pentru a stabili România ca monarhie, atunci când Carol I a intrat în România și și-a început domnia prin depunerea jurământului de credință față de țară. Monarhia a fost abolită arbitrar ca formă de guvernământ pe 30 decembrie 1947, prin semnarea abdicării de către regele Mihai. În aceeași zi, a fost proclamată Republica Populară Română, prin care s-a instaurat o nouă formă de guvernământ, o altă orânduire socială. Aceasta din urmă a devenit data de naștere a României ca republică socialistă care a „murit” pe 22 decembrie 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu și cu disoluția statului socialist. Această ultimă dată devine dată de naștere a actualei României post comuniste, capitaliste sau cum oare va încadra istoria această formă actuală de guvernământ, situată undeva între capitalism sălbatic și neocomunism perfid, ascuns.


În acest moment(2015), noi putem lucra pe două harți mundane pentru România:

  1. Harta mundană de bază de la 5.02.1859, ora 14:40, București
  2. Harta mundană de eveniment de la 22.12.1989, ora 12:05, București


Acestea două se completează, pentru analize astrologice mundane, cu hărți astrologice pentru ingresuri și pentru eclipse, care au avantajul că rafinează prezicerile și nu depind de eventualele controverse privind data sau ora din harta astrologică mundană națională. Ingresurile solare cardinale – intrarea Soarelui în zodiile Berbec, Rac, Balanță și Capricorn – setate pentru capitala București, oferă informații privind evenimentele ce pot avea loc în anul respectiv. Hărțile astrologice ale eclipselor solare și lunare oferă și ele informații care pot prezice evenimente care pot avea loc pe o durată de câțiva ani (eclipsele solare) sau câteva luni (eclipsele lunare).


Acestea sunt instrumentele de lucru potrivite pentru a face analize astrologice mundane corecte.AstroVesta®                                                                            9.06.2015

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică