Generațiile și ... Minunata Lume Nouă

Generațiile și ... Minunata Lume Nouă

17.12.2022 - Astrologie Mundană

Și ne succedem generații …

Teoria generațiilor se bazează pe ideea că oamenii născuți în același interval de timp pot fi considerați un grup cu opinii, valori, gusturi și obiceiuri similare. Limitele intervalelor fiecărei generații pot varia de la o țară la alta, iar cel indicat este valabil pentru SUA și Europa Occidentală. În Europa de Est, comunismul și întârzierea evoluției tehnologice poate să fi decalat un pic primele categorii, dar pentru ultimele generații ele sunt la fel.

  • Generația Baby Boomer: 1946-1964. Este o generație foarte numeroasă care a apărut imediat după al Doilea Război Mondial, când rata fertilității a fost foarte ridicată. Este generația care a reconstruit economiile țărilor devastate de consecințele războiului. Este prima generație care a cunoscut libertatea sexuală, emanciparea cu adevărat a femeilor prin acces larg la educație și la prevenția sarcinilor (pilula anticoncepțională a fost inventată în 1960).
  • Generația X: 1965-1980. Este prima generație care a crescut, de la primii ani de școală, cu cheia la gât, deoarece ambii lor părinți lucrau. Majoritatea au avut acces la îngrijire în instituții educaționale precum creșe și cămine, în perioada preșcolară. Ca adolescenți și tineri au fost cunoscuți ca generația MTV, fiind prima mare consumatoare de muzică, în trend cu mișcarea rock.
  • Generația Y sau Milenienii: 1981-1996. Membrii acestei generații s-au născut într-o perioadă de scădere a natalității (chiar și în România, unde decretul anti avort era încă în vigoare). Ei sunt prima generație globală, care se căsătoresc mai târziu, au mai puțin copii (sau deloc) față de precedesorii lor. Ei se identifică într-o mare majoritate ca fiind spirituali, dar sunt mai puțin religioși. De la vârsta școlară timpurie (sau medie în țările Europei de Est) au avut acces la internet, de foarte tineri la telefoane mobile și rețele sociale. Ei sunt copiii generației Baby Boomer.
  • Generația Z: 1997-2010. Membrii ei sunt prima generație care a crescut practic de la o vârstă fragedă cu acces la internet și tehnologie digitală. S-a constatat că sunt mai afectați de alergii și că există o mai mare probabiltate să fie diagnosticați cu dizabilități intelectuale și tulburări psihiatrice decât generațiile mai în vârstă. Citesc foarte puțin și își petrec mai mult timp pe dispozitive electronice, ceea ce le afectează atenția, vocabularul și performanțele intelectuale. Majoritatea celor din generația Z sunt copiii generației X.
  • Generația Alfa: 2011-2023(2024). Nu vi se pare că limita superioară este identică cu intrarea lui Pluto în Vărsător? Este generația care s-a născut în întregime în secolul XXI, într-o perioadă de scădere a natalității aproape peste tot în lume. Ei sunt copiii generației Y, obișnuiți cu forme de divertisment dominate de tehnologia electronică, rețelele sociale și serviciile de streaming. Studiile recente arată că alergiile, obezitatea și problemele de sănătate legate de timpul petrecut în fața ecranelor diferitelor dispozitive electronice au devenit din ce în ce mai răspândite în rândul copiilor în ultimii ani. Un fapt interesant este că sunt copii care au fost lăsați să se joace singuri, fără supravegherea unui adult, cu aproximativ doi ani mai târziu decât părinții lor. 

 

Minunata Lume Nouă

Cele mai importante evenimente din istorie care implică Biserica lui Hristos au fost pregătite pe perioada lui Pluton în Capricorn și s-au produs fie în Capricorn, fie în Vărsător. De ce nu au fost corelate cu Neptun în Pești știindu-se bine că planeta și zodia au cea mai mare legătură cu credința, iubirea universală, sacrificiul și iluzia? Pentru că biserica este o instituție care impune dogme, reguli și asta ține de instituții, de stăpânire, control și imobilitate, toate aparținând Capricornului și casei a 10-a, iar schimbările aparțin lui Uranus și zodiei Vărsător.

Primul Papă al Romei (42 d.HR) s-a înscăunat cu Pluton la 0:58 grade Capricorn. Creștinismul a devenit religie oficială în Imperiul Roman în anul 310, cu Pluton în Vărsător. Marea Schizmă dintre catolicism și ortodoxism din 1054 (Pluton în Vărsător) a fost pregătită de o perioadă (1020-1054) de înstrăinare treptată între Roma și Constantinopol, timp în care Pluton a fost în Capricorn. Reforma protestantă a lui Martin Luther a rupt o bucată bună din puterea Bisericii Catolice (critica abuzurile Papei și politica de indulgențe, prin care credincioșii erau iertați de păcate prin plata unor sume de bani) a avut loc în 1517, când Pluton era la 2 grade Capricorn.

 

Mai sunt doi ani în care Pluton (cel care scoate murdăria de sub preș, care taie chirurgical ce e putred pentru a iniția procesul de vindecare) va traversa ultimele grade ale Capricornului (tradiție, stat, instituții, reguli, conducere). Pluton în Săgetător (1995-2008) a deschis granițele fizice și informaționale (prezenta rețea socială a apărut în 2004) și astfel a pregătit terenul și mijlocul de realizare la nivel planetar pentru schimbări structurale, profunde. Schimbările au loc în toate domeniile de viață și sunt începute de Pluton în Capricorn și pe care le va desăvârși când va intra în Vărsător (2023-2044). Perioada lui Pluton în Vărsător va fi ”Minunata Lume Nouă” (eu o văd deja cu ochii minții), o perioadă cărora unora, încremeniți în dogmele și prejudecățile moștenite, înrădăcinate în subconștientul colectiv, sigur nu le va plăcea. Ruptura între generații va fi dramatică, mai ales dacă cei mai în vârstă nu vor accepta schimbările și nu le vor accepta doar în cazul în care nu vor face efortul de a le (re)cunoaște și a le înțelege. Dar viitorul e al lor, al celor născuți în noul mileniu sau la granița dintre vechiul și noul mileniu (milenienii și primii din generația Z,  adulți în plină afirmare) și lor puțin le va păsa de angoasele și ideile fixe ale celor care rămân înțepeniți în timp.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică