Fața frumoasă a diavolului

Fața frumoasă a diavolului

04.09.2011 - Astrologie Criminalistică

         Vineri 20 iulie 2011, la orele 15:27, o explozie a zguduit centrul capitalei Norvegiei, Oslo, avariind grav mai multe clădiri guvernamentale. La mai puțin de o oră,  același atacator intră într-o sală la o tabără de vară de pe insula Utoya, din apropierea capitalei și deschide focul asupra tinerilor. Iese apoi și îi vânează și pe cei care săriseră în apă și voiau să scape. Bilanțul actual al acestui carnagiu este de de 93 de morți, majoritatea tineri, iar atacatorul declară că „atacurile au fost oribile, dar necesare”.

         Dar cine este acest tânăr? El se numește Anders Behring Breivik și s-a născut pe 13 februarie 1979, la Oslo, are o înalțime de 1,83m și 80 de kg. În poze, arată o figură de arian tipică, blond, cu ochi albaștri și față rotundă, departe de tipul teroristului văzut ca un musulman cu barbă, nasul coroiat și măsliniu la față. Nu a avut probleme cu legea, cu excepția unor nevinovate amenzi rutiere, este fumător, neconsumator de droguri și bea alcool ocazional. Se declară naționalist convins, fundamentalist creștin și admirator al masoneriei. El este noul terorist de tip fundamentalist creștin, care își masacrează proprii conaționali în numele unor convingeri pe care le exprimă pe un ton impasibil acum și de câțiva ani buni. A fost botezat în biserica protestantă, conform voinței sale libere, dar ulterior și-a exprimat dezgustul față de propria biserică. Spunea el: „astăzi biserica protestantă este o glumă, cu preoți în blugi și cu biserici care arată ca centre comerciale în miniatură” pe Facebook, rețea de socializare care a ajuns o portavoce a convingerilor sale. Era un fan al jocurilor video violente și foștii săi vecini l-au văzut adesea îmbrăcat în stil militar. În poze, apare bine îmbrăcat, subțire, finuț chiar, proaspăt bărbierit, o poză a unui tânăr întreprinzător așa cum voia să treacă.

         Afacerile sale totuși nu s-au prea bucurat de succes, fiind desființate una câte una în urma câte unui eșec. În cele din urmă, s-a stabilit pe o afacere de tip fermă și s-a mutat din Oslo, însă scopul afacerilor sale a fost de a sprijini activitățile sale politice. Între 1999-2006 a fost membru activ al Partidului Progresist, formațiune naționalistă de extremă dreaptă. Åži-a manifestat dezaprobarea față de politica Partidului Laburist aflat la putere pentru îmbrățișarea multiculturalismului și a „islamizării” Norvegiei. În postările sale pe web, el se descrie ca un naționalist și a scris jignitor la adresa imigranților somalezi (da, aceea e țara în care se moare de foame în masă!) care primesc permise de ședere complete în Norvegia, stau acasă și trag foloase din munca norvegienilor și trimit bani grupărilor islamiste. Una din țintele furiei lui Breivik a reprezentat-o fostul ministru norvegian și în ziua atentatului actualul prim-ministru ar fi trebuit să facă o vizită la tabăra de vară de pe insula unde a avut al doilea atentat. În ultima postare pe web, a citat pe John Stuart Mill, filozof britanic care a pus bazele doctrinei iberale: „O persoană cu credință este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese”.

         Anders Behring Breivik se adaugă astfel milioanelor de oameni care au ucis alte sute de milioane de semeni în numele credințelor sau convingerilor lor religioase sau de altă natură, considerând că ale lor sunt mai bune decât ale celorlalți sau că nu e loc de mai multe pe acest pământ. Pentru a înțelege profilul unui criminal, se studiază mediul în care a crescut și convingerile sale pentru a înțelege ce l-a motivat și ce a sperat el să obțină prin gestul său. Aceasta se poate face prin metode clasice de investigație, apanajul criminologiei (știință care studiază criminalitatea, cauzele și metodele de prevenire a acesteia) sau prin...astrologie, deși cel mai bine ar fi poate prin amândouă. Astrologic, manifestările agresive ale unui individ sunt studiate prin prisma planetelor Marte, Uranus și Pluton; afectările mentale prin intermediul lui Mercur și Uranus; pentru opoziții față de structuri precum statul, studiem pe Saturn și Jupiter; Jupiter și semnul Săgetătorului sunt revelatoare pentru convingeri, viziuni, concepții și credințe.

          Breivik are o conjuncție Marte-Soare-Mercur în Vărsător, semn de Aer, mental, rece, detașat. Mercur este situat după Soare și slăbit de acesta, ceea ce fragilizează mentalul. Martele este la 18 grade Vărsător, grad zodiacal care desemnează caracterul exploziv. În plus, atât Marte cât și Soarele sunt în careu (aspect dificil) cu Uranus situat în Scorpion, semne fixe. Careul Soare-Uranus este destul de nefavorabil pentru un bărbat, în temperament sau destin, arătând dezordine nervoasă, inadaptare la cerințele vieții (posibil și tendințe spre paranoia, dar neștiind ora de naștere, nu pot ști exact ce domenii ale vieții afectează). Mai dă interes pentru ocultism (accentuat și de zodiile implicate), caracterizând o personalitate complexă și independentă, așa numitul „lup singuratic”. Careul Marte-Uranus arată însă pe „lupul singuratic și rău” arătând un temperament agresiv, hotărâre și voință de a merge înainte indiferent de consecințe. Îl desemnează pe anarhistul cu o violență crudă, rece, fără o scânteie de iubire adevărată în afara idealului său.

           La prima vedere, Nodul său Nord(sensul vieții) situat în blânda Fecioară pare de neînțeles, căci acesta înseamnă a servi oamenii, dar tocmai asta e convingerea lui Breivik și anume că prin gestul său de scelerat va servi trezirii în conțtiința conaționalilor săi, dar și a cetățenilor Europei, a ideii că trebuie să pună stop spolierii lor de către imigranți, de către noii veniți de pe alte meleaguri. În apropierea Nodului Nord se află teribilul Saturn, simbol al restricțiilor, dar și al morții, al călăului nemilos, iar sensul vieții însuși în aspect nefavorabil cu Neptun (confuzie, ideal alterat) în Săgetător(străini, imigrație, alte culturi). În plus, Fecioara are vocația martiriului și devine evident cu fiecare declarație care o face, că acest asasin crede că a făcut un sacrificiu spre binele omenirii. Care omenire? Cea aleasă, cea superioară, potrivit ideilor sale și iată cum nazismul renăscut din cenușa pe care a păstrat-o caldă mereu, autoadmirația nesăbuită a propriilor valori(dar ce valori pot fi acelea care le suprimă pe ale altora?) naște monștri la început de secol XXI.

imagine

           În apropierea lui Saturn retrograd(karmă dificilă și datorată unor greșeli repetate de-a lungul a mai multor vieți) se află Luna, indiferent de ora nașterii sale, ceea ce accentuează ideea de frustrări afective, o insatisfacție compulsivă, obsesională percepută ca imperfecțiune a celorlalți: „cei din jur nu sunt așa cum trebuie, așa că trebuie ..ajustați”. Nu am găsit date despre cum a decurs relația cu mama sa, dar tatăl a divorțat de mamă în momentul nașterii lui și a pierdut contactul cu fiul său din 1995, când avea 16 ani. Nu a locuit niciodată împreună cu fiul său, dar a avut câteva „contacte” cu el, în timpul copilăriei, când spune că „era un băiat obișnuit, dar închis în sine”. Nu spune ce înseamnă „câteva contacte”, dar e lesne de înțeles, mai ales când spune că a „fost șocat” să vadă pe internet poza fiului-asasin.

            Dar de ce nu s-a sinucis Breivik? Căci sunt atacatori care își pun în aplicare planurile diabolice și apoi ies din scenă. Jupiter, într-o astrogramă, arată posibilitățile de creștere, de expansiune materială sau spirituală a unui individ. Puternic și bine aspectat, dă înțelepciune, moralitate, umanism, respect pentru autoritate. Prost aspectat și slăbit prin poziție și semn, Jupiter sugerează fanatism, idealism, un simț al nedreptății omniprezent, lipsă de sociabilitate. În astrograma lui Breivik, Jupiter este în Leu și nu face nici un aspect cu o altă planetă, fiind astfel planeta care domină harta natală. Neprimind aspecte de la alte planete, energia lui Jupiter a fost prea puțin sau deloc influențată de exterior, tinzând să se manifeste într-un mod extremist: convingerile lui Breivik s-au format în interior și nu au absorbit nimic care ar fi putut să le schimbe. El și-a format un ideal potrivit frustrăilor sale și Saturn retrograd vorbește suficient despre ele. Jupiter în Leu are nevoie de melodramă, de faimă, de a face spectacol. El se hrănește cu așa ceva și cum ar fi putut asasinul să se lipsească de „ovațiile” mulțimii, de plăcerea de savura șocul spectatorilor cărora el le-a dăruit un asemenea „spectacol magnific”??

           Iată că determinarea, voința sa excepțională determinată și de aspectele de trigon între Soare-Pluton și Marte-Pluton(care echilibrează risipirea, dezordinea din aspectele cu Uranus) au făcut ca planurile lui să fie duse, fără greș, la îndeplinire, iar scopul său, pe care îl declară el însuși, să fie atins și anume cel „de a fi cel mai mare monstru după al doilea război mondial”. Rămâne de văzut cât timp oamenii vor mai acorda dreptul de a fi tratați omenește monștrilor cu chip de om!”

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică