Era astrologică a Vărsătorului

Era astrologică a Vărsătorului

08.03.2017 - Astrologie Mundană

Un concept astrologic care ține cont de evenimente astronomice precum precesia echinocțiilor (deplasarea retrogradă a echinocțiilor datorită mișcării de rotație a Pământului în jurul Soarelui) este reprezentat de ERELE ASTROLOGICE. Astfel, deoarece aproximativ 2150 de ani sunt necesari echinocțiului să se deplaseze dintr-o constelație zodiacală în alta, această perioadă de timp este considerată a fi o eră astrologică. Astrologii consideră că aceste ere/vârste astrologice afectează umanitatea prin influențarea ascensiunii și căderii civilizațiilor. O trecere prin toate cele 12 constelații zodiacale are loc în aproximativ 26.000 de ani și nu pot să nu remarc faptul că omul de Neanderthal (după unii oameni de știință, strămoș al omului modern, după alții, o altă specie de hominid) a dispărut chiar în aceeași perioadă.

 

Era Peștilor a coincis cu o influență marcantă a religiilor și în special a celei creștine. Ea a început odată cu nașterea lui Isus Hristos și s-ar încheia în jurul anului 2150. Este o eră care a promovat concepte specifice zodiei Pești, precum sacrificiul de sine, compasiunea,, idealismul și iubirea universală. Pentru efectele ”pozitive” ale acestor idei, stă mărturie o istorie plină de războaie ( în ultimii 3500 de ani au fost doar 230 de ani de pace în lumea civilizată) cu multe din ele din considerente religioase, o perioadă neagră a Evului Mediu numită Inchiziție (în care ”iubirea universală” a fost predată cu schinguiri, delațiuni și tortură), ca și o justificare a unor atrocități sau a unor discriminări pe baza apartenenței la o credință sau alta. Este tulburător faptul că atunci când Isus a fost întrebat de discipolii săi când va fi următorul Paște, acesta a spus: ”Când veți intra în cetate, veți întâlni un om purtând un urcior cu apă.Urmați-l în casa în care va intra.” Babilonienii au asociat semnul zodiacal al Vărsătorului cu Ea, unul din zeii lor, supranumit "Cel Măreț." Era reprezentat de un bărbat purtând un vas plin, din care apa dădea pe dinafară. Un simbol al zodiei Vărsătorului întâlnit în zilele noastre constă din două linii ondulate, o reprezentare simplificată a valurilor apei, lichidul purtat de Vărsător. Simbolul ”purtătorului de apă” sugerează darul apei vii, darul unei nesfârșite cunoașteri și a grijii față de semeni și mediu.


imagine
VărsătorulEra Vărsătorului introduce o perioadă de rebeliune față de tot ceea ce este dogmă și autoritate, o creare a unei conștiințe de grup. Trebuie spus că trecerea de la o eră la alta nu se face brusc, ca și cum am trece de o poartă prin care se sare dintr-o dimensiune în alta, ci este marcată de schimbări punctuale care se înmulțesc într-o anumită perioadă de timp (până la un secol) creând o nouă lume. Unii pot înțelege ce se petrece și se adaptează din mers, alții rămân agățați în vechi concepte și acumulează frustrări deoarece nu se mai simt acasă în noul mediu. Vărsătorul înseamnă globalizare, stabilirea și afirmarea drepturilor universale ale oamenilor, promovarea științei și a tehnologiilor moderne, ca și cucerirea spațiului cosmic. Unii astrologi susțin că schimbările Erei Vărsătorului au debutat cu fenomenul New Age al anilor 1960-1970, odată cu conjuncția Uranus-Pluton din Fecioară(inițierea schimbării). Alții afirmă faptul că alinierea planetelor din 21.12.2012, dată prevăzută în calendarul mayas, ar fi consfințit intrarea în noua eră (tot un sfârșit, deși nu cel al extincției în masă fluturat de fataliști). Părerea mea este că o invenție tehnică care a permis oamenilor conexiuni rapide a jucat și ea un rol decisiv, pornind într-adevăr de la trezirea conștiinței de grup de la jumătatea secolului trecut. Și aici mă refer la internet și la rețelele sociale.

 

Lansarea siteului FACEBOOK în după amiaza zilei de 4 februarie 2004, de către Mark Zuckerberg și colegii săi de la Universitatea Harvard, a fost vehiculul care a creat o forță mai puternică decât orice altă descoperire tehnologică punctuală. Acesta a fost momentul de început al interconectării la nivel planetar, a oamenilor cu convingeri, nivele de trai și moduri de viață extrem de diferite. Harta astrologică a acestui moment arată o conjuncție Neptun-Soare în Vărsător, o unire a idealismului(Neptun) cu afirmarea conștiinței de Sine(Soare) a unor mase mari de oameni. În această hartă, Luna este în Rac (emoții, tradiții), în opoziție cu Mercur în Capricorn (rațiunea și izolarea, introvertirea) și în sextil cu Jupiter (expansiunea). Luna mai este conjunctă cu steaua fixă Gomeisa, o stea nefericită, și care semnifică printre altele și frivolitate, sugerând o lipsă de profunzime a emoțiilor noastre, așa cum le expunem prin acest mod de comunicare, cel al unei rețele de socializare. Opoziția Lună-Mercur avertizează asupra  faptului că acest tip de comunicare nouă va pune adesea față în față partea rațională cu cea emoțională, din care vor rezulta evident ciocniri. Deși aparent poate fi ceva rău, totuși ambele tabere, ambele părți ale conștiinței noastre ca omenire vor avea de câștigat prin reconciliere și compromis. Rațiunea poate să învețe să nu fie complet detașată de sensibilități emoționale,  să trateze cu respect tradițiile, dar și să taie chirurgical acolo unde acestea țin pe loc individul. În același timp, instinctele de autoprotecție afectivă, încăpățânare de a rămâne într- zonă de securitate ancestrală, vor fi serios afectate.


imagine
Facebook

 


La nivel instinctual, omenirea va accepta schimbările care vin, poate și pentru că nu va avea de ales. Oamenii vor trebui să se adapteze vremurilor, nu vremurile oamenilor.


 AstroVesta®

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică