Cutremurele conștiinței

Cutremurele conștiinței

23.02.2023 - Astrologie Mundană

Acum 12 ani scriam un articol intitulat simplu ”Cutremurele din România” în care explicam tiparele astrologice care le însoțesc. Tot atunci făceam și o analiză detaliată a tuturor cutremurelor din țara noastră din anul 1802 până la cel din 1977. Să vedem dacă regăsim vreun tipar astrologic din cele enumerate de mine în martie 2011, la aceste cutremure devastatoare din Turcia.

1.”Frecvența cutremurelor crește atunci când există multe planete în semne de Pământ(Taur, Fecioară, Capricorn) sau în semne fixe(Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) și în aspecte tensionate între ele.”

Răspuns: Acum Luna este în Leu, Soare și Saturn în Vărsător și Uranus în Taur. Careu în T (3 aspecte dificile între Soare, Lună și Uranus).

2. ”Taurul și Scorpionul este considerată o Axă a Cutremurelor, mai ales dacă această axă este activată de o eclipsă anterioară.”

Răspuns: Ultima eclipsă a avut loc pe 8.11.2022, o eclipsă totală de Lună, fiind pe coordonatele 16Taur/16Scorpion. Uranus, planeta care indică în astrologia mondială fenomenele naturale precum uragane, taifunuri, cutremure, furtuni cu vânturi puternice și tornade, tocmai a ajuns la 16 grade Taur, exact pe locul Lunii din eclipsa de anul trecut.

3.”Nodurile Lunare sunt adesea implicate formând și ele aspecte dificile.”

Răspuns: Atât Soarele cât și Luna tocmai fuseseră în aspecte dificile exacte la cele două Noduri Lunare, situate și ele pe Axa Cutremurelor Taur/Scorpion.

4.”Cel puțin una din planetele grele precum Saturn, Uranus sau Pluton în poziție de retrogradare(mișcare aparentă).”

Răspuns: Deși teoretic Uranus apare ca în mișcare directă, el este încă în perioada de umbră, adică nu a ajuns încă la gradul de la care începuse retrogradarea (el este acum la 16Taur, dar nu a ajuns la 19Taur).

5.”Cutremurele mari au tendința să apară în preajma fazelor Lunii, fie că e vorba de o eclipsă, fie de fazele simple de Lună Nouă sau Lună Plină.”

Răspuns: Cutremurul din dimineața asta a avut loc imediat după Luna Plină. Cutremurul din 1977 a fost urmat a doua zi de faza de Lună Plină, iar cel din Oceanul Indian, insulele Sumatra, din 26 decembrie 2004 (9,1 pe scara Richter) s-a produs exact la Luna Plină în Rac.


În ciuda considerentelor astrologice de mai sus, opinia mea este că aceste fenomene naturale nu pot fi prezise cu precizie (ziua și ora) prin nicio metodă, astrologică sau de alt fel, deși un interval de timp de câteva săptămâni sau chiar luni de zile poate fi precizat. Dar tot la fel de bine cred că nimic nu se întâmplă fără un scop/sens și că orice nenorocire, la nivel individual sau social, se manifestă ca o reacție la o acțiune petrecută cândva. ”Cândva” poate fi în urmă cu câțiva ani sau altă viață (când e vorba de o persoană) și ani sau sute de ani (când e vorba de țări). Decât să ne concentrăm pe a prezice ceva care nu poate fi prezis cu certitudine și de neevitat, mai bine să ne folosim energia și cunoștințele pentru a înțelege care sunt lecțiile predate de destin în aceste evenimente tragice, astfel încât consecințele lor nefaste să fie diminuate pe viitor. Inginerii constructori, specialiștii în legislație pot să analizeze construcțiile, normele, corupția și orice altă activitate economică ce are legătură cu ușurința cu care au cedat casele oamenilor. Ca astrologi implicați în a oferi cu adevărat perspective corecte și folositoare societății, este necesar să ne concentrăm pe cauzele profunde ale pierderilor de vieți cauzate de cutremure.


În luna octombrie a acestui an, Turcia ar trebui să sărbătorească 100 de ani de la înființarea statului modern turc în 1823 (atunci este și harta astrologică a țării, cu care lucrez pe astrologie mundană). Cu câteva luni înainte de momentul nașterii statului turc modern, s-a încheiat Tratatul de Pace de la Lausanne, prin care se stabileau granițele Greciei, Bulgariei și ale Turciei în urma destrămării Imperiului Otoman. A fost un tratat care a prevăzut ceea ce ar părea astăzi ca o intoleranță etnică și religioasă de neacceptat și anume un schimb de populație între Grecia și Turcia: vreo 350.000 de musulmani din Grecia și 1,2 milioane de creștini din Turcia au fost strămutați din locurile unde trăiseră ei și strămoșii lor. Anterior, în perioada 1915-1917, avusese loc unul din cele mai mari masacre umane (doar Holocaustul evreilor din al Doilea Război Mondial îl depășește), planificat și executat de către partidul aflat la putere atunci în Turcia. Două treimi din populația armeană (în jur de 1,2 milioane de oameni) a pierit în urma deportării, foametei și masacrelor inițiate, executate sau promovate de soldații otomani. În 1919, Turcia se confrunta cu un cutremur de 7 grade, în urma căruia au murit 3.000 de oameni. În 1930, avea loc un cutremur de 7,1 grade, cu multe localități complet distruse, și încă 3.000 de victime. În anul 1939, are loc cel mai puternic cutremur de când se fac măsurători seismice și cu un impact devastator: 33.000 de morți și peste 100.000 de răniți.


De când este actualul președinte al Turciei în funcție, există o tendință foarte vizibilă de restaurare a gloriei fostului Imperiu Otoman, combinată cu o intoleranță crescută față de minoritățile din țară. Turcia nu a recunoscut niciodată genocidul armean, ba mai mult, este mult prea dispusă și astăzi să ducă o politică agresivă față de kurzi, cea mai numeroasă minoritate din lume fără un stat propriu. Kurdistanul a intrat sub stăpânire otomană la începutul secolului XVI și i s-a negat orice șansă de a-și recâștiga identitatea exact acum 100 de ani, prin tratatul de pace de care vorbeam la început. În noiembrie anul trecut, președintele Erdogan a dat startul Operațiunii Speciale numite pompos ”Sabia cu gheare” (niciun dictator, fără operațiunea sa specială) bombardând regiuni din nordul Siriei și al Irakului. Cinismul este că ziua lansării operațiunii a fost chiar Ziua Mondială a Drepturilor Copilului și a avut ca justificare atentatul terorist de pe aeroportul din Istanbul petrecut cu o săptămână înainte. Pentru că a existat o femeie care a fost filmată că a stat pe o bancă în aeroport cu puțin înainte de momentul exploziei, arestată rapid și care ar fi recunoscut că a fost antrenată de un partid care reprezintă kurzii, s-a stabilit că ei sunt vinovați. Verdict dat politic în doar 7 zile. Nu a contat că reprezentanții Partidului Kurd au negat implicarea în atentat și pentru că tot anunțase Erdogan cu câteva luni înainte, că ”Turcia ar putea veni brusc, peste noapte, în Siria”, gata, a fost găsit și pretextul. Numai în cursul unei zile de bombardament din partea armatei turce (Operațiunea Specială a durat mai multe luni) autoritățile autonome kurde au raportat 29 de morți, din care 11 civili.


Dacă ne gândim bine, legea talionului din vechime ”ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” a fost una blândă față de ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Legea actuală după care se ghidează conducătorii unor popoare care visează la măreții pierdute pare să fie ”mai mulți ochi și mai mulți dinți pentru un ochi și un dinte”. Ei însă pierd din vedere un singur lucru. Fie că-i zicem Karmă, fie Pedeapsă Divină sau Lege Universală, toate acestea sunt imparțiale și nu lasă nicio faptă fără răsplata cuvenită. Despre vindecarea unei traume de agresivitate vorbește Chiron în Berbec, atât în harta natală a Turciei (29.10.1923, ora 20:30), cât și în cea a primului cutremur din ziua de 6 februarie 2023. Mai mult, plasarea lui Chiron în cele două hărți este elocventă: în harta țării e sus, în casa a X-a, a conducătorilor și a imaginii pe care o proiectează țara în exterior; în harta primului cutremur este jos, chiar pe cuspida casei a IV-a, care semnifică în astrologia mundană solul și subsolul, clădirile de orice fel.


imagine
Lecția lui Chiron

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică