26 aprilie 1986, orele 1:23, o zi de sâmbătă, undeva, la mii de kilometri de România, avea loc cel mai mare dezastru nuclear, pe timp de pace. Nu a fost vorba de o explozie nucleară, care ar fi avut efecte mai limitate, ci de una chimică care a aruncat în aer zeci de tone de material radioactiv, disipat în particule fine ce au putut călători prin masele de aer peste toată Europa nordică și de est. După mai bine de o săptămână, odată ce autoritățile suedeze au semnalat creșterea radioactivității pe teritoriul lor, au făcut un comunicat oficial și cei de la Moscova, iar în România, după data de 1 mai când s-a constatat creșterea bruscă a radioactivității, s-au luat măsuri de limitare a efectelor. Toți copiii de la noi au primit pastile de iod stabil pentru protecția tiroidei, laptele din zona de est a țării a fost interzis pentru consum și au fost retrase cantități mari de brânzeturi care erau contaminate.
Ceea ce se cunoaște a fi explozia de la Cernobâl nu a fost însă un accident, ci un experiment și voi aduce argumente tehnice, de bun simț și ...astrologice, acum, după atâția ani și după culegerea de informații din mai multe surse. Cernobâl a fost un experiment deliberat, făcut de fostul guvern comunist de la Moscova cu scopul de a acumula informații despre efectele contaminării radioactive, informații extrem de prețioase pentru supraviețuirea în cazul unui război nuclear mondial. Multitudinea de erori succesive și coincidențe nefericite care au dus la explozia reactorului centralei nucleare de lângă orășelul Pripiat, ca și atitudinea de tergiversare a măsurilor de protecție a propiei populații(de fapt, chiar un refuz de a o face) și care a dat suficient timp pentru ca să fie contaminați cât mai mulți oameni, demonstrează că nu a fost vorba de o întâmplare nefericită.
În ceea ce privește contribuția astrologiei, trebuie știut că ea, ca și alte științe parapsihologice au făcut parte din arsenalul bine ascuns al autorităților militare sovietice și nu numai ale lor. Viktor Iakovlev, comandantul forțelor ruse de rachete strategice, recunoștea, la un moment dat: „Astrologia este o știință destul de serioasă. Ea nu ajută la lansarea rachetelor și a navelor spațiale, dar experiența ne arată că nu este rezonabil să o respingem. Estimările și prognozele făcute prin ea sunt, de obicei, coroborate cu o rată de succes de 70-75%”. Hitler a fost și el interesat de ocultism și a ținut cont de astrologie în planificarea campaniilor sale militare și cartea lui Wilhelm T. Wulff, „Zodiac și svastică” descrie această situație. Președintele american Bush senior își planifica întâlnirile importante și, mai ales, semnarea acordurilor, cu ajutorul unor astrologi și mai mult, păstra în Biroul Oval astrograma lui natală, ca un fel de antenționare asupra „tentațiilor” sau „erorilor” pe care le-ar fi putut face potrivit înclinațiilor sale native.
Dar iată care sunt argumentele pe care le aduc în spirjinul ideii de experiment reușit, din nefericire, pentru atâția oameni nevinovați.
1.Decizia de începere a experimentului a fost luată cu două zile înainte, la eclipsa totală de Lună în Scorpion, semnul forțelor ascunse și aducătoare de moarte și renaștere. Nu eclipsa a determinat decizia fatală, ci ea o reflectă, căci astrele nu impun destinul nostru, așa cum greșit prezintă unii astrologi, ci îl reflectă, așa cum o oglindă reflectă imaginea celui care se privește în ea. Exact la 2 grade de la momentul eclipsei(2 grade egal 2 zile), Luna a făcut o conjuncție cu Pluton, cel care semnifică energia nucleară(de la descoperirea lui concomitent cu descoperirea fisiunii nucleare în anii 1933-1934).
2.Un test atât de important și cu atât de multe riscuri nu a fost condus de un specialist în reactoare nucleare, așa cum regulile o precizau, ci de un inginer în domeniul electric și el a dat ordinele echipei de operatori din acea noapte fatală.
3.Chiar dacă nu era necesar să fie oprite toate sistemele de siguranță, știindu-se că aceasta este o situație cu riscuri foarte mari, totuși s-a luat decizia scoaterii complete a mecanismelor care asigurau o funcționare în siguranță a reactoarelor.
4.S-au făcut mai multe manevre interzise și periculoase, încălcându-se regulile stabilite pentru manevrarea centralei nucleare.
5.De-abia după 36 de ore de la explozie, s-au difuzat știri de avertizare a populației pentru a rămâne în interior, cu ușile și ferestrele închise. Această întârziere nu poate fi explicată prin dorința de ascundere a incidentului, căci explozia a fost simțită la zeci de kilometri distanță și erau mulți localnici care aveau rude care lucrau în interiorul centralei.
6.După 7(șapte) zile de-abia s-a interzis consumul de lapte proaspăt, fructe și legume pe o rază de zeci de kilometri în jurul Cernobâlului.
7.Deși efectele principalei surse de iradiere, iodul radioactiv 131, puteau fi combătute prin înghițirea de pastile de iod stabil, acestea nu au fost distribuite populației în timp util și o ofertă americană de capsule de acest tip a fost refuzată.
8.Pompierii și echipele de intervenție au fost trimise cu un echipament rudimentar și fără aparate de respirație.
9.Gorbaciov și cei apropiați lui au fost dezinformați de complexul militaro-industrial care a blocat anunțarea incidentului, deși președintele sovietic voia să fie adus la cunoștința opiniei publice internaționale. Gorbaciov a fost inițial blamat în străinătate că a ascuns catastrofa nucleară și ne putem gândi că cei care i se opuneau, veteranii din partid și generalii belicoși din armată, au dorit să „împuște doi iepuri dintr-o lovitură”: și informații utile pentru un război nuclear și discreditarea celui care începuse să le fluture „perestroika” și „glasnostul”. Corelând cu contextul anterior, nu e întâmplător faptul că, în februarie, cu două luni înainte, Gorbaciov anunțase măsuri radicale în cadrul perestroikăi, trecând de la măsurile contra consumului de alcool și care reduseseră drastic veniturile statului(!), la măsuri mai ample de reformare a federației sovietice.
10.În harta astrologică a momentului exploziei, Uranus(care semnifică accidentele, evenimentele neașteptate) este chiar pe Ascendent, ca un pumn în fața oamenilor, ca să mă exprim plastic. Uranus era în Săgetător, care desemnează străinătatea, lumea și arată răspândirea uriașă a norului radioactiv și diseminarea efectelor lui nocive. Mai mult, Ascendentul și Descendentul, linia orizontală a astrogramei, este pe Axa Gemeni-Săgetător, cea care este denumită ca fiind o Axă Nucleară, deoarece apare ca fiind activată la primul experiment nuclear reușit(decembrie 1942), în exploziile de la Hiroshima și Nagasaki(august 1945) sau la accidentul de topire parțială a unui reactor nuclear în martie 1979, pe insula americană Three Miles. Aspectele astrologice sunt mai numeroase, dar nu aș vrea să insist asupra lor.
11.Interesant este și faptul că Cernobâl a afectat cel mai mult Ucraina și Belarus, fiind la granița dintre ele, și circulația maselor de aer a dus praful radioactiv asupra acestora, apoi asupra țărilor scandinave, a țărilor din Europa de est și vest și o cantitate mult mai mică a afectat mama-Rusia. Convenabilă vreme, nu-i așa?
Efectele Cernobâlului asupra sănătății oamenilor au fost imediate, asupra celor care s-au aflat în centrală și asupra locuitorilor din apropiere, căci aproape 400.000 de oameni au fost rupți din căminele lor, după ce fuseseră iradiați. În același timp, efectele Cernobâlului au fost și de durată, în timp, prin cancere care apar și la 20 de ani și chiar mai mult după expunerea la aerul, solul și alimentele contaminate. Ei sunt vinovații fără vină, așa cum apar mereu și mereu, de-a lungul istoriei.
Cu respect pentru ei,
Vesta
www.astrovesta.com
Prelucrarea datelor cu caracter personal | Politica de cookie-uri
Copyright ©
2007-2024 AstroVesta® Toate drepturile rezervate.
Toate materialele conţinute în acest site aparţin astrologului Vesta. AstroVesta® este marcă înregistrată.
Este interzisă reproducerea integrală sau parţială a textelor conţinute în www.astrovesta.com fără acordul autorului.