Cazul ELODIA - o crimă (im)perfectă

Cazul ELODIA - o crimă (im)perfectă

19.12.2012 - Astrologie Criminalistică

Chiar de la inceputul studierii astrologiei, am fost atrasa sa abordez cazuri cu tenta criminalistica si am notat, in agendele mele, informatii pe care le-am procurat mai intai prin intermediul mass-mediei. Ulterior am beneficiat si de sustinerea unui bun prieten, care de peste 20 de ani rezolva cazuri de disparitii si crime si caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru ajutorul sau nepretuit. Astfel am început să scriu despre crime si criminali, caci si ei sunt parte din societatea noastra, chiar daca este o parte pe care incercam sa o respingem sau sa o ignoram.

Cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu, fosta sefa de promotie la drept, disparuta in noaptea de 29/30 august 2007, este cel mai mediat caz de acest gen din Romania. Desi din lunile imediat urmatoare disparitiei, suspiciunile si unele dovezi indirecte il indicau pe sotul ei, ofiterul de politie Cristian Cioaca, ca vinovat sau macar implicat in uciderea sotiei, iata ca de-abia acum (decembrie 2012)  acesta a fost arestat. Desi Cristian Cioaca a avut ca lucrare de licenta, la Academia de Politie, lucrarea „Crima perfecta”, se pare că el a omis doua lucruri esentiale. Primul ar fi ca si in cazul unei crime cu premeditare, chiar daca sunt gandite toate detaliile, neprevazutul joaca adesea feste si celor mai diabolice planuri. In cazul de fata, se prefigureaza ipoteza unei crime pasionale, sub imperiul impulsurilor scapate de sub control, astfel ca orice plan de acoperire a urmelor si implicit a dovezilor ce-l incriminau a fost facut la repezeala. Al doilea lucru care a lucrat in defavoarea sotului acuzat de omucidere este acela ca o tehnica de investigare criminalistica, de ultima generatie, a intrat si in dotarea politiei romane care a reluat astfel cautarea dovezilor. Un aparat ultraperformant a descoperit sange pe pereti, ascuns bine prin spalare si acoperit cu glet si vopsea, dupa mai bine de 5 ani de la presupusa crima.

Dar sa vedem ce arata astrogramele Elodiei si a sotului ei mai tanar cu 6 ani, despre relatia lor si destinul lor tragic.

Elodia era o nativa Balanta, cu Ascendentul in Taur, ambele zodii guvernate de planeta Venus, cea care indica frumusetea si atractia. Venus se afla in Scorpion si fizicul ei este bine reprezentat de aceasta pozitie planetara: parul negru, ochii magnetici, o femeie frumoasa, misterioasa, pasionala. Femeile cu aceasta pozitie a lui Venus cer totul în dragoste si nu se mulțumesc cu jumatati de masura. Partenerii sunt atrasi puternic, dar si respinsi cu aceeasi forta, daca nu mai pot oferi aceeasi intensitate a sentimentelor. Ele sunt extrem de senzuale, chiar provocatoare, caci isi cunosc puterea feminina si o folosesc daca au un anumit interes pentru persoana respectiva. Luna in Sagetator confera unei femei o alura barbateasca, un spirit franc, deschis, sincer pana la brutalitate. Intr-un mod fatal, aceasta Luna se afla in casa Sexului si a Mortii, semnificand durere si suferinta pentru mama sa, dar si o sensibilitate emotionala pentru Elodia, o nevoie intensa de uniune cu partenerul si probleme afective legate de chestiuni precum banii, sexul si impartirea averii si a bunurilor cu partenerul sau de viata.

Cristian Cioaca este un nativ Taur, avand Martele, planeta care desemneaza cel mai bine, alaturi de Soare, temperamentul unui barbat, in Rac. De fapt, Soarele este conjunct cu Jupiter, ceea ce ar putea sa-l faca un barbat placut, glumet, jovial, cu o figura bonoma si optimist. Sa nu uitam nici zodia in care are loc aspectul, in Taur, care da totusi pe cei mai indaratnici nativi. Cu zambetul pe buze, calm si imperturbabil, in general nu iese din ale lui chiar daca intelocutorul se da de ceasul mortii. Totusi, atunci cand isi ies din fire, nativii Taur pot avea niste iesiri devastatoare, caci cu greu se mai pot controla. Pentru Cioaca, securitatea finaciara si familiala, confortul personal sunt pe primul plan si orice ii perturba echilibrul stabilit(un triunghi conjugal poate fi o situatie stabila atunci cand sotia accepta prezenta unei amante sau nu stie de ea) ii provoaca reactii puternice de aparare. Martele este conjunct cu steaua fixa malefica Gomeisa*, numita si „steaua care plange” si intr-un grad considerat a fi un fel de amprenta pentru multi criminali sau pentru victimele lor. Un barbat cu un asemenea tipar, Soarele in Taur si Martele in Rac(ambele planete feminine si afectate), nu-si arata usor temperamentul darz si actioneaza frecvent intr-un mod disimulat, precaut, este ca un fel de „dulceata otravita”.

Exista multe indicii interesante atat in astrogramele celor doi si a fiului lor, cat si in tranzitele planetelor la momentul fatalului incident si acestea sunt enumerate in detaliu, pentru cine doreste sa cunoasca mai mult aici:


imagine
Elodia


Indicii astrologice privind moartea violenta in astrograma Elodiei

 • Luna(Sagetator/casa VIII) care este deci, in casa mortii si a sexului, este si guvernatorul casei IV(a sfarsitului si a locuintei) inseamna moarte timpurie, determinata sau influentata de viata afectiva sau o relatie cu cineva aflat departe(acel prieten/iubit al Elodiei care se afla in Afganistan).
 • Luna in careu cu Jupiter care guverneaza casa XII(a crimei): cauza mortii poate fi o crima sau un suicid(nu este cazul).
 • Punctul arabic al pericolului de moarte(Sagetator/ASC+CVIII-Sat) conjunct cu Eros(asteroidul sexualitatii) si amandoua in casa VIII(a mortii): sugereaza conexiunea viata sentimentala-moarte.
 • Guvernatorul Ascendentului(Taur) este Venus care este in opozitie cu Saturn retrograd(Berbec/casa XII): Ascendentul arata corpul fizic si ranirile si arata astfel o rana fatala la cap/Berbec/vezi pistolul lui Cioaca cu urmele de sange.
 • Guvernatorul casei VIII(Sagetator) este Jupiter care guverneaza si casa XII(Pesti); Pestii sugereaza si un sacrificiu si cu Saturn retrograd aici inseamna o plata karmica dintr-o alta viata.


Tranzite, la momentul disparitiei, pe harta natala a Elodiei

 • Marte tranzit(Gem/casa II) era in opozitie Luna natala(Sag/casa VIII).
 • Marte tranzit era in sesquicuadrat(135 grd) la Mercur natal(grad critic/29:32Bal): probleme ce tin de bani afecteaza judecata si comunicarea cu subalternii, dar si cu partenerul.
 • Jupiter tranzit(Sag/casa VIII) era conjunct cu asteroidul Eros(separant) si conjunct cu Punctul pericolului de moarte(aplicant).
 • Neptun retrograd tranzit(casa XI) sesquicuadrat Soare(principiul vital): arata rumoarea, confuzia(Neptun) de dupa moartea ei, caci casa XI este casa IV/ce urmeaza dupa, deznodamantul de la casa VIII(moartea).
 • Saturn in tranzit(29:31 Leu) era conjunct cu Punctul crimei(29:15Leu/ASC+CXII-Nep).


imagine
Cristian Cioaca


Indicii astrologice de violenta in astrograma lui Cristian Cioaca

 • Soarele conjunct cu Nodul Sud: impreuna cu Marte conjunct cu acelasi punct karmic, Nodul Sud, sunt aspecte care pot aduce probe dureroase mai ales in viata barbatilor. Ei experimenteaza evenimente care le afecteaza viata afectiva, sansele de afirmare, capacitatea de a conduce si a detine putere. Am intalnit acest aspect la Petru Mircea(sotul Madalinei Manole), la Gianni Versace(creatorul de moda ucis in fata casei sale de un ucigas in serie), la Marcel Tundrea(condamnat pentru o crima pe care nu a comis-o), la diversi indivizi care au sfarsit tragic sau care au pierdut pe cineva apropiat in mod tragic(astrogramele unor teroristi, ale unor victime ale acestora sau persoane care au murit in tragedii colective).
 • Marte(planeta care desemneaza energia, dar si violenta) in Rac, conjunct cu o stea fixa malefica Gomeisa(am scris mai sus*).
 • Marte in gradul al 22-lea, un grad pe care colegul meu astrolog sarb Nikola Stojanovic l-a descoperit ca fiind semnificativ(conjunct cu o planeta personala sau cu casa mortii). El a constat prezenta acestui grad, in diferite semne zodiacale, in hartile astrale ale celor care au ucis sau au fost ucisi sau existenta lor a fost marcata de moartea  celor apropiati. http://www.astrologyinserbia.com/e/knjige/tajne/tajna_22.htm
 • Saturn tranzit la momentul presupusei crime era conjunct cu punctul median Marte/Uranus(izbucniri bruste de furie, situatii explozive, moarte accidentala)
 • Marte tranzit era in opozitie cu Neptun(minciuni, indiscretii, neintelegeri, tradare, alcool)
 • Pluton in tranzit(distrugere, moarte, gelozie, sex, obsesia puterii, forta necontrolata) era inconjunct(135 grd) cu Saturn natal(Rac/viata domestica) si in sesquicuadrat cu Soarele natal(scoate trasaturi care nu au fost exprimate, un test de vointa si de control al puterii)

Interaspecte si interpozitii intre astrogramele celor doi: Cioaca/Elodia

 • Marte si Saturn, cei doi malefici(ai lui Cioaca) sunt in casa a IV-a(a sfarsitului)Elodiei
 • Pluton retrograd(a lui Cioaca) este conjunct cu Nodul Sud(Elodia): este o puternica conexiune karmica, chiar daca Pluton este planeta de generatie, totusi sa nu uitam ca el era mai mic cu 6 ani ca Elodia, asa ca nu e intamplator ca ea a ales un sot dintr-o alta generatie decat a ei. Un asemenea contact vorbeste de putere, sex, dominatie, gelozie si aduce o nota de intensitate si stimulare posibil distructiva intr-o relatie. Daca vedem ca Elodia avea o accentuare a polaritatii masculine(Luna si Venus in zodii masculine si afectate), iar Cioaca avea planetele Soare si Marte, cele care il reprezinta ca barbat, intr-o conditie mai putin buna, este clar ca intre ei era o lupta pentru o suprematie: care e cel mai frumos, mai destept, mai descurcaret se poate sa fi devenit o chestiune care a macinat sentimentele si atractia reciproca de la inceput.
 • Punctul median Marte/Saturn(moarte, cruzime, sadism) din harta lui Cioaca se regaseste in casa a IV-a(sfarsitul) a Elodiei
 • Punctul median Neptun/Pluto(disparitie, persoana disparuta/crima nerezolvata) al lui Cioaca se regaseste in casa a VII-a( a partenerilor) a Elodiei
 • Martele ei in Fecioara(critic si atent la detalii) este in careu cu Luna lui(cel mai probabil in Gemeni): atractie fizica, dar si multa instabilitate. Elodia putea sa-l disece efectiv pe sotul ei si el ar fi stat mult timp intr-o aparenta liniste. Odata insa ce presiunea a ajuns suficient de mare, el a putut sa explodeze. Este unul din cele mai dificile interaspecte.


Din pacate, nu cunosc ora crimei pentru a face o astrograma care sa o reprezinte(asa numita astrograma ca „scena a crimei”) si atunci s-ar fi putut vedea daca a fost un singur criminal sau a existat si un complice, cum a izbucnit conflictul, cum s-a petrecut crima si alte detalii interesante.

Cazul Elodia este oarecum in oglindă cu cel mai celebru caz de eroare judiciara din Romania si anume cazul lui Marcel Tundrea, cel care a fost condamnat pentru o crima pe care nu o comisese: http://www.zodii.ro/zodiac/Dreptate-divina*id_280-articles_articol.html. In acel caz ingineria genetică aplicată în criminalistică a reușit să demonstreze, pe baza probelor ADN, după mai bine de 14 ani, că nu Marcel Tundrea a comis crima odioasă din vara anului 1992. In cazul in care Cristian Cioaca va fi dovedit ca este vinovat de uciderea sotiei sale, Elodia, tot pe baza ingineriei genetice(dar nu numai), va fi reparata o alta posibila eroare judiciara(prin omisiune, ca sa spun asa), in care un criminal ar fi ramas nepedepsit pentru fapta sa.


AstroVesta®                                             19.12.2012

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică