Când drumurile se despart

Când drumurile se despart

27.12.2021 - Astrologie Relațională

În relații, să nu regretați niciodată nimic. Dacă ați trăit clipe frumoase, a fost minunat. Dacă ceva a mers rău și ați suferit, luați-o ca pe o experiență care vă va ajuta să fiți mai puternici pentru viitor.

 

Când Irina l-a cunoscut pe Dragnea, în noiembrie 2013, fiind proaspăt angajată ca asistentă a lui, el fiind ditamai ministru al unui important minister, Venus era în Capricorn unde a și făcut o conjuncție cu Pluton. Pluton vorbește despre trădare, vinovăție, obsesie, gelozie și transformări profunde. Atunci, în acel noiembrie, guvernul condus de Ponta dădea celebra hotărâre prin care un braț al Dunării și lacul Belina era dat în folosința firmei Tel Drum. O lună mai târziu, Irina Tănase ajungea la Fortaleza lui Dragnea, domeniul deținut de el în Brazilia, un cuibușor de nebunii departe de lumea măruntă din România. Astăzi proprietatea din Brazilia este lăsată în părăsire și vandalizată, Dragnea este liber și nu prea (eliberat condiționat de un tribunal din Giurgiu) și în ”convalescență” sentimentală după despărțirea de Irina. Tot zilele acestea, Venus în Capricorn face nu mai puțin de 3 conjuncții cu Pluton (prinde și retrogradarea), ca un arc de timp, după 8 ani de zile.


imagine
Cuplu

 

 

Între Dragnea și iubita sa Irina există o diferență de 30 de ani, ei având Saturn în aceeași zodie, suprapunere descrisă în cărțile de astrologie relațională la capitolul relații părinte-copil. Chiar și în cazul relației ”clasice”, acest interaspect pune niște dificultăți în compatibilitate. Când vin tranzitele dificile la Saturn, amândoi trec printr-o perioadă dificilă, care se adaugă la alte aspecte delicate ale compatibilității lor. El se află acum la a doua întoarcere a lui Saturn, deci de două ori 30 de ani cât are ciclul această planetă karmică, ea la prima. Înainte de a puncta câteva (ne)potriviri astrologice în ceea ce îi privește, să vă prezint câteva dificultăți relaționale care se desprind chiar din astrogramele lor natale. Dragnea are un marcaj puternic pe Scorpion, cu aspecte dificile implicând planetele masculine (Soare și Marte) și o Venus retrogradă.  Martele în Leu(Foc) și Venus în Scorpion(Apă) se află într-un dezacord al elementelor arătând romantism și vulnerabilitate emoțională ascunse sub un comportament erotic agresiv. În ceea ce privește pe Irina, ea este atrasă de bărbați cu calități contradictorii, atât de tipi sociabili, frumoși, rafinați și drăguți, cât și de bărbați mai retrași, care să aibă grijă de ea, să o ocrotească și să-i asigure o iubire constantă și sigură.

 

Există între astrogramele lor indicii de atracție fizică (Soarele lui conjunct cu Venus a ei, Soarele și Mercurul ei pe Ascendentul lui), dar și unele ambivalente precum careul dintre Martele lui în Leu la Venusul ei în Scorpion. Acesta din urmă arată atracție, dar aduce și un conflict care implică multă gelozie și posesivitate. Relația se inițiază mai mult pentru o satisfacție sexuală și alte aspecte dificile o șubrezesc în perioadele de încercări ale vieții. Ei au planetele Mercur în aceeași zodie, arătând o compatibilitate intelectuală care funcționează atâta timp cât există încredere reciprocă absolută. Dar cum Mercurul lui în Balanță e în aspect dificil la conjuncția Uranus/Neptun a Irinei, când apare dorința ei de independență (Uranus) și trădarea Irinei(Neptun), orice comunicare devine foarte dificilă. Se poate vedea nesinceritatea și trădarea Irinei chiar și în astrograma ei natală, chiar fără a-i cunoaște ora de naștere? Păi și în astrograma ei natală, Mercur are aceleași aspecte, iar Lilith(sexualitatea ascunsă, perversă) în Vărsător, ca și planetele feminine în Scorpion (unde nu sunt deloc în poziții fericite) arată atracția către legături libere, încălcarea regulilor, o revoltă de a rămâne cantonată într-o relație pe care o percepe ca fiind rigidă sau constrângătoare.

 

Durabilitatea relației lor este susținută de câteva aspecte care îl implică pe Saturn, din care unul este foarte dificil pentru o relație: Saturnul lui este în careu la Venusul Irinei. Acest interaspect arată dificultăți din partea lui de a-și exprima sentimentele (nu vorbim de sex aici), un comportament rece, rigid, autoritat. De fapt, din înregistrările care i se atribuie Irinei, respectiv mesajele pe care ea le-ar fi trimis iubitului ei, apare că ea era timorată, oarecum înfricoșată de Liviu Dragnea. Saturn, în zodie și aspect, sugerează pe partenerul mai în vârstă sau pe cel mai pretențios sau mai puțin tolerant (ceea ce se potrivește aici, în totalitate). Ciclurile vieții se succed și cei cu planete în zodii cardinale și mutabile se adaptează mai ușor la ele; cei care au mai multe planete în semne fixe sau/și planete izolate, fără aspecte (cum are Dragnea) orice schimbare este dificilă.

 

Pe de altă parte, ”steaua” lui a început să apună și pentru cineva atât de avid de putere ca el, este de-a dreptul o traumă. În iunie 2018, când era la apogeul puterii sale și organiza un miting de 100.000 de oameni, Nodurile Lunare erau în poziția de la naștere, cu Nodul Lunar pe casa publică, de conducător și lider. Tot atunci, Jupiter era în scorpion, în semnul unde are Soarele, Venus, Neptun și posibil și Luna. Acum e un Scorpion ”cu acul tocit”, Martele său (vigoarea, voința, virilitatea) a luat-o înapoi prin progresie, rămânând retrograd pentru tot restul vieții lui. În ceea ce o privește pe Irina, dacă separarea a pornit de la Dragnea și i se datorează exclusiv lui, atunci ar trebui să-i mulțumească peste ani, când va realiza cât de toxică ar fi devenit această relație. Ea ar trebui să păstreze și amintirea momentelor frumoase, a ceea ce a învățat din relație și să meargă mai departe cu încredere în șansa de a fi fericită. În ceea ce privește omul Dragnea, să se uite în urmă și să înțeleagă că important nu este ”să nu plece ca un prost din viață/politică” (l-am citat), ci să plece ca un om bun și drept, care să nu fi rănit cu voia sa pe nimeni. O lecție foarte grea pentru un Scorpion, cu aspecte atât de dificile în astrograma sa.

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică