CALIFORNIA - O NOUÄ‚ ATLANTIDÄ‚?

CALIFORNIA - O NOUÄ‚ ATLANTIDÄ‚?

26.08.2014 - Astrologie Mundană

Cutremurele sunt mișcări ale scoarței terestre având diferite cauze naturale:

 • deplasarea plăcilor tectonice
 • erupțiile vulcanice
 • acțiunea omului prin deplasarea unor mijloace de transport grele sau explozii diverse
 • impactul cu meteoriți


Cutremurele naturale sau seismele cauzate de deplasările tectonice sunt cele mai frecvente și unele dintre ele, prin intensitatea și efectele lor, se pot transforma în adevărate catastrofe. Din fericire, din circa jumătate de milion de mișcări seismice care se produc anual, doar un procent de 0,2% produc pagube, dar ele pot fi foarte importante.


Distribuția cutremurelor nu este uniformă pe glob, zona cu cea mai frecventă și puternică activitate seismică fiind centura de foc a Pacificului, unde se găsesc mai mult de jumătate din vulcanii activi ai Pământului. Această centură are, de fapt, forma unei potcoave care pornește de la insula Noua Zeelandă, continuă cu insulele Filipine, urcă de-a lungul coastei estice a Asiei, prinde insulele Japoniei, peninsula Kamceatka, trece pe continentul Americii de nord în Alaska, apoi coboară de-a lungul coastei vestice a SUA(California), America Latină și trece peste vestul Americii de sud(Peru-Chile). Aici au avut loc cele mai multe și mai devastatoare cutremure, atât din cauze tectonice, cât și datorită erupțiilor vulcanice. Accesând următurul link http://www.teara.govt.nz/en/sea-floor-geology/1/3 și bifând vulcani(Vulcanoes) și/sau cutremure(Earthquakes) sau mai bine „Show All” puteți vizualiza ce înseamnă această centură de foc.

 

            Indiciile astrologice ale cutremurelor

 

 • Cutremurele urmează îndeaproape urmele unei eclipse solare sau lunare. Reamintesc că o eclipsă de Soare are loc la Lună Nouă când Luna este conjunctă cu Soarele și că o eclipsă de Lună are loc la Lună Plină când Luna este opusă Soarelui.(vezi articolul „Eclipsa de Soare – nenorocire sau speranță?” de pe http://www.astrovesta.com/eclipsa-de-soare.pdf ).
 • Frecvența cutremurelor crește atunci când există multe planete în semne de Pământ(Taur, Fecioară, Capricorn) sau în semne fixe(Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) și în aspecte tensionate între ele.
 • Taurul și Scorpionul este considerată o Axă a Cutremurelor, mai ales dacă această axă este activată de o eclipsă anterioară.
 • Nodurile Lunare sunt adesea implicate formând și ele aspecte dificile. Reamintesc că ele sunt puncte virtuale de intersecție a orbitei Lunii cu traiectoria descrisă de Pământ în jurul Soarelui și sunt considerate elemente karmice, predestinate.
 • Dacă nu a fost nicio eclipsă cu 3 luni înaintea producerii cutremurului, atunci se studiază locul planetelor la ultimele Luni Noi sau Pline în aceeași perioadă.
 • Adesea se regăsește cel puțin una din planetele grele precum Saturn, Uranus sau Pluton în poziție de retrogradare(mișcare aparentă).
 • Prezența mai multor planete aflate la tropice sau în apropierea ecuatorului este un factor predispozant.
 • Prezența cometelor, mai ales atunci când ele se apropie de orbita planetelor Saturn și Uranus, este simultană cu apariția unor cutremure devastatoare.
 • Pătrarul Lunii, adică poziția de careu(90 de grade) între Lună și Soare este adesea prezentă.
 • În majoritatea cazurilor, Luna este slăbită, descrescătoare, combustată, lentă sau cu aspecte nefavorabile.
 • Casa IV a eclipsei/Lunii Pline sau Noi, care desemnează Pământul, clădirile, posesiunile, dar și sfârșitul, este activată nefavorabil.

 

Ultima eclipsă a fost pe 15 aprilie anul acesta – o eclipsă totală de Lună – dar pentru că au trecut mai mult de 3 luni de la ea, nu mai poate fi luată în considerare. Am mers atunci la ultima fază a Lunii, respectiv la Luna Plină de pe 10 august, cea mai apropiată Lună Plină din acest an și numită astfel SuperLună. Luna, satelitul natural al Pământului și cel mai apropiat corp ceresc, se deplasează pe o orbită în formă de elipsă în jurul acestuia. Când este cel mai departe de Pământ, se spune că Luna este la apogeu, iar atunci când este cel mai aproape se spune că este la perigeu. Oricare din aceste poziții extreme ale Lunii este denumită ca fiind „superLună”. Este de așteptat pentru cei care admit influența Lunii asupra Pământului că poziția la perigeu, cea mai apropiată de Pământ, este cea în care această influență se manifestă cel mai puternic.


Deoarece ciclul lunar este de 29,5 zile, în fiecare lună calendaristică, Luna cerească se află la câte un apogeu și un perigeu, dar evident că nu în fiecare lună, din fericire, nu se petrec evenimente catastrofice. Asta nu înseamnă că Luna nu influențează viața pe Pământ în toate manifestările ei. Astrologii susțin că ea influențează puternic viața afectivă, sănătatea fiecărui individ, variabil în funcție de anumite particularități pe care astrograma natală le arată, dar și evenimente la scară mai largă, economice, climatice sau de altă natură. O bună parte din oamenii de știință neagă acest lucru, deși recunosc că Luna acționează direct asupra oceanelor, asupra unei cantități enorme de apă. Dar ei spun că nu influențează corpul uman care este alcătuit 70% din fluide. Sunt totuși excepții, cum ar fi cazul a doi profesori de la „Universitatea Åžcolii de Afaceri din Michigan” care au făcut un studiu în 2001 și au admis că există o corelație inexplicabilă științific între ciclul lunar și evoluția bursei.


Harta Lunii Pline din 15 aprilie 2014, pe coordonatele Los Angeles, California, ne arată un careu în T – o configurație planetară compusă din aspecte dificile de două careuri și o opoziție – în semne Fixe (Leu-Vărsător-Scorpion). Luna este pe casa a IV-a care desemnează pământul, solul, casele, construcțiile, conductele și construcțiile subterane și vremea. În semn de Aer, face trimitere și la uscăciune, la seceta prelungită din această zonă pentru care oamenii de știință au avertizat că ar putea favoriza un cutremur major (sau poate știau mai mult). Soarele este în semnul opus, în carismaticul și opulentul Leu și în casa a X-a, care arată reputația, prestigiul. Zodia Leului este și pe cuspida casei a X-a, în harta de „naștere” a celui de-al 31-lea stat american, înfloritoarea Californie. Unghiul careului este ocupat de Saturn, care este în Scorpion și în casa a II-a, a banilor și pieței financiare, a băncilor, bogăției și economiei, în general. Parcă citim într-o carte deschisă, nu-i așa?


Chiar dacă SuperLuna asta, prin elementele ei principale (opoziția Soare-Lună) este aceeași pentru toate țările, ea a activat doar harta natală a Californiei pentru că ea este sensibilă la efectele ei. În februarie 1848, Mexic și Statele Unite au semnat un tratat care a pus capăt războiului dintre ele și statul mexican a cedat o porțiune bună din sud-vestul său, actuala Californie. Bineînțeles că nu este o coincidență faptul că, cu o lună înainte, se descoperise aur pe un râu de lângă Sacramento! Pe 9 septembrie 1959, la San Jose, California devenea stat al confederației nord-americane. Această hartă are axele principale, cum se vede mai jos, pe cele 4 zodii fixe. Axa Ascendent-Descendent este în Scorpion-Taur și Axa Mijlocul Cerului-Fundul Cerului este în Leu-Vărsător. Mijlocul Cerului în Leu reprezintă însăși emblema Californiei care s-a născut din „goana după aur” și prin forța armelor de foc. Visul californian precum că „bogăția este răsplata celor puternici și norocoși” a fost preluat de întreaga țară, devenind visul american. Orașul San Francisco s-a născut practic peste noapte, transformându-se dintr-o adunătură de corturi într-o mare metropolă.


imagine
Calif+SupL


Faptul ca „goana după aur” a dus la o criminalitate înaltă, la cultul armelor care face parte intrinsecă din natura poporului american, la distrugerea mediului înconjurător prin minerit și la decimarea populației indienilor nativi probabil că sunt considerate „neajunsuri/victime colaterale” ale unui vis așa de „înălțător” precum  îmbogățirea cu orice preț.  În aceste zile, Pluton retrograd la 11grd.12min Capricorn face un careu aproape exact la Martele natal al Californiei de la 11grd.14min Balanță. Pluton este zeul lumii de dedesubt și el poate, la o adică, să aducă înapoi California, de acolo de unde a scos-o cu câteva sute de milioane de ani în urmă: pe fundul oceanului, cu atât mai mult că el guvernează Scorpionul, care este zodia Ascendentului Californiei. Dacă nu acum, asta se va întâmpla cândva și poate chiar destul de curând pentru timpul uman, asta o știu și unii oameni de știință.


AstroVesta®                                                                                              26.08.2014Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică