Braco - privirea care vindecă

Braco - privirea care vindecă

04.10.2014 - Astrologie Natală

Există o zicală veche și care este prezentă în cultura multor popoare, precum că „ochii sunt ferestrele sufletului”. Se pare că ea provine dintr-un vechi pasaj din Biblie, dar a fost regăsită și în scrierile filosofului din Roma antică, Cicero. Privind în ochii cuiva care are o energie întunecată, distorsiuni sufletești sau mentale, putem simți o senzație de disconfort sau chiar să experimentăm o stare de rău fizic. În cultura română, dar și în tot spațiul mediteranean și al Orientului Apropiat și Mijlociu, se cunosc efectele deochiului, care înseamnă un transfer de energie negativă prin intermediul privirii. Fie că e vorba de curenți bioelectrici, de vibrația undelor cerebrale sau de un fenomen total necunoscut științei, practica a dovedit că așa ceva este posibil.


Dar cum orice medalie își are și reversul, de ce să nu fie posibil ca privirea să aibă și un efect pozitiv, de calmare, liniștire sau chiar vindecare? Eu însămi mă bazez pe o fotografie în care văd ochii unei persoane, pentru a putea face o etalare de tarot, pentru a cunoaște durerile ei și căile lor de rezolvare. Undeva, nu departe de România, s-a născut pe 23 noiembrie 1967 un bărbat care a devenit un vindecător la care vin peste 200.000 de oameni în fiecare an. El însă nu pretinde că este un vindecător, nu oferă interviuri de mai bine de 10 ani și de fapt, nici nu vorbește cu oamenii care vin să-l vadă. Mai mult, el nu atinge pe nimeni, dovedind din acest punct de vedere că harul și modestia lui sunt cu totul atipice. Braco (se pronunță Brațo), pe numele său adevărat Iosip Grbavac, este un croat, un bărbat instruit, economist de profesie, căruia o întâlnire, la vârsta de 26 de ani, i-a schimbat complet destinul vieții sale așa cum și-l imagina el însuși. La sfârșitul lui octombrie 1993, cel care avea să fie cunoscut drept Braco, a mers cu mama lui care avea niște probleme de sănătate, la un vindecător sârb care se afla de mulți ani în capitala Croației și care se numea Ivica Prokic. Erau vremuri tulburi, în plin război de independență croat, dar acest Ivica era respectat și iubit atât pentru abilitățile lui terapeutice, dar și pentru carisma lui extraordinară și capacitatea de a încuraja relații pașnice între membrii diferitelor comunități religioase și etnice.


imagine
indexIvica vindeca oamenii prin atingere și cu ajutorul unei oglinzi, iar convingerea lui era că puterea sa provenea de la Soare, un soare dătător de vitalitate și capacitate de (auto)vindecare. Într-o viziune de-a sa, a văzut acel Soare ca având 13 raze și acest simbol a fost ulterior aplicat pe coperta tuturor cărților pe care le-a scris. Pe siteul deschis în limba română despre activitatea lui Braco http://bracoromania.ro/ , veți găsi amănunte fascinante despre cum a decurs colaborarea cu Ivica, cum și-a abandonat cariera de economist și a fost nedezlipit de maestrul său, timp de doi ani, până la moartea fulgerătoare a acestuia. Eu vreau să vă povestesc însă despre omul spiritual Braco, așa cum se vede el din astrograma lui natală.


Soarele natal al lui Braco se află în primul grad al zodiei Săgetătorului și conjunct cu steaua fixă Kornephoros. Gradul 0 al oricărei zodii înseamnă un început. Braco are o natură optimistă, plăcută și ochii lui parcă râd, emanând o puternică iubire, înțelegere și toleranță, iar cei care simt pentru prima dată privirea lui, sunt copleșiți de un sentiment de pace și liniște. Steaua fixă Kornephoros are o natură mercuriană și dăruiește forță de caracter, natură arzătoare, tenacitate, fiind asociată de cabaliști cu arcana majoră „Împăratul” din tarot. Braco nu pretinde nicio plată pentru sesiunile sale, deși există o taxă de intrare modestă, căci există o clădire de întreținut, costuri de transport, personal care se ocupă de fluxul continuu de persoane, etc. Pentru sesiunile online, căci puteți veni în contact direct cu Braco prin intermediul siteurilor sale, el fiind filmat privind direct spre cameră, live, plata este de 3 euro, pentru a putea întreține o întreagă logistică, un aparat tehnic care se ocupă de transmiterea simultană către mii de oameni, din toate colțurile lumii. Oamenii care îi simt privirea încărcată de bunătate au reacții din cele mai diverse: unii atunci, pe loc, izbucnesc în lacrimi sau au, în zilele următoare, descătușări emoționale prin care se eliberează de suferințe vechi, se iartă pe ei înșiși și îi iartă și pe alții.


imagine
Astrograma Braco


Braco mai are două elemente astrologice cu impact karmic în zodie de Foc și anume are pe Saturn retrograd și Nodul Nord (karma vieții actuale) în Berbec. Saturn reprezintă probele de destin care conduc la evoluții sigure, dar lente, prin lecții de viață ce implică depășirea unor obstacole, a unor slăbiciuni. El arată blocaje din vieți anterioare, chiar dacă nu este retrograd, căci el este Stăpânul Timpului și Lordul Karmei. Atunci când este însă și retrograd, Saturn arată o greșeală care s-a perpetuat multe vieți la rând și care e musai să fie rezolvată. Saturn retrograd în Berbec vorbește de o karmă a unei suflet cu o individualitate puternică, cu un spirit de independență și o încredere în sine supradimensionate. Ambiția, furia și agresivitatea specifice Berbecului trebuie înfrânate și controlate de bătrânul Saturn. Cei cu Saturn retrograd sunt în tinerețe mai rezervați și mai prudenți, urmând ca odată cu trecerea timpului, să devină mai încrezători, să-și asume riscuri și să aibă spirit de inițiativă.


Marte este guvernatorul Berbecului și el ne arată cum acționează lecțiile lui Saturn. Marte și Saturn sunt în recepție mutuală, adică fiecare se află în zodia de domiciliu al celuilalt: Marte este în Capricorn, zodia lui Saturn, iar Saturn este în Berbec, domiciliul lui Marte. Mai puternic este Marte, care se află în exaltare, decât Saturn care nu se simte bine în Berbec, fiind în cădere. Marte în Capricorn ne vorbește de un bărbat cu o ambiție eficientă, cu simț practic, precaut și autoprotector, cel mai „cuminte” Marte dintre toate zodiile. El conferă o fire curajoasă, dar nu nesăbuită, care nu respinge provocările, dar nu le inițiază și le abordează ferm, cu prudență și cu maxim profit pentru țelurile sale. Mercur este în Scorpion, semn de Apă, ce îl face foarte intuitiv și receptiv la emoțiile celorlalți. Combinația Soare/Săgetător și Mercur/Scorpion este foarte benefică pentru domenii metafizice, clarviziune și terapie. La acestea se adaugă Chiron, asteroidul ce semnifică terapia, eliberarea de o karmă dureroasă, în zodia sacrificiului și a izolării spirituale, zodia Peștilor.


La întâlnirea lui Braco cu Ivica la sfârșitul lui octombrie 1993, Pluton, planeta marilor răsturnări de destin și a schimbărilor profunde, era în tranzit în conjuncție cu Neptun natal din Scorpion și în trigon cu Chiron din Pești. Pe tranzitele Pluton/Neptun, pot avea loc experiențe transformatoare de viață, cu un impact puternic spiritual; are loc o reevaluare a filosofiei de viață sau chiar alegerea unei căi spirituale. tranzitele Pluton/Chiron sunt și ele foarte intense, căci redeșteaptă o rană veche dintr-o altă viață, ori Chiron în Pești vorbește despre vindecare prin compasiune. Aceasta este CHEIA capacității de vindecare a lui Braco și pot să vorbesc și din experiență proprie, despre ce am simțit eu în sesiunile pe care le-am vizionat cu Braco: o imensă milă față de mine, o milă amestecată cu o profundă iubire. O asemenea senzație nu o ai decât atunci când simți că cineva te iubește atât de mult că ar muri pentru tine și o poți simți de la cei care îți poartă într-adevăr o asemenea iubire totală. Dacă e ceva firesc și ades întâlnit când este vorba de o legătură de sânge de prim rang precum relația dintre părinți și copii sau între frați, este foarte rară o asemenea profunzime a iubirii între ființe care nu au legături de sânge. Dacă simți această iubire din partea celui pe care-l iubești, ești deja unul din cei puțini aleși.


Este extraordinară însă și comparația astrogramei lui Braco cu cea a mentorului său, profetul sârb Ivica, acesta fiind născut pe 4 august 1950, ora necunoscută, în sudul Serbiei. O să încerc să fac o aliniere sugestivă pentru a putea înțelege chiar și cei care nu cunosc multă astrologie.Braco

Ivica

Compatibilitate

Soarele

Săgetător

Leu

Zodii compatibile de Foc

Luna

Leu

Berbec

Zodii compatibile de Foc

Mercur

Scorpion

Fecioară

Compatibilitate Apă-Pământ

Venus

Balanță

Rac

Comp.Venus/Marte(Bal)

Marte

Capricorn

Balanță

Comp.Marte/Venus(Cap-Rac)

Jupiter

Fecioară

Pești

Compatibilitate Apă-Pământ


Mai mult, trebuie să spun că Luna lui Braco este conjunctă cu Soarele lui Ivica, Venus conjunctă cu Neptun, Jupiter conjunct cu Mercur și un important interaspect karmic, Nodul Nord al lui Braco este conjunct cu Luna lui Ivica. Aspectele sunt atât de strânse încât chiar și fără a cunoaște ora de naștere, ele sunt totuși viabile și au efecte. Un aspect de conjuncție cu Nodul Nord poate reprezenta fie o legătură karmică din alte existențe, fie o primă întâlnire, foarte importantă, în această viață, și care ar fi, în acest caz, un indiciu al unei relații care va continua într-o viață viitoare. De altfel, Braco nu și-a uitat niciodată maestrul și el comemorează, în fiecare an, trecerea într-o altă dimensiune, a mentorului său. Pare și mai fascinantă viziunea legăturii lor, pe care a avut-o Ivica atunci când l-a numit pe tânărul timid care i-a dăruit pirietenie și admirație, Braco („fratele mai mic” în limba croată) și nu este exclus, observând acum aceste potriviri astrologice, ca ei să fi fost frați altădată.


Din 1995, de când a pornit pe drumul deschis de Ivica, Braco a împărtășit, mesajul lui de liniște, pace și toleranță, pe toate meridianele lumii: în țări din Europa, în Marea Britanie, Australia, Japonia, Turcia, Rusia. Vă invit să vă conectați la privirea caldă, solară, a lui Braco, în această înregistrare de la invitarea lui, în 2012, la capela sediului Națiunilor Unite din orașul New York. El a fost omagiat atunci de reprezentanți ai statelor membre, ca un ambasador neoficial, dar cu multă putere, al păcii și armoniei între oameni, indiferent de etnie, limbă, convingeri religioase sau alte bariere pe care le-am creat între noi.

AstroVesta® 11.05.2014

https://www.youtube.com/watch?v=DDuk65Ltjnk

 

UPDATE 4.03.2023

Concluzii la întâlnirea cu Braco

Cei care ați citit postarea mea de acum două zile, știți despre cine vorbesc. Presupun că o parte, o foarte mică parte, ați avut interesul să participați la sesiunile lui de transmitere a energiei pozitive prin intermediul privirii. O colegă astrolog a scris azi la acea postare că s-a uitat la două sesiuni și este dezamăgită că nu a simțit nimic. Mai zice că s-a uitat la astrograma lui – deformație personală, de care suferim toți astrologii, fără excepție – și ar fi ceva cu o configurație planetară dificilă. Care ar fi problema, nu a explicat și nici nu e relevant pentru ceea ce vreau să vă spun.

 Când am aflat eu prima oară de Braco, era cred prin 2013, trecuseră 3 ani de la una din perioadele mele cele mai traumatizante, și anume luni de zile de gestionarea unei boli grave a mamei mele. Mama a și murit apoi în 2010. În 2013 eu credeam că sunt bine emoțional, lucram cu pasiune și îmi plăcea ce făceam, în același timp eram și foarte singură fizic. Copiii erau la facultate, iar soțul meu petrecea cel puțin jumătate de săptămână la distanță, în localitatea unde își avea afacerea. Rude nu aveam în orașul în care ne-am stabilit după terminarea facultății, așa că singurii mei prieteni și confidenți erau cățeaua mea lup și motanul maidanez. La prima sesiune cu Braco, înțepenită bine în scaun și aproape convinsă că e o prostie ce făceam, s-a ridicat din adâncul meu un sentiment copleșitor de milă și compasiune ... pentru mine. Nu mai simțisem niciodată asta și nici de atunci nu mi s-a mai întâmplat și am plâns în hohote cum o făceam în copilărie, eliberând o uriașă povară de care habar nu aveam. Precizez că erau 3 ani de când eu nu mai plânsesem, deși înainte până prin 2003 (atunci a murit tatăl meu) o făceam cu ușurință. Și atunci ca și acum, Braco făcea sesiuni gratuite la perioade aleatorii, câteodată la o lună, altădată mai rare. Știu că la următoarea dată, descărcarea emoțională a fost mai mică, apoi și mai mică și ultima dată deloc. După aceea, nici nu i-am mai căutat perioadele în care făcea sesiuni gratuite, am văzut pe facebook că apăruse și un site al lui, ca și un grup de susținere și reprezentare a lui în România. Până acum două zile, când iarăși am participat la două sesiuni ale lui și în afară de o stare de pace și liniște, nu am simțit nimic spectaculos. Stările astea de reverie eu mi le pot induce ușor, este un antrenament pe care-l fac aproape zilnic de vreo 18 ani de când fac tarot, așa că s-ar putea ca și felul cum m-am simțit la recentul streaming al lui Braco să fie de fapt, tot opera mea. Ce a fost diferit în 2013 și în 2023, a fost nivelul meu de vibrație, energia pe care o am acum cu totul diferită de cea de atunci. Cred că între orice pacient și terapeut trebuie să existe un acordaj energetic pentru a se produce o curățare fizică, emoțională și mentală și o vindecare. Nu este terapeutul incapabil, nu este nici pacientul, ci pur și simplu așa funcționează treaba asta în Univers. Acordajul acesta energetic este valabil și în alte domenii ale vieții, precum al prieteniilor strânse care la un moment dat se sting așa de la sine, fără certuri sau reproșuri. Puteți da vina pe lipsa timpului, pe preocupări diferite, pe n motive, dar de fapt asta se întâmplă. Oamenii nu sunt statici, își schimbă permanent vibrația, uneori în sus, alteori în jos, terapeuții sunt și ei oameni. Pentru fiecare pacient există terapeutul potrivit, la momentul potrivit. Dar acel terapeut poate să nu mai fie la fel de ”bun” peste un anumit interval de timp.

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică