APOCALIPSA LĂCUSTELOR, SECETA ȘI CRIZA IMIGRANȚILOR

APOCALIPSA LĂCUSTELOR, SECETA ȘI CRIZA IMIGRANȚILOR

13.09.2015 - Astrologie Mundană

Acum o lună de zile, când încă nu apăruse isteria iscată de zecile de mii de imigranți musulmani, mi-a atras atenția o știre care m-a pus pe gânduri: era vorba de pagubele imense provocate în sudul Rusiei de roiuri imense de lăcuste. Acolo, insecte uriașe cu o lungime de până la 8 centimetri au distrus circa 800.000 de hectare de porumb și alte culturi agricole, aidoma unor imagini apocaliptice. Cum am ajuns, în ultima săptămână, la concluzia tulburătoare că există un tipar astral care face legătura între lăcuste, secetă și criza imigranților, vă voi explica în cele de mai jos.


Invazia lăcustelor este reprezentată ca fiind a opta plagă/năpastă abătută asupra Egiptului care a distrus complet recoltele, instalând o foamete cumplită. M-am gândit inițial că o invazie masivă a lăcustelor și cu care omenirea a mai făcut cunoștință de-a lungul secolelor (alături de secetă, foamete, războaie și alte nenorociri) ar trebui musai să fie reflectată de astrologia mundană care se ocupă cu evenimente cu caracter global. În anul 1874, numit anul lăcustei, statul Kansas din SUA a fost devastat de lăcuste, în multe cazuri apa din fântâni fiind singurul lucru care a putut fi salvat. Asta cu condiția ca fermierul bine echipat să se miște repede și să acopere resursa atât de valoroasă. Lăcustele au devorat culturile, frunzele copacilor, fiecare fir de iarbă de pe pășuni, lâna oilor, au curățat vopseaua de pe vagoane (probabil că atunci era „eco”!).


imagine
invazii
În perioada martie-octombrie 1915, Peninsula Arabică a fost măturată de roiuri imense de lăcuste. Comandantul suprem al Siriei și Arabiei de atunci a îndemnat populația să se roage pentru iertarea păcatelor și scăparea de o asemenea năpastă. După câteva zile, lăcustele au plecat - dar nu pentru că s-ar fi speriat de rugăciuni, ci pentru că devoraseră tot ce găsiseră în drumul lor. Poate ați crede că acum sunt mijloace chimice eficiente în a distruge aceste insecte, dar lucrurile nu stau chiar așa: ele pot fi combătute într-o fereastră foarte îngustă de timp, doar când sunt în stadiul de nimfe; odată ajunse la maturitate, ori asta se produce foarte repede în condiții de temperaturi ridicate, deja este prea dificil de obținut rezultate pozitive în eradicarea lor. Plus că pesticidele nu atacă doar lăcustele și sunt remanente în sol pentru perioade de ani sau chiar zeci de ani.


Studiind modul de formare a roiurilor de lăcuste, am înțeles că ele devin o problemă doar în anii care sunt călduroși și secetoși, exact cum a fost vara lui 2015. Astrologii medievali au atribuit nenorocirile provocate de lăcuste, eclipselor(ocultațiilor) lui Marte. O eclipsă(ocultație) a unui astru de către alt corp ceresc se produce atunci când astrul respectiv este ascuns vederii de către cel din urmă. De exemplu, o ocultație a lui Marte de către Lună se produce atunci când Marte nu mai este vizibil de pe Pământ, fiind acoperit de discul Lunii. Ocultațiile pot să crească efectul planetelor ocultate (altfel spus, ascunse sau acoperite) în sens pozitiv sau negativ. Ocultațiile lui Marte de către Lună au loc destul de des, cam de două ori pe an, dar cea care s-a produs pe 22 martie 2015 nu a fost una oarecare și iată de ce:

  • În primul rând, conjuncția Lună-Marte, cea care a produs fenomenul de ocultație a avut loc în Berbec, cea mai „fierbinte” zodie și domiciliul lui Marte.
  • Cu o zi înainte, pe 21 martie, a avut loc echinocțiul de primăvară, adică intrarea Soarelui în Berbec, acest ingres fiind un instrument de prezicere a fenomenelor și evenimentelor pentru următoarele luni.
  • Cu 2 zile înainte, pe 20 martie 2015, s-a produs o eclipsă de Soare, totală în nordul Europei și parțială pentru restul Europei și partea estică a Rusiei. Eclipsa a avut loc în grad critic/anaretic, respectiv în ultimul grad al zodiei Pești, decan guvernat de aceeași planetă Marte, implicată în celelalte fenomene astronomice.


imagine
Ocultatie MarteDe fapt, uscăciunea, seceta sunt arătate, în astrologia mundană de Marte și Saturn, dar asociată fiind cu căldura, vom lua în considerare pe Marte și frecvența planetelor în zodii de Foc și mai ales în Berbec. Pe 22 martie 2015, patru planete și Nodul Sud, punct karmic, se aflau în Berbec.


Am mai găsit, în arhiva astrologiei mundane, informația că stelele temporare sau variabile de tipul novelor anunță, în funcție de constelația în care apar, perioade de căldură exagerată, uscăciunea pământului, războaie și schimbări, vânturi puternice, boli devastatoare. Novele sau supernovele sunt stele care se caracterizează printr-o creștere bruscă a luminozității lor, chiar și cu 12-13 magnitudini stelare. Cuvântul „nova” înseamnă „stea nouă” și într-adevăr deși ea există de dinainte este cu adevărat cunoscută doar atunci când începe să strălucească mirific pe cer. O novă anunță ceva nou în societatea umană, ceva care va influența evoluția ei pe o perioadă îndelungată de timp. Există astrologi care susțin că o novă a fost steaua care a apărut pe cerul celor trei magi care au vestit nașterea Mântuitorului. O altă supernovă, aflată în constelația Taurului și apărută în anul 1054 a anunțat Marea Schismă (separație) între Biserica Romano-catolică și cea Ortodoxă acum un mileniu.


Pe 15 martie 2015, un astronom din Australia a observat explozia unei nove care a atins punctul său culminant chiar pe 21 martie, în ziua echinocțiului de primăvară, aproape de momentul ocultației lui Marte și de cel al eclipsei solare. Eu nu am crezut în astrologie decât atunci când nu am putut să-mi explic logic și matematic niște coincidențe, când probabilistic nu era posibil ca anumite evenimente, aparent fără nicio legătură între ele, să se producă simultan. Această novă a primit denumirea Nova Sagittari nr.2, căci ea se afla la momentul descoperirii sale în constelația Săgetătorului, respectiv zodia Capricornului (constelațiile nu sunt identice cu zodiile). Tot în Săgetător se află și centrul galaxiei noastre și o imensă gaură neagră și ne putem gândi că această novă a țâșnit de pe acolo, chiar din „inima” galaxiei noastre.


În sfârșit, trebuie să reamintesc că toate aceste evenimente sunt indisolubil legate de prezența lui Saturn în Săgetător, unde va reveni pe 17 septembrie, după o retrogradare de aproximativ 3 luni de zile în Scorpion. În astrologia mundană, Saturn semnifică tradițiile, autoritatea, ordinea și stabilitatea socială. Săgetătorul guvernat de expansionistul Jupiter are conotații aproape opuse naturii rigide a lui Saturn. Acest semn zodiacal este asociat cu credința, religia, ideologiile de tipul idealist, naționalismul și patriotismul. Saturn în Săgetător testează toleranța și acceptarea altor culturi și guvernează călătoriile și imigrația (Săgetătorul conduce casa a IX-a, a călătoriilor și străinătății).


Saturn a mai fost în Săgetător în perioada anilor 1985-1988, perioadă care a marcat venirea la conducerea Uniunii Sovietice a lui Mihail Gorbaciov. El a lansat perestroika (restructurarea) și glasnostul (transparența), ceea ce a dus la dizolvarea întregului bloc socialist și crearea structurilor naționale și multinaționale din prezent. A fost bine? A fost rău? Oricum, lumea este într-o continuă degringoladă de atunci, ori asta nu este deloc bine. Să nu uităm că, în zodiac, după Săgetător vine Capricornul, semnul care acționează ca un duș rece asupra fierbințelii date de entuziastul Săgetător. Nu putem uita cum a venit Pluton în Capricorn în 2008, măturând toate extravaganțele economice ale lui Pluton în Săgetător și generând o puternică criză economică din care se pare că nu am ieșit (vedeți "clătinările" uriașului cu picioare de lut numit China).


Mă aștept ca scadența tuturor lozincilor umanitariste și optimiste din prezent, cu ajutorarea imigranților oricum și oricât, să vină destul de dur în anii următori, odată cu terminarea tranzitului lui Saturn în Săgetător, în decembrie 2017 și intrarea lui în semnul auster al Capricornului.

 

AstroVesta®                                                        13.09.2015NOTÄ‚! Am anticipat agitația și mirajul acestor vremuri chiar din anul 2011, în două articole postate pe siteul cu care colaboram la acel moment:

Omenirea incotro: schimbare sau haos? (martie 2011)

http://www.zodii.ro/zodiac/*id_217-articles_articol.html

Neptun – frumosul adormit! (octombrie 2011)

http://www.zodii.ro/zodiac/Neptun-frumosul-adormit*id_262-articles_articol.html

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică