Albano și Romina Power: o iubire "perfectă"

Albano și Romina Power: o iubire "perfectă"

21.03.2014 - Astrologie Relațională

Tineri, frumoși, talentați, admirați și fericiți!

Nu a existat niciun cuplu în domeniul muzicii care să fie mai cunoscut decât Albano și Romina Power, care au împărțit o căsnicie de aproape 30 de ani și care pentru tot atâta timp, au încântat cu povestea lor de iubire și cu muzica lor plină de viață sute de milioane de oameni.

 

         Albano Carrisi s-a născut în localitatea Cellino San Marco, pe 20 mai 1943, la apusul soarelui (6:00pm), într-o familie modestă. Mama sa i-a dat numele de Al Bano, deoarece tatăl lui se afla atunci în Albania, ca soldat în armata italiană a celui de-al Doilea Război Mondial. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții, chiar și după ce a ajuns bogat și celebru, în comuna natală care numără acum în jur de 7.000 de suflete. A moștenit de la mama lui o voce extraordinară, cu un timbru puternic și la doar 16 ani a plecat de acasă, la Milano, pentru a se lansa în muzică și film. A muncit din greu, uneori pe lângă mari cântăreți precum frații Celentano, ca să se afirme. În 1967, la filmările pentru filmul „Soarele”, o cunoaște pe Romina Power, care juca în acel film alături de mama ei, Linda Christian.

         Romina provine dintr-un mediu complet diferit, ea fiind fiica unui celebru sex-simbol, actorul Tyrone Power și a actriței mai puțin cunoscute, Linda Christian și s-a născut pe 2 octombrie 1951, la Los Angeles, ora 11:24. De fapt, pe linie paternă, ea se trage din mai mulți strămoși cu calități artistice, căci bunicul și străbunicul ei au fost actori, ea fiind înrudită și cu Lordul filmului britanic, sir Laurence Olivier. Romina a avut parte de o copilărie tipică hollywoodiană, cu un stil de viață excentric și pe alocuri chiar imoral. Părinții ei au divorțat când ea avea doar 5 ani și ea împreună cu sora ei mai mică au fost crescute de mamă și purtate peste tot prin lume. Ea și sora ei și-au văzut mama bând, luând droguri și având multiple aventuri sentimentale. Datorită frumuseții ei tulburătoare, Romina a jucat în filme de la vârsta de 14 ani, în roluri considerate mai mult decât îndrăznețe pentru acea perioadă, în care inocența și senzualitatea ei au fost exploatate din plin.

         Albano a povestit cum în timpul filmărilor în care s-au cunoscut și îndrăgostit, aflându-se pe insula Capri, au reușit să scape de echipa de filmare și să se ascundă într-o grotă mică. Aici, ei au săvârșit un fel de logodnă secretă, înainte de cea oficială. Pe două inele gravaseră cuvintele „pentru totdeauna” și așa cum făceau indienii americani când se doreau a fi frați de cruce sau țiganii când se logodeau în vremuri mai vechi, s-au tăiat la mâini și au schimbat câte o picătură de sânge. Martori la ceremonia lor copilărească, dar explicită pentru dragostea nebună pe care o împărtășeau, au fost doar pescărușii care zburau în afara grotei. Ei s-au căsătorit oficial în 1970 (Romina avea doar 19 ani), au făcut împreună patru copii frumoși, au avut o carieră de succes și întreaga familie părea că avea să trăiască, ca în povești, până la adânci bătrâneți, în casa lor din Cellino San Marco, micuța localitate de la Marea Adriatică.


imagine
1976

 

 

         Toți îi vedeau ca pe un cuplu idilic: ea o femeie tânără și frumoasă, cu un păr lung mătăsos și castaniu și cu niște ochi căprui-verzi ca ai frumosului ei tată și Albano, un bărbat chipeș și el, cu un farmec cum numai italienii îl pot avea și cu vocea lui de cântăreț de operă. Dar în 1994, fiica lor cea mare Ylenia, pe atunci în vârstă de 24 de ani, a dispărut în New Orleans, aflându-se într-un anturaj dubios. Toate căutările poliției, a detectivilor particulari, nu au dus la niciun rezultat sigur. Se crede că ea s-a sinucis aruncându-se de pe un pod, căci a existat un martor care a văzut o tânără cu aceleași semnalmente. La un moment dat, a circulat zvonul că s-ar fi refugiat la o mânăstire în Statele Unite, țara unde a fost ultima dată văzută, dar că nu dorește să fie contactată de părinți sau de oricine altcineva. Albano și-a învinuit soția că a tolerat comportamentul și anturajul fiicei lor și chiar a încurajat-o, căci și Romina ar fi luat împreună cu Ylenia droguri pe ascuns. După 5 ani de certuri și reproșuri și 29 de ani de căsătorie, în 1999, au divorțat și au rupt și orice colaborare profesională.

         Albano este un Taur cu Ascendent în Scorpion, ceea ce îl face un bărbat de încredere, statornic, prudent și cu o bună capacitate de a se descurca în situații dificile. El a încercat să dea la o parte evenimentul tragic și să meargă împreună cu soția lui, dar se pare că iubirea Rominei începuse să pălească cu ceva timp înainte de dispariția fiicei lor. Având și pe Marte în Pești, Albano este un bărbat blând, modest, având dorințe, ambiții și atitudini puternic emoționale. Martele în Pești, ca și trigonul minunat pe care-l face Soarele cu Neptun, sunt indicii pentru creativitatea și talentul său artistic deosebit. Mama Rominei nu a fost de acord cu căsătoria lor, considerându-l pe Albano „un țărănoi necizelat, având ca avere doar o chitară”, dar cu talentul și perseverența lui, el a ajuns mult mai celebru și mai bogat decât ar fi crezut ea vreodată.


imagine
Albano

 

 

Harnic și profesionist, cu multă voință și tenacitate (atât Taurul, cât și Scorpionul excelează în aceste calități), el a fost și foarte fidel partenerei sale. Albano a mărturisit că în toți anii lor de căsătorie i-a fost mereu credincios soției sale: „cu așa femeie deosebită lângă mine și de care eram îndrăgostit nebunește, nu aș fi putut să am ochi pentru altcineva.” Soarele din astrograma natală a lui Albano se află în casa căsătoriei arătând că pentru el, această uniune a fost foarte importantă. Prin partenera lui de viață, el și-a desăvârșit propria personalitate, și-a întărit vitalitatea, chiar dacă și-a creat și o stare de dependență față de ea. Pentru el, Romina a fost chiar „Soarele” lui și Albano a luat foarte în serios jurământul făcut în grota de pe insula Capri. Martele în Pești se află chiar în casa iubirii, care are aceeași zodie sentimentală și mistică pe cuspida ei, arătând predispoziția către iubiri impulsive, intense, pline de senzualitate. Idealismul și romantismul se combină într-un impuls puternic și Albano și-a urcat partenera pe un piedestal, creându-i o aură de sfințenie, expunându-se astfel ușor dezamăgirii în iubire (Marte în opoziție cu Neptun).

 

Romina este o Balanță cu Ascendentul în Săgetător (ea mai înaltă decât el, căci Săgetătorul asigură o statură mai înaltă decât Scorpionul, zodia Ascendentului lui). Combinația oferă un caracter plăcut, optimist, sociabil, altruist. Sensibilă și romantică, iubitoare de aventură, ea manifestă însă și înclinație spre comoditate, superficialitate și chiar viciu. Soarele face aspecte dificile la Jupiter din casa originilor (arătând mediul prea opulent și tolerant față de normele morale, în care a crescut) și la Uranus din casa căsătoriei (modul neașteptat, brutal în care căsătoria ei a luat sfârșit). Luna în Scorpion, element determinant pentru exprimarea unei femei, o arată pe Romina ca fiind pasională, dar și dominatoare, cu trăiri intense pe plan emoțional; plină de energie și independentă, nu acceptă să fie contrazisă sau dominată. Luna guvernează și casa a VIII-a, a morții, unde se află Pluton, guvernatorul Scorpionului și dispozitorul Lunii. O femeie cu asemenea tipar astral se confruntă aproape inevitabil cu pierderea cuiva drag: părinte, partener, copil. Cu Venus în Fecioară, într-o zodie în care nu se simte bine (este „în cădere”) și guvernator al casei care arată iubirea pe care ea poate să dăruiască, sentimentele ei au fost destul de pragmatice și de „reci” în exprimarea romantică comparativ cu modul cum se dăruia Albano, cu Martele său în Pești.

 

 

imagine
Romina

 

 

Comparația dintre astrogramele lor natale, a lui Albano cu cea a Rominei, arată punctele tari și cele slabe ale relației lor. Există niște „potriviri” interesante și care explică atracția lor atât de puternică și de durată. Luna lui este în aceeași zodie cu Ascendentul ei, în Săgetător, și în casa a XII-a a Rominei, poziție karmică. Luna ei este în aceeași zodie cu Ascendentul lui, în Scorpion, și tot în casa a XII-a a lui Albano. Acestea sunt niște conexiuni karmice intuitive, făcându-l pe fiecare din ei să fie foarte sensibil la dispozițiile și emoțiile celuilalt, ceea ce poate fi bine, dar și rău. Când fiecare din ei a ajuns plin de frustrări și resentimente, celălalt a receptat din plin aceste trăiri negative. Un alt interaspect pozitiv și des întâlnit în mariaje este un sextil între Soarele ei în Balanță cu Luna lui în Săgetător, combinație ce asigură o bună compatibilitate, căci Aerul și Focul se stimulează reciproc. Avem însă un puternic aspect discordant, un careu între Martele ei în Leu și Soarele lui în Taur. Acest Marte al ei pe casa a IV-a aduce mult orgoliu și infatuare și atât timp cât i se oferă laude și i se recunoaște superioritatea care crede că i se cuvine, totul poate merge bine. Marte mai exprimă și energia erotică, ori se pare că în ultimii 5 ani de dinaintea dispariției fiicei lor, Romina nu a mai dorit să stea prea mult în casa din San Marco, căci și dragostea ei față de Albano scăzuse foarte mult. Ea a recunoscut, într-un interviu, că l-a înșelat pe Albano odată, fără să dea alte detalii.


imagine
Indragostiti

 

 

De fapt, sunt două cauze principale care au săpat la temelia relației lor și care au dus la despărțire.

În primul rând, este „background-ul” fiecăruia din ei, practic moștenirea mediului din care au provenit și, în general, căsătoriile între indivizi aparținând diferitelor culturi sau din medii sociale diferite sunt foarte complicate. Adesea, ca asemenea relații să reziste, unul din parteneri renunță la o parte din natura lui intimă, din ceea ce l-ar face să se simtă „ca acasă”. Când ești tânăr și îndrăgostit crezi că poți învinge orice diferențe și obstacole și că ele se vor topi, pur și simplu, la focul și entuziasmul specific vârstei și situației. Albano nu a înțeles niciodată de ce Romina a avut nevoie să fumeze „iarbă”; el a locuit cu părinții și fratele lui și concepțiile lor de viață erau că alcoolul și drogurile sunt ceva rău și cu care nu trebuie să ai de-a face. Pe măsură ce focul pasiunii a început să se domolească, a început să iasă la iveală o parte din moștenirea pe linie de personalitate a Rominei. În ultimii 10 ani de căsătorie a lor, cu 5 ani înainte de a-și pierde fiica, ei nu i-a mai plăcut să locuiască în satul lui Albano, pe care a început să-l vadă ca demodat și plictisitor. Soarele ei nu e în casa a VII-a, a căsătoriei, ca la Albano, ci sus, în casa carierei și a expunerii sociale. Ea voia să fie permanent în lumina admirației celor mulți și un partener era dorit atâta timp cât o ajuta să fie acolo.

În al doilea rând, a fost momentul tragic al pierderii copilului lor, cu circumstanțele care o incriminau moral și pe Romina. De aceea, ea nu recunoaște nici până astăzi că fiica lor ar fi moartă, căci în subconștientul ei se simte vinovată și e mai suportabil să creadă că un lucru irevocabil și atât de cumplit nu s-a produs. Există însă și multă karmă în această pierdere și este tulburător cum atât Albano, cât și Romina au amândoi Luna Neagră în Rac, simbolul maternității și al familiei. Luna Neagră sau Lilith, cum i se mai spune,  în zodia Racului simbolizează adesea tipul mamei care își „devorează” copiii, în sensul că îi distruge emoțional sau chiar fizic. Poate viața lor în doi ar fi fost un chin de nesuportat pentru ei care trăiseră o asemenea pasiune și divorțul lor să fi fost cel mai bun lucru pe care îl puteau face. Poate că atât a fost „porția lor de fericire” pe acest pământ și oricum se pot considera, dincolo de tragedia pe care au suferit-o, printre cei mai norocoși oameni că au putut să trăiască atâta timp o asemenea magie. Imediat după divorț, ca și cum voia să fugă de trecut, Romina  a părăsit Italia și s-a întors în SUA, la mama ei.

În vara lui 2013, la 14 ani de la divorțul lor, Albano și Romina Power s-au aflat din nou pe aceeași scenă, în două concerte pe care le-au susținut la Moscova. Iată ce a declarat Romina despre decizia de a se alătura soțului ei, în acest scop: „După tot ce s-a întâmplat, este totuși tatăl copiilor mei și bărbatul pe care l-am iubit și este important să lăsăm în urmă vechile sentimente de ranchiună”.Cât a contat însă „nostalgia” după vremurile bune de odinioară când își cântau „fericirea” de a fi împreună și cât a fost argumentul împărțirii celor 2,6 milioane de dolari oferite de un magnat rus, numai ea și Dumnezeu știu.

Vă invit să vizionați momentele când încă viața nu îi încercase cu greutățile ei, când cântau și simțeau „Felicita” (Fericirea):

„Fericirea e un pahar de vin și o gustare,

Fericirea este de a lăsa un bilet într-un sertar,

Fericirea e să cântăm în doi despre cât îmi placi,

Fericirea, fericirea,....”

 

 

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică