Adierea războiului

Adierea războiului

08.12.2021 - Astrologie Mundană

Scriam la sfârșitul postării făcute pe facebook în 3 decembrie, despre eclipsa de soare din ziua următoare, că atât Biden, cât și Putin au niște marcaje în Săgetător. Nu am avut timp să mă uit atunci, dar am făcut-o astăzi după ce am ascultat mai multe știri alarmiste pe acutizarea confruntării dintre cele două mari puteri mondiale. Iată ce spuneam acum câteva zile: ”... am realizat că eclipsa cade în apropierea Ascendentului SUA, cât și al președintelui Joe Biden, ceea ce mă face să mă gândesc că peste ocean, turbulențele acestei eclipse solare pot fi mult mai mari și cu consecințe pe măsură. Dacă mi-aduc bine aminte, și Putin are Ascendentul și un Marte belicos în Săgetător.”

 

 

Ucraina este ”cuiul lui Pepelea” sau ”junghiul” din coasta Rusiei, odată cu tentativele ei de apropiere de NATO. Situată între Rusia și Europa, ea este doar pretextul unei lupte între amintirea marelui Imperiu de la Răsărit (URSS), destrămat în 1991 și marele Imperiu de la Apus (SUA), care a început să se destrame odată cu trecerea în noul mileniu (2001). Am studiat harta astrologică a Ucrainei încă din 2014 – așa cum am găsit datele într-unul din dosarele mele de Astrologie Mundană – în corelație cu astrograma Rusiei. Parcă sunt surori, căci atât astrogramele vechi (din secolul IX), cât și cele moderne (din 1991), sunt foarte asemănătoare, ele având și date de ”naștere” apropiate. Două surori care au crescut împreună, s-au iubit, dar acum se urăsc de moarte: sora cea mică vrea să scape de tutela celei mari, căreia îi reproșează controlul și imixtiunea în drumul pe care dorește să meargă; sora cea mare îi poartă ranchiună celei mici, pe care o consideră nerecunoscătoare pentru grija pe care consideră că i-a purtat-o. Într-adevăr, eclipsa de Soare din 4 decembrie, la 13 grade Săgetător, activează atât astrogramele președinților SUA și Rusiei, cât și pe cele ale astrogramelor țărilor pe care le reprezintă.

 

În astrograma lui Putin: eclipsa cade în casa egoului, în același semn cu Marte, semnul agresivității și al acțiunii; Martele eclipsei(Sco) face un aspect dificil cu conjuncția malefică Pluto/Lilith/Nodul Sud(Leu) din astrograma lui Putin, Pluto fiind guvernatorul Ascendentului ; Uranus retrograd (Tau) este în opoziție cu Venus(Sco), care guvernează casa ce definește comportamentul său în calitate de lider.


imagine
Putin si Rusia

 

În harta natală a Rusiei: eclipsa este conjunctă cu Mercur (sub 1 grad) în casa a a IV-a, a teritoriului; Mercurul eclipsei e conjunct cu Marte, toate în același semn războinic, dar mai ales iubitor de demonstrații de putere, al Săgetătorului; Martele eclipsei cade peste conjuncția Venus/Pluton, tot în casa teritoriului, a resurselor, ceea ce semnifică un interes, o voință neclintită (Scorpion) de extindere teritorială. Activarea casei a IV-a poate însemna și altceva pentru Rusia și anume dinamizarea unei opoziții față de regimul Putin, ca și cum un eventual conflict care ar duce la pierderi umane și materiale ar însemna și începutul declinului.

 

În astrograma lui Joe Biden: eclipsa cade tot în casa I, a egoului, ca și în cazul președintelui rus (amândoi având Ascendentul în Săgetător); Martele eclipsei este conjunct atât cu Mercur, cât și cu Soarele, ambele în casa a XII-a, cu răsunet la nivel de suconștient, intensificând niște temeri bine camuflate ale președintelui american; Uranus retrograd (Tau) este în opoziție cu Martele în Scorpion, aspect care intensifică dorința de a demontra că e un președinte capabil, îl îndeamnă la asumarea de riscuri, scoțând la iveală un Scorpion care a fost destul de rezervat de felul lui.

 

imagine
Joe Biden si SUA

În harta natală a SUA: eclipsa cade în casa a I-a, a orgoliului național, căci și SUA au Ascendentul în Săgetător. Neptun al eclipsei(Peș) este în aspect dificil cu Marte al SUA(Gem), ce poate determina acțiuni neclare, confuze, motivate de idealuri nepractice; Pluton eclipsă(Cap) este în aspect de opoziție cu Mercur natal(Rac), acesta fiind guvernatorul casei a VII-a(a dușmanilor), aducând tendința spre raționamente (auto)distructive, de pe poziții de forță și intenția de a-și manifesta voința într-un mod tranșant, fără diplomație.

 

În ceea ce privește harta Ucrainei, în primul rând, e dificil de stabilit care este cea consacrată, căci această țară are nu mai puțin de 3 posibile hărți natale, din care două pentru același an 1991. E posibil să se vadă totuși riscul ca ea să fie implicată într-un conflict armat prin intermediul ingresurilor planetare, o altă tehnică utilizată în astrologia mundană. După cum vă dați seama, pe baza a analizei destul de cuprinzătoare de mai sus, temerile de confruntări între Rusia și SUA sunt destul de serioase, deși asta nu presupune necesitatea unui conflict armat între cele două, dar nu exclude unul pe teritoriul statului-victimă șți anume Ucraina.

 

România este în afara pericolului de implicare directă în conflict, dar dacă Putin ”înghite” Ucraina, următorul fel la masa lui va fi România. Totuși, România nu e Ucraina și metodele de presiune asupra țării noastre, stat membru NATO (cum nu este Ucraina), vor fi de altă natură. Ele vor include o erodare din interior a autorității statului, incitare la revolte și susținerea ajungerii la putere a unor partide, grupuri de interese sau persoane care pot reorienta România cu fața spre est.

Astrologie relațională

Astrologie mundană

Astrologie criminalistică